Category Archives: Uncategorized

Rekreation.

Min mormor har blitt sjuk så vi tog en sväng upp till dalarna i helgen. Kändes också lite skönt då jag har haft lite mycket att göra på jobbet på sistone. Detta är inte är någon fara i sig men då sover jag också sämre, äter uselt, städar aldrig, superdålig spiral osv. img_1268

img_1279

Förutom att hälsa på lella mormorn har vi gjort allt det där vanliga; klappat katt, gått på loppis, lekt med min systerson, ätit äppelmos, glott på löv, gått på kvarterspuben och i söndags drog vi till mitt special svampställe utanför Ludvika. Det bästa med att gå i skogen är ju att få packa termos, mackor med skinka och stekt ägg i prassliga papper, bragokex m.m. Mkt mys! Och två korgar kantisar o trattisar blev det.

img_1265

Sen har vi mest chillat i föräldrahemmet. Här är resultatet från en basilika min mamma köpt för 14.90 kr på ICA. Hon har inte gröna fingrar. Hon har typ en grön överkropp? Eller så är hon en mkt vis lögnare……. Nåväl: Denna myshelg förstördes dock av katastrofmensvärk på tåget hem. Och inatt vaknade jag av att jag inte kunde få luft i käften p.g.a. att det låg en tennisboll i halsen. Imorse kunde jag inte svälja utan att börja grina? Så mycket för den “lugna helgen”.
/F

viva la sicilia!

Bild 2015-07-26 kl. 17.29 #2Bild 2015-07-26 kl. 17.29 #5  Bild 2015-07-26 kl. 17.30 #3

Hej gujs! Försöker visa upp Mig Själv i mamis o papis lille lägga på Sicilien men det går väl sisådär på de tre sek man har på sig i Photo Booth! Har iaf arrivat till Italien och HERRRRRE-gud det är 36 grader?

Vi bor iaf i en liten random by (?) som heter Termini Imerese nära Palermo där ingen kan engelska och där alla tycker det är utruligt roligt med de konstiga svenskarna i huset med blå dörr. Den Otroligt Nyfikna Granntanten Rosalia har redan varit inne och lämnat lite svärdfiskpasta och man har väl som vanligt stammat GRAZIE MILLI… CIAO???? Är sämst på italienska men å andra sidan är alla andra sämst på engelska SÅATTE! Det är också roligt hur kulturen i Italien är så extremt tvärsgående med den svenska stilen. Alltså mycket som är vanligt här ses ju som ej hyfs i Sverige, vilket man måste acceptera och kan nästan gilla så fort man acklimatiserat sig lite.Men som att våra grannar sitter direkt på vår förstutrapp när vi kommer och ej går därifrån?

På stranden idag lade sig folk 1 cm ifrån min handduk?

På alla fyra sidor sidor?

Det kom en stor reklambil och började tjuta Eurodisco över hela stranden alldeles för högt?

OSV!!! Jag är annars otroligt mkt för hyfs men det kan ju va skönt att släppa på barriären lite.  Jaja nu ska vi laga PASTA POMODORO och eftersvettas och äta oliver som har skrumpnat och kanske gå upp och köpa gelato noccio och spana på alla guidos!
BUONA SERA,
FSL

 

6 st bra saker jag upptäckt på sistone.

 

1. Rollercoaster Tycoon på mobilen. Favvospelet från ungdomen när man satt och kämpade sena nätter på familjens stationära kluns. Har nu spelat oavbrutet i 3 dagar och således spelat sönder vänsterhanden. Kämpar med högern nu. Den vänstra är en KLO

2. H&M Homes barnsortiment. Hallå, man behöver inte vara ett barn för att gilla detta. Även massa fina muggar och tallrikar!!!

Skärmavbild 2014-10-17 kl. 13.26.14 Skärmavbild 2014-10-17 kl. 13.26.55 Skärmavbild 2014-10-17 kl. 13.27.22

3. Artisan. Pizzeria på odengatan som bara serverar SLICES. Och inte vilka slices som helst utan sådana med chevre, timjan, gruyere, kantareller, persika… Guld för gommen osv

 

4. Kejsaren Heliogabalus. Heliogabalus kom till makten när han var 14 bast och blev brutalt mördad vid 18 års ålder. Under denna tid hann han avverka 5 äktenskap (trots gay), men också en rad genidrag. Som att bjuda in folk på middag men låta dem äta stickade varianter av hans mat. Som att bygga ett högt snyggt torn om han skulle bli hotad och snabbt behöva ta livet av sig. Som att varje dag offra x antal djur på morgonen och kräva att alla människor skulle titta på detta. Ja alltså varje dag. Som att också hälla ut massor av blommor på sina fester. Så många att några kvävdes till döds. Och som att utlysa en tävling för landets kockar att hitta på en ny god sås. Gillade Heliogabalus inte såsen fick kocken äta sin variant under RESTEN AV SITT LIV. Ni förstår ju. Är besatt av denna människa

The_Roses_of_Heliogabalus
5. Att statliga museum kommer bli kostnadsfria igen!!

 

6. NI SOM LÄSER. Alltså. Era kommentarer. Är. Så bra? Och så roligt skrivna? Älskar att det finns så himla många smarta/roliga/gulliga cheier därute. Blir varm i muskelknölen som anatomiskt kallas hjärtat.

 

/Fridiz

 

Smyckes-Bonanza! (Anna W, läs inte detta inlägg!)

Eftersom jag givit bort alla mina smycken till mina föräldrar (p.g.a. deras blivit stulna) tänkte jag nu bunkra upp igen. Här kommer mina favoriter!

ring.1

Fin att kombinera med typ 4 andra smala enkla… 210 kr här.


ring.2

Typ som den här… 150 kr här.


armband.4

Den här har  jag själv köpt till en kompis. Älskar skiten! Men om ni beställer så skriv i kommentaren att ni vill ha en bit extra kedja till då den är anpassad efter ett spädbarn. 120 kr här.


ring.6

Har köpt säkert 10 sådana här från den här shoppen. Lägger alltid ifrån mig dem. Svinfina att ha på typ hela handen, eller på 3 fingrar iaf.  60 kr här. 


örhängen_9

För flera år sedan köpte jag ett par ♀- örhängen i en butik på Götgatan. Butiken lades ner innan jag hann köpa till alla mina vänner. Har letat sönder internet efter liknande och har ÄNTLIGEN hittat några. Dessa ligger nu inslagna framför mig och ska snart ges bort till Anna. 

Om ni köper. Kom ihåg att skriva “TWO female-symbols” i kommentaren då de också har “male-symbols” och skickar en av varje om en inget annat sägs. 148 kr här. 

ring.7

90 kr här ifrån. 


ring_8

97 kr här. 

Nokk me täpz.

God kväll! /Sanna

att fixa sån reklamskylt.

Har svårt att välja… Rösta gärna i kommentatorsfältet!

Skärmavbild 2014-10-16 kl. 15.27.18Skärmavbild 2014-10-16 kl. 15.27.05 Skärmavbild 2014-10-16 kl. 15.28.38

/F

 

 

renovera kanske aldrig mera

xxx
Allt som gick så otroligt bra först?! Såg igår att målaren målat som att hen var 4 år gammal… Snett o vint och på andra grejer… Färgen e för blå… Golvet var inte alls bra slipat… Stickfest i fossingen… Slagborren e snodd… Osv…

Aja. Lärt mig läxan kring renovering; alltid dubbelt så dyrt + dubbelt så lång tid. Ikväll ska en iallafall måla köksgolvet SJÄLV. Då kan man ju iallafall skylla på sig själv 🙂

Hade också en annan idé att branda om min lgh till Frida Siversen Ljungs konferenscenter. Sätta upp skylt på dörren, installera fax, trycka upp block och pennor. Ha Ramlösa i liten kyl. Skicka sedan små fakturor till vänner som varit på besök. Kanske kör på det.

Gjorde en liten annons för det hele.

möte

/F

Flickpingis hör bön!

Min magiska dag!

Sov hos Anna i natt. Hon slog mig i sömnen.

fuTvaAs

Kommer in till jobbet 20 minuter sen och inser att min arbetsgrupp sitter i möte… Vilket jag också borde vara…

K6olHi0

Går på toa efter någon som som uppenbarligen bajsat. Min chef går in direkt efter mig.

yKTAHxq

Skyndar från jobbet för att köpa snus. Blir leggad för första gången i mitt liv och har glömt körkortet hemma. Drar någon jävla lögnare om att jag var där imorse och köpte snus av henne. Hon ger sig inte och jag säger att min mamma jobbar på Pressbyrån och att hon minsann alltid låter folk köpa snus utan leg. Fortsätter med att säga att vi har antagligen har 10 gemensamma vänner på Facebook som kan bekräfta att jag är över 18. Det slutar med att jag tar fram mobilen och frågar vad hon heter för att leta upp henne på Facebook. Där nånstans ber hon mig att gå.

d9J4fbq

Går generat vidare för att fastna på en full buss i ca 30 minuter mellan kungsträdgården och slussen. När vi har ca 5 minuter kvar kräks personen bredvid mig på bussen. Jag får spya på skon.

EIThSPl

Sen började jag tänka på Ebola.

g1jjtoz

Köper snus hos min trogne vän i Tobaksaffären i Gubbis. Han ger mig en gratis choklad och kallar mig för “Stumpan”.

OqGClcm

Kommer hem och inser att Isak är kvar i Umeå.

vUjF7Ex

Lägger “den där svarta ansiktsmasken” och drar loss 1/3 av mitt ögonbryn när jag tar bort den.

rhBzrsh

Ska “laga mat” och häller upp en talkrik fil med flingor. Inser efter 3e portionen att något smakar konstigt. Kollar fil-paketet och inser att den gick ut för 8 dagar sen.

zKBKH

Så nu ligger jag och väntar på att spy…

wavey-walt

Och OM jag spyr kommer jag inte veta om det är för filen eller om jag blivit smittad av spyan på bussen.

Bashful-Imgur

Heja heja! /Sanna

*Öppnar örat*

DSC_0596

Hörrni… vad vill ni ha mer av här egentligen???

Mera fashion?
Fler tokia gifar?
Fler arga texter om ojämlikhet?
Fler recept?
Fler musiktips?
Fler listor?
Nakenbilder?
Mindre av något above?

Vi tillbedjer nu Eder. Kramiz!

/F&S

 

 

100 frågor med den andre

sanna

1. Hur gammal är du om fem år? Va äre för jävla mattefråga? 31.

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Ett svinsött foster som heter Astrid och bor i Umeå. Hon bajsar och sover. Jag torkar och väntar på att hon ska vakna.

3. Hur lång är du? hundrasjuttioEN cm.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Kill bill 2 för ca 70:de gången!!! Älskar när Black Mamba blir av med ögat!!! Spolar fram och tillbaka. Fram och tillbaka.

5. Vem ringde du senast? Isak, som tog för lång tid på sig på toaletten.

 6. Vem ringde dig senast? Hm, lyssnade av telefonsvararen nyss och hade 3 meddelande, alla från pappa. Som vanligt var alla över 3 minuter långa och innehöll i princip viktig information om vad han gjort idag, vad han gör just nu och vad han ser på gatan medan han spelar in meddelandet.

 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Ring Telenor Röstbrevlåda. Du har 3 nya meddelanden.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Kommentarsfältet på Instagram.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? TYP VARJE DAG?!?!?! Vi jobbar svinnära varandra och har en såkallad ”god relation”.

 11. Vilken ögonfärg har du? Blå/gröna men skulle själv beskriva dem som ”Barriärrevs-melerade”. 

12. När vaknade du i dag? 10.15. Av att en bäbis kommer nerdimpande i vår säng. Ändå helt ok.

 13. Vilken är din favoritjulsång? HATAR julmusik.

14. Vilken är din favoritplats? WWW

15. Vilken plats föredrar du minst? På ett flygplan.

 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Har väl fått panik och gjort mig av med alla mina grejer. Bor väl på någon klippa i Spanien och pratar med ca 1 person i veckan. Personen kan också vara en fågel.

 17. Vad skrämde dig om natten som barn? Att jag skulle spy. Gick hos BUP för det. Oklart varför ingen bara gav mig en käftsmäll istället.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När jag grisskrattade åt pappas meddelande. Då skrattade jag åt mig själv.. Vilket ofta är det “genuina skrattet”.

19. Hur stor är din säng? En jävla dubbelsäng. Starfish fow tha win.

 20. Har du stationär eller bärbar dator? Men herregud bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Som jag kom ut ur min mamma.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Mellan 5-7. Beror på om Anna sover över, då får hon 2.

 23. Hur många landskap har du bott i? Uppland/Södermanland (enligt wikipedia). Har la ”bott” på Australiens östkust i 6 månader också.. Men det räknas väl inte? Och framförallt orkar jag inte tänka ut deras motsvarighet till landskap.

24. Vilka städer har du bott i? Stockholm. Och om överstående räknas så i Sydney, Byron bay och i Perth. Japp, jag spelade spelet.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor. p.g.a. alltid kall samt bra uppsugningsförmåga.

 26. Är du social? 800 vänner på Facebook med ca 10 afk.

27. Vilken är din favoritglass? Allt som inte är frukt-smak eller någon fjantig yoghurt-variant. 

28. Vilken är din favoritefterrätt? Fiskpinnar och remouladsås.

29. Tycker du om kinamat? Åt på restaurang PEKING varje fredag i 3 år.

30. Tycker du om kaffe? Har haft huvudvärk i 2 veckor nu när jag slutat pga MAGKATARR!

31. Vad dricker du till frukost?Tydligen Te?!?!?!?!? Hatar smaken av varmt vatten!

32. Sover du på någon särskild sida? På rygg eller mage beroende på hur mensiga mina pattar är.

33. Kan du spela poker? Bara klädpoker. Fy fan!

34. Tycker du om att mysa/kela? Hatar båda dem orden.. Men absolut. Om jag blir kliad på ryggen först kan jag bjucka på en kramm.

35. Är du en beroendemänniska? Inga utöver snus, kaffe, spritpennor, kli på rygga, Kill Bill 2, lugnande när jag flyger, köra snabbt för att ”känna att jag lever”, Internet och att kolla på snoret när jag snyter ut det.

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? JA! En tjej som ser ut som jag och heter Sanna. Fortfarande paff över det.

37. Vill du ha barn? Om jag får en som är 1/10 så lugn som denna (som snarkar i mitt knä) så kan jag tänka mig det ja.

38. Kan du några andra språk än svenska? Har ”erfarenhet” av franska. (6 års studier utan resultat)

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, fick tjata mig till att följa med när min kompis fick ont i magen på konfirmationslägret. Snodde spypåsar som jag alltid hade med mig till skolan… Detta togs upp på BUP-mötena.

 40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet. Älskar att bära ”tång-peruk”.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Snus?

 42. Äger du dyrbara smycken? Nej. Har gett alla till mina päron pga ångest. Hade fest i deras lägenhet och alla deras försvann. 🙁

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Alla guilty pleasure-program. Men också ”viktiga” typ som Kobra, Uppdrag Granskning och Trolljägarna.
 44. Kan du rulla med tungan? Kan ju t.o.m. göra såhär. 
 
bild

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Isaks pappa Bernard! 

46. Sover du med gosedjur? Najn. Hade en säl hela min uppväxt som jag tog med mig hela jävla tiden. Den hette Sälman och bor nu mer på mitt landställe. Hyser fortfarande stor respekt för Sälman.

47. Vad har du för ringsignal? “Öppning”.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Min spice girls-tröja. Ska ALDRIG slänge.

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En blodig tampong?

 50. Flirtar du mycket? Försöker ibland med Isak.

51. Kan du byta olja på bilen? Absolut! Kan iaf hälla ner olja i rätt hål men svårt att ”läsa av” stickan. 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Kaaanskeee.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Vindens skugga, för 4e gången. Fördelen med att ha kort minne.

 54. Läser du dagstidningen? På helger.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? DN-helg?

56. Dansar du i bilen? Hur gör en det?

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Vaknar alltid till Morgonpasset i P3 och fortsätter lyssna tills jag kömmer till jöbbeh.

 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? ”Skjut mig” på ett papper jag visade upp för Isak genom bilrutan. 

 59. När var du i kyrkan senast? På min mormors begravning. Fy fan!

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Min hemkunskapslärare som ”portade” mig från lektionerna. Fortfarande kass i köket. 

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? På Africa Burn i våras. 6 hela nätter!

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Isak ordnade typ en asgölli födelsedag för mig.

63. Vad lyssnar du på just nu? Dej Loaf – Try Me

64. Har du varit med i tidningen? När någon gjorde nått form av ”Spice-Girls-special” i Nacka Värmdö Posten. Jag var Sporty Spice! OCH när jag vann en Britney Spears Look-alike-tävling i Globen shopping. Tydlig hybris-unge. 

65. Vad är det konstigaste du ätit? Hästbajs. Fick 100 spänn. 

66. Vem såg dig naken senast? Isak? I natt pga sover naken?

67. Vad är det för färg på din tandborste? Blå. Isak har Rosa. Av principsjäl.  

68. Hur imponerar man på dig? Kommer ihåg mig födelsedag.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Anna, karin, Jessica och Isak. Gärna i ett sånt där ”grupp-samtal” på FaceTime. 

70. Har du någon piercing? Bröstvårtan.

71. Din största vinst? Vann väl Destiny’s child biljetter när jag tog hem Britney-facet!

72. Civilstånd? Kille sedan 4 år tillbaka, Mopsen Molly på deltid och en väl infiltrerad familj.

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Flickping.se!

74. Är du fåfäng? Mellan 8.15-8.25 på morgonen.

75. Ångrar du någonting du gjort? Japp.

76. Hur gammal är din pappa? 60.

77. Vilket är ditt drömjobb? Astronaut.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Köpa observatoriet i Sthlm (tid), sluta snusa (tillfälle), en kyl till mina snus-stockar (råd).

79. Vad har du haft för husdjur? En hund (Jazza aka “hunden”), ca 3 kaniner (Gråis, Blackie & Big Mac), ett marsvin (Minihopp).

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Skulle blivit dansare, tills jag fick reda på att jag var hypermobiliserad. Hatar ordet vårta och får extrem bakis-ångest.

81. Svär du ofta? Japp. Mest i skrift.

82. Sverige när det är som bäst? En fuktig höst. Får typ ont i huvet av all frisk luft men så värt det dagen efter.

83. Kan du åka slalom? Naj. Jag hade nitbälte och en burton-bräda.

 84. Vad har du ätit i dag? 1/2 kg godis, en kantarellsmörgås och ett glas skumpa. Kommer tydligen bli itvingad älgbiffar ikväll… Livrädd pga. vego. 

85. Vad har du för utbildning? Art Director, Berghs. Några ”kommunikationskurser” på SSU och Södertörn. RÄDDNINGSTJÄNST på Värmdö Gymnasium. Så jag är tekniskt sätt typ brandman.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina tänder.

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Den döda tanden. Sparar till en guldtand. 

88. Vilken är din bästa egenskap? Snäll. Ger bort fina och genomtänka presenter (till alla förutom Frida där jag ständigt misslyckas.)

89. Vilken är din sämsta egenskap? Gråter när jag ger bort fina presenter. p.g.a. min söthet.

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Valendtina Teresjkova (Första kvinnan i rymden) och Mahatma Gandhi.

91. Saknar du något? Min mormor.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? JÄTTEVIKTIGT! Har gått över styr. 

 93. Vad gör dig ledsen? Grinar iaf jämt när jag ser gamla och djur på tv.

 94. Vad gör dig glad? Kaffe på sängen.

 95. Har du varit gift eller förlovad? Nej.

96. Vad ska du göra i helgen? Träffar otroligt viktigt foster i Umeå. JAG HAR BLIVIT MOSTER!

 97. Vad är det knasigaste du gjort? Orkar ej denna fråga. Nått superknasigt iaf!

 98. Vad har du för laster? Snus, Sombrero-snacks, AW:s,

 99. Vem är din förebild? Den första personen på fråga 90.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? ÄtA ÄlGbIfFaR?!?!?!?!

/Sanna

bilder ur telen ur veckan!!!!!

Veckan startade i mörker. Säljer ju ut stora delar av bohaget på blocket, och insåg att det jag sålt allra först var ALLA taklampor. /Geniet.IMG_7906
På fredan åkte vi på *konferens* till Italien med jobbet. Egetchartrat plan, så spännande!? Köpte iaf med hubba bubba. Är asbra på detta? Varsågod för denna information
IMG_8017

Fick all inclusive-armband! ALDRIG HAFT!!! min. dröm? Tyvärr var inget så gott. hehe.
IMG_8054

Premiärade mina lifsfarlia vapen-tights. Kostar typ 20 kr här

IMG_8002

Hann iaf spela lite fotboll, basta, äta ostbuffé samt bli uppäten av tusentals mygg. Men det var en Trevlig Resa!

IMG_8073

Fick sen tillträde till nya läggan! YEEEY så spän-D
IMG_8223
Upptäckte att mkt var fint. Och, fult. Som den här “dekorativa spacklingen” på hela hallväggen i 90-talig terrakötta. IMG_8328

De bruna färgerna var tydligen en hit hos föregående ägare!
IMG_8278
Fick panik i färgbutiken å TOG BA NÅT till sist. Tror det blev “fjäderdun” i rummet och “moln” i hallen. Går bara på gulligast namn?!!! Fast det fanns även “smultronmjölk”, “lovikka” å “balett” *smälter*.

IMG_8320

Bjöd sen Jenny D på cheeseburgare mot en liten målarinsats :))))
IMG_8290
Tog även in golvslipare. Alltså SÅ värt? Kostade typ 4000kr å kändes som en helt ny lgh.
IMG_8360

Sen blev det fredag, fick igenom en kul annons for once och firade med moules frites och en vända på Casinot hahaha. Gick åter med vinst????? Ok ska inte uppmana till spel förlåt
IMG_8356
Igår blev det lugnare med vaktelmiddag och bio. Såg Turist, den var väl ok men lite seg? (3/5).

IMG_8402
Idag ska en avnjuta denna chipsrevolution, gå på veggo-middag och sen till friendz arena å kolla på FUTTBÖLL! Hoppas eran vecka var FÄRGSTARK.
/Frida