Category Archives: Lista

Glad lördag.

Hej! Har mått pyton ett tag men det är så tråkigt att skriva om. Här är istället lite bilder med min nya kamera! Och en 5-lista grej!

❖ 5 saker jag brukar säga
– Neijjööööh
– Hej missen
– Sök? Hjälp!
– Menn då
– Ska vi ta en öl!

❖ 5 saker jag brukar tänka
– Vad är jag sugen på……….
– Är det ok att gå att lägga sig nu
– Varför följer jag denna person ens??
– Undrar vad katten tänker
– Kejsarsnitt eller fiffi

❖ 5 saker jag brukar drömma om nätterna
– Jobbet 🙁 
– Att jag blir kär el ligger med massa personer ja känner?
– Att min familj blir sjuk
– Att jag ramlar ner från en klippa men landar på bolibompa-draken
– Att jag tappar tänderna

❖ 5 saker jag beställer utomlands
– locala charkisar, konstiga salamis & typ patéer, rillette
– skaldjur!!!
– brew coffee
– saker med tomat! hatar sverige tomatos
– bakelser

❖ 5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut
– Bli harmonisk!!!!
– Hitta ett intresse/hobby
– Att Gorm ska sluta gnälla
– Att dom gör om innergården från asfaltsruta till grön oas
– Att fler gubbar myggas av

jaha, å vad har jag glott på då!!!!

Jo det ska jag tala om för dig.


 

SMILF
Ny serie på HBO om en ung tjejkvinna som e struggling med det mesta; pengar, familjen, jobb, att va ensamstående mama etc. Titeln kan ju…sticka och brinna. Men gillade denna SÅ mkt, slukade på en dag. Lite mkt snusk om man är pryd, men iövrigt bara såpass verkligt och roligt porträtt (ok allt är inte verkligt, men liksom dialogen och att ha kluriga relationer och att VA TJÄJ bla bla bla). Frankie Shawn som spelar huvudrollen har även regisserat, producerat och givetvis skrivit det hele, mkt är baserat på hennes real life som struggling mama. Avgudar även Rosie O´Donnor som gör en helt sinnessjukt bra roll som deprimerad mama. Och barnet är ju inte det o-gulligaste man sett. Det är det GULLIGASTE BARN JAG SETT ..#kidnappa #kanske

 


UNABOMBER
Ny netflix-serie om det verkliga fallet om Ted Kaczynski a.k.a. the unabomber som härjade i USA under två decennier genom att skicka massa brevbomber. FBI försöker febrilt ringa in vem det är och tar då in en nyexad, jättetråkig Marcus Allbäck-kopia som via sin nypåhittade metod “lingvistisk granskning” av diverse texter och brev tillsist hittar den misstänkte. Det är ingen spoiler då dom avslöjar detta tidigt i serien vilket är störigt! Hade dock aldrig hört talas om detta jättefall tidigare, vilket gjorde det roligt! Men iövrigt var detta ändå en halvljumbra serie, mest p.g.a. tyckte verkligen inte om huvudkaraktären Allbäck, så himla tråkig och störig!!!! Dock bonus för att sex and the city Mr Big var med. Har du sett serien och vill reda ut vad som stämmer eller inte stämmer kan man läsa det här.

MINDHUNTER
Mkt lik föregående tips, handlar om 1. Förr i tiden. 2. En FBI-agent som kommer “med nya fräcka idéer” som 3. “mottas av huvudskak av de gamla FBI cheferna”… Den här gången handlar det dock om hur de började testa att skapa profiler av seriemördare  – vilket ju är på riktigt intressant. Också likt att denna huvudkaraktär också är rätt jävla tråkig och osympatisk?? What is up med detta, huvudkaraktären måste ju vara en HÄRLIG jävel alt en otroligt störig en. Även denna är en tre plus-serie, urbota trött på att det är så mkt killar i allt.

 

TOP CHEF SEASON 13
Jahaja, mitt absoluta favoritprogram är tillbaka för en trettonde säsong! Denna gång i Colorado. Programmet går ut på att duktiga kockar (ej vanlisar) från hela USA får laga mat efter roliga utmaningar. Amerikanskt som satan, snabbklippt, lättsamt, sköna domare, skrattig jargong, GOD MAT. Inget överproducerat grin-matprogram á masterchef där det bara handlar om “folks storys” och domarnas egos. Kär i både Tom och Padma också. Hejar på killen med det fruktansvärt bästa namnet Brother Luck! Finns på INTERNET.

ERAN
Ja ni veeet väl vad detta är, doku i tre delar på svt play om punkens intåg i Sverige. Orkar inte skriva om den men värd att se p.g.a. det är så mycket snygga killar i den!!!!!!!!!

LOCKUP
Hehe det här är kanske lite konstigt men följer detta programformat slaviskt. Skitdålig serie från amerikanska fängelser som finns på netflix där man får träffa ett gäng fångar i ett visst fängelse i varje episod. Kollar på detta VARJE KVÄLL i stort sett!! Sucker av true crime tyvärr…. Fruktansvärt sorgligt men också intressant med den helt sjuka fängelsekulturen i USA och det suuuuuuperutbredda drogproblemet.  Just kommit en ny go 20-avsnittare, finns dock massa olika lockup-versioner så gillar du detta har du 100 timmar framför dig!!!

Min pappa Toni Erdmann.
Sista tipset blir en film som just kommit till svt play och som jag tipsade om för nästan precis ett år sen. Skrattade så jag GRÄT. Se. Gärna ihop med föräldrar!!!!

Ilskna listan.

Obehagligaste jag vet: 

Personer gapar när en hund slickar. Sök. Hjälp?

Absolut inte min killtyp: 

Killar som gillar “start ups”. Killar som tjänar massa deg och har “statusjobb” som samtidigt är inkompetenta – och egentligen bara är superpriviligerade och inkvoterade och inte liksom förstår det utan tror de är genier. Lång mening men ni fattar typen? Killar i hatt. Killar som gillar reggae. Killar som gillar träning.

Absolut inte min kompistyp:

Folk som är ängsliga och skriver heheheh ahah men ahh man kanske ska hitta på nåt ahaha?! SÄG BA VA DU VILL gillar inte inlindningar eller onödigt nervösa osäkra typer. Det smittar av sig på mig!!!

Sak som får mig att sluta vara vän med någon på Facebook:

Döljer alla tror jag snarare än erase? Men f.d. vänners föräldrar kanske man klarar sig… without…

Sak som får mig att ranta loss i kommentarsfält:

Hum det är inte ofta men typ när någon IDIOT tar ställning i en fråga som inte har med dem att göra? Alltså berättar hur det ligger till med feminism/islam blaj blaj blaj och oftast är en kille som gillar start ups. eller. hatt. 🙂

Då slutar jag följa en blogg/ett instagramkonto:

För många dåliga stories är mitt värsta tror jag… med det menar jag typ när folk lägger upp när d blir fika på kontoret… WHO CARES!!! Annars för mkt reklam eller för många extremt likadana selfies. Det går för sig i lagom dos men när det blir SPAM måste det ur min radar

Äckligaste mat jag vet:

Sockerkaka. Stick och brinn du fnöskiga kaka?

Äckligaste drycken:

alla sorters brännvin på midsommar. Dra åt HELV

Blir arg på: 

Gamla gubbar oftast som tror världen centreras kring deras sanning? Gw, Brunnberg, Bard, Robert Gustafsson… MYGGA AV

Sämsta bok jag läst:

Den här var svår! Sällan en bok är dålig, det säger sig självt väl? Haha tyckte iofs inte att Sofie Fahrmans bok om “modebloggarn Elsa som flytta till NY” va guldgnistrande material – men det var väl inte tanken heller så

Sämsta serien jag nyligen sett:

BoJack Horseman var inte så kul? Inte svindålig men bara inte tillräckligt kul? En humorserie MÅSTE ju leverera på den punkten ändå. Suits var iofs en serie som ja verkligen tyckte SÖG.

Sämsta karaktären i en film eller tv-serie:

Gah finns ju SÅ många… Givetvis Jerry i Seinfeld. Drakmorsan i GoT. Unga skånska killen i Tro hopp & kärlek. Samt förstås ALLA barnskådisar i Modern Family – speciellt Lily (förlåt).

Sist jag ville ta till knytnävarna:

Igår kväll när jag fick en panikångestattack och ville mörda min kille som inte fatta d hihi

Sist jag skrek så skrek jag till det här:

ja det var igår då

Fulaste plagg jag vet:

Svårt men har alltid haft svårt för “kortärmade skjortor”. På killar alltså? Obs finns undantag förstås men man ser ju ut som ett BARN? Bestäm dig om du ska ha skjorta eller tee – ingen weird kombo. Bolero går förstås fetbort också, samt “knälånga koftor”. Har också issues med “breda byxor” för tjejer!! Kanske mest på mig, kan väl va fint på andra. Men typ..inte? haha förlåt alla får dåligt samvete nu… Men det är så… gardiningt… förstår inte… sorry igen !!! Glöm d ja sa

Det skriker jag när jag blir arg:

HÅLL… KÄFTEN!!! (för jag att vill vinna med att skrika högst då).

HÖÖÖÖÖST

Visa en bra höstbild från ditt arkiv:

höstigaste jag kunde hitta. ja d e LÖV!

Beskriv din kommande höst i tre ord?

sex drugs & rocknroll

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2016?

hu? Köpenhamn va kul! Annars minns jag fan ingenting!!! sadness.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Ser fram emot hösten 200%, – är inget fan av sommarn alls!! Bäst är att jag kan syssla med min favvo aktivitet utan att skämmas. Detta är att vara inomhus. Hemma. Med ett finger i naveln o ett öga på tvn.
Sämsta är att … alla blommor på balkongen avlider? Eller? Inget e väl dåligt m hösten .. hum

Hur höstmyser du?

Se ovanstående punkt. Plus brasa iofs! Jävlar vad det ska brasas iår. Brasa å bib å charkisar, d e livet d.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?

Hum, har inga på “shortlist” just nu så tipsa gärna. Är på g att ta mig an Blindheten igen men har ju lagt ner den 1 gång pga tråkig så vi får la se.

Dina 3 bästa hösttips – alla kategorier?

  1. Ja gå ut och plocka svamp!? Man känner sig extra mkt som en människa då, förstås av plockandet men också av rensandet, förvällandet, torkandet etc. Ja man bunkrar skafferiet för vintern, är något retro gammeldags UR-mysigt över detta.
  2. Bjuda hem kompisar/bli hembjuden till kompisar. När det är så gött o mysigt att va inomhus kan man lätt bli lite bekväm. Så va inomhus tillsammans med nån då!!!!
  3. Åk till en annan stad med mer natur. Asså typ Örebro, vad som helst! Storstäder är inte svinkul på hösten men mindre städer/landsbygd e d liksom ändå? Eller så är det att man längtar efter “ett annat liv” varje höst

Hur ser din höstoutfit ut?

samma fast utan pastell. byebye rosa tack för den här sommaren.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

E d ett läxförhör? Nej?

Vad har du på TO-DO listan just nu?

Fixa färdigt här hemma I guess. Blir fan aldrig “klar”? D e soffbord å tavlor å hyllor å krims krams å vinglas å speglar å jox å bös som ska köpas å bli rätt. Konsumtionshetsen asså. Synd ba att det är mitt största intresse efter ligga i soffan!!!

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Boka in tio grejer utspridda över hela perioden. Asså restauranger, bio, konserter, nån PJÄS, en wekeend? Ja men så det finns något extra att se fram emot typ varannan vecka. Basic tips i know men ja den frågade ju

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?

  1. Gillar inte att lära mig NÅGOT som e nytt… Men har ett nytt tv-spel som verkar skitkul där man ska bygga upp en bondgård, får offra mig en kväll så kommer ja nog bli hooked :PpPppPPpp

2. Köra bil! haft körkort i över 10 år men kör ALLLDRIG pga suger + har uselt självförtroende. hell skulle helst vilja ta om körkortet, dom borde aldrig gett mig det från början?? Idioter

Vilka serier rekommenderar du att följa?

Twin peaks är väl den appsolut mest höstiga serien men nu är ju den slut… Snart kommer dock Stranger Things säsong 2 samt ny säsong av Broad City.

Eller kanske någon sevärd film?

Så artig fråga! Ser ju knappt film men såg i förmiddags Steel Magnolias (Blommor av stål) och blev fett sugen att bli kristen house wife i den amerikanska södern på 80-talet!!

Topp tre favoritdrycker i höst?

Bag
In
Box

Vad är den höstigaste maträtten?

vad i helv, ja det är väl äppelpaj å viltgryta å nåt valfritt med kantareller ??? eller jag säger fan brysselcool, dom e så goda o billiga o snygga + nyttiga. Klyfta upp i ugn med olivolja, salt, citronskal, ett par mandlar, en dutt honung på 200c i typ 20 min. åså lite parmesan sen mhm

Var hänger du helst under helgen?

ushhh jag rör mig bara runt här på K-holmen? Brukar bli Il Caffé, Vilmer eller Petite France. runt kungsholms torg, hantverkargatan, norr mälarstrand, stadshuset. Meno Male, Mäster Anders. Min Soffa. Ibland går jag till hötorget iofs!!!!!!

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Nej men vill åka till både Sicilien och London i höst. VRF bokar man aldrig biljetter i tid fast man vill?

Hur förbereder du dig för vintern?

Torkar karljohan svamp, lägger ansiktsmask, går upp ett par trivsamma kilon samt går på medicinsk fotvård.

ebayyyyyy

…orkar jag … eller jag kanske orkar… göra ett… ebay inlägg… fyfan nu gör jag det bara!!!
OK här e grejer (skit) jag nyligen köpt och även inte köpt på ebay.

“MKT BILLIG TOPP M TUFF RINGNING” – länk
Har inte nått min dörr än så kan inte ge betyg på denna!

 

” HALVKUL RINGAR”länk
tappar alltid bort ringar så lika bra att köpa upp ett gäng billiga jävlar. dessa satt bra på mina fingrar iaf!

 

LITE UFFIGA PÄRL-SKORlänk
Rätt dålig gucci ripoff men who cares? Köpte ej dessa pga kunde inte bestämma färg… Kvallen är nog röva men dom är ju lite skoj elle huuur!!!

POLOS M BRODERAT HEART  länk
Snygga basic polos med liten detalj. Rätt tight dock??? Iaf för mig som e 36 – ish. Men såpass billiga såatte

SOCKOR M HEARTSlänk

På samma heart tema kan jag tipsa om dessa mkt billiga o fina sockor! Passar inte dåligt till polon om man så säger…


METALLIC PLATFORM SANDAL!! länk
Fel season nu kanske men prisvärda o mkt sköna platåtofflor m lagom sportig feel! Finns i andra färger än pink men det var det jag Gick Igång på va…

HIPSTRIG VÄGGVAS GREJlänk
ja det kanske nån vill ha!

HEART VÄSKAlänk
jag vet inte, den här är kanske asful??? men till hjärt-temat!! kanske… nehe nej skit i d då

SMILEY KUVERTISlänk
ja den här kanske passar fröken bättre i smaken då


REDI 90s TRÖJA – länk
Kan ju säga att linnet under är mer av en sportbh size… men funkar under vissa kläder då!

LITEN CUTE SMILEY RINGISlänk
cute ju

PRADA VÄSKAN-NÄSTAN – länk
Ja se där, en mkt billig väska som råkar påminna lite grann om en som alla vill ha!!!!!
Nu orkar ja inte mer, happy shåpping!
/F

Påsklista. Haha!

När någon säger ”påsk”, tänker jag: på jesus kristus lidande!!! Eller… Sill?

Jag firar påsken för att: vad är det här för ledande fråga? För att det står i kalendern???

Det bästa påskgodiset är: vanligt godis dvs gelé och snel chukla

Mitt påskpynt ska vara: Eftersom jag inte har kids eller är 92 år gammal har jag inget påskpynt? Vad består sånt ens av? Små kycklingfiguriner i porslin och typ, hembroderi????? Köpte dock ett fånge grenar (ris?) på torget med fjädrar i för 29 kr!! Vill man ens ha pynt? Se NEDAN!

Det sämsta med påsken är: att allt är stängt??? Med allt menar jag systembolaget.

Det bästa med påsken är: Hahahahahah vem har skrivit dessa frågor. Men det är väl den totala kravlöshet av att denna högtid typ ej behövs firas ÖHT.

Min åsikt om påskhäxor: hmm… jo… dom ska väl också få finnas…. kvinnohat…annars…

Det här är min påsktradition: ? Brukar vanligtvis nyttja denna ledighet med att åka på nån WEEKEND utomlands va… Annars åka till dalarna å va uttråkad… Iår blev det tyvärr ingetdera p.g.a. CATS. Nåväl.

Hur ska du fira påsk i år: Ja det blir väl ännu en dag i soffan med gotte, cheeze chruncherz och serien LOVE.

Riktigt bra lista det här!! Glad post!!

ALDRIG VS ALLTID

Vad skulle du aldrig…

Äta? 

Paprika fylld med lakrits på en bädd av överstekta jumboräkor.

Dricka?

Shots.  Kan bara sippa på dom? Kommer aldrig i mitt lif ta en shot

Skoja om? 

Jag tycker att man ska få skoja om allt MEEEEN allt som är nedrigt och endast sparkar neråt på etnicitet och kön är sällan kul. Döden däremot e mkt kul att skoja om!!

Ha på kroppen?

Skärp, hoodies, spetsiga skor. Eller tights utan att röven inte är “täckt”.

Vilja uppleva? 

Gift vid första ögonkastet.

Kunna arbeta med?

Vård. Fy fan big ups till alla ER!

Säga nej till? 

En öl??? Är på riktigt omöjligt!! Skoja pappa om du läser

Googla?

woman giving birth… to triplets… in a… car ?


Göra offentligt? 

heila       ok förlåt

Blogga om? 

hur mycket jag tjänar. fyfan vilket linkedin grabbigt tönt svar

 

 

Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord? 

kofta snus suckar och kaffe

Under din säng?

En låda med strumpbyxor och en 3 litersdunk glidmedel

I din jackficka?

kvitton, weed, kottar, mynt, en och annan potatis

Bakom din kylskåpsdörr? 

vägg hoppas jag


Vid sidan av ditt handfat? 

En HANDDUK?????


Högst upp i din bokhylla? 

varför förutsättes det att man har en sån? tycker hyllor är rätt fult, I´m sorry så e d !!


Längst ner i din tvättkorg? 

silkiga pissplagg som kräver HandTvätt eller KemTvätt eller ännu värre – TVÄTTAS EJ


Framför näsan på dig? 

Ja inte e d en cigg iaf. Va ska man svara! Dator! Natur! En SnYgG KiLle? en varmkorv kan vi säga


I dina tankar?

Existentialism, rädsla för karlar, ceasarsallad och “romanen jag aldrig kommer skriva”

Lite kattbilder.

En månad med den här jäveln.  Vasa ser ibland ut som en liten koala? Nåväl, kort reflektion:

Har jag varit ute på “krogen” eller ens hemma hos en kompis en enda gång? Svar: nej
Har jag haft det gött ändå: Svar: javisst
Har jag ångest över att den har det bra: det kan du fethaja
Har jag tappat följare på snap. insta och säkerligen även denna blogg? I GUESS!
Är så farligt att tömma kattlådan: det är faktiskt hemskt
Är den snell: den e otroligt snell
Hur mår växterna: påminn mig inte
Kommer soffan alltid vara inslagen i filtar så den ej klöser på den: tror tyvärr d
Finns det snygga kattleksaker/tillbehör: absolut inte allt e otroligt fult
Är det ett business opportunity p.g.a. uppenbar lucka i marknaden? JA!
Ska du bli blondinbella: nej men gärna nån annan, maila då till mig!!

/FSL

 

Krispig vit skjorta.

Så som man tror att man ser ut….1a9f69318df8a461c9e85bc07ccd35c7

Så som man faktiskt ser ut…FullSizeRender

 

Kram fr Ringarn i Notre damus

BILDLISSSTA. JOHODÅ!

En bild från en plats jag älskar:
IMG_4733
Bänken i Mellsta med utsikt över dalälvenNumera är det Kristian Gidlunds bänk. :,(

En bild från en tillfälle då jag kände mig snygg:
IMG_4905

Usch här var man totalt deprimerad men samtidigt extra snygg. Typiskt.

En bild från då jag kände mig glad:
IMG_5130

När katastrofåret 2014 vände. Skedde typ i exakt detta ögonblick!

En bild på en bra dag i mitt liv:
IMG_8907

När vi spelade skivor på en halloweenfest och jag var it-bubblan. Perfekt kväll!! 5/5

En bild på någon jag beundrar:

maria
Mor min!

En bild på min favoritplats hemma:


432012
En bild på någon jag tycker om:
IMG_5038

En bild på en favoritpryl:

IMG_0867
GT-glasen! King e dom!!

En bild på ett oförglömligt ögonblick:
IMG_2748

Taxiresan a.k.a. katastrofen i Amsterdam där vi hamnade i bakluckan på en vit skåpbil. Trodde vi skulle dö, skratta grät etc men det gick bra!

En bild på en stolt stund:

IMG_3001
Guldäggis! Egentligen när ja köpte min första lgh men hitta inget futtu…..

Bild på något random:

DSC06976

En bild på när jag var ledsen:
IMG_4629

En bild på några du älskar:

IMG_7168

En bild på något gott:
IMG_6786

En bild från när jag var liten:

IMG_0140

En bild på mig i en annan stil:

DSC04750

mm paljettklänning fjällräven jacka o Vintage Väska!

En favoritaktivitet:

IMG_3066

Vara i min sommarstuga i Gagnef och äta biggans goda kryddsmör, spela ett spel, elda, dricka BIB.