Category Archives: Musik

CAN I BE ME

 

Hoppas verk-LIGEN ni sett Whitney-dokumentären som just kommit till Netflix. Fyhelvete alltså, vilken begåvning. Vilken kvinna. Vilket jävla RÖVA !!!!!! <3

lykke <3

Tänkte eg. skriva ett Ordentligt Ordinarie Inlägg men hittade inte en bild på en blommig jävla klänning jag vet finns på www så håll till godo med gudinnan och typ, min eviga “MUSA” lykke li som släppt “nytt”. Ja d e en cover man älskar ju sådana. Har sugit på de små godbitarna man fått från hennes stories men så gött å få den i helhet! Kan iofs lägga ihop ett och även tu då hennes mamma supersorgligt nog jättejust dött. Fyfan. Livet ändå. Ryser av den, och håll hårt i era mammor o säg att ni älskar dem!!!!

<3

 

MINA ALL TIME HIGH FAVORITLÅTAR.

Utan inbördes ordning kommer nu mina Bästa Låtar Genom Alla Tider. Finns ingen röd tråd förutom att de alla “berört” mig på olika sätt genom åren (LOL) – men fortfarande går att lyssna på en MILJON GGR till. Tröttnar aldrig på er, GULL LÅTARNA!

Mm denna superstarka låt. Ryser av den! Har hjälpt en genom många arga/ledsamma stunder.

Den här är bara så himla FIN! Pop-perfektion.

Dold pärla från Teds första skiva. Vemodig med såå text och hans lella 17-åriga stämma på d. Grät som ett barn första gången jag hörde den buhu

Haha nu blev d gubbrock men den här är så bra….Och kort. Låtar ska va korta!!

Superljuv popdänga. Helt perfekt låt! Mm, sommarkvällar på cykel.

Ja ni fattar d e fulländat.

Don´t hate! Under all ironi och pastell är detta faktiskt en perfekt poplåt! Versen! refrängen! Texten e sådär MEEEEN i övrigt – riktigt himla jättebra. jag e serr

Åh, Lykke Li gjorde ju en version av denna kanonlåt men jag gillar nog Lills bättre.

Kinglig bröllopslåt, just saying.

Var jag den enda som va Beeee-Satt av Johnossis första skiva? Detta ringar in allt jag älskar… Vacker melodi i moll – med känslosam text och opolerad sång ?? I think zooo

Vacker melodi i moll med känslosam text och opolerad sång

Otroligt stark låt, otroligt stark röst. Går inte att inte knäppa med fingrarna till denna?!!

En syntlåt? Utan text? Kan man bli “berörd” av d…….? Det kan ja lova!!! Gråter till den här! Perfekt på väg hem efter en utekväll och man är “emotional”.

Vacker melodi i moll med känslosam text och opolerad sång. Blir inte inte starkare av att han tog livet av sig genom att köra en kniv i sitt eget hjärta????

Här är det ju texten som e…allt? Får a-l-l-t-i-d ett hugg i magen av detta:

Nåns farsa sa att allting handlar om
att man verkligen bestämmer sig en enda gång
Så vi bestämde oss, men jag slutade slåss
vet inte varför eller när, men nu är det såhär

Ännu en mkt Vacker Låt som berör starkt!

Här har man knutit handen i fickan och sprungit nerför trappor otaliga gånger… Frustration, frigörelse, introt, refrängen! Fifan. King e den!

 

Ja det var det här. Bra mix ändå va?
/F

FAVVO LÅTAR I EXAKT DETTA NU

 

 

 

 

 

Samt en spotify link: http://bit.do/dolcespotify

 

Den första musikvideon… E KUNG! Lämnar med ett sista tips där låten e rätt dålig men videon också e fem st +.

/fRiDa

World Wide Web.

Nu i dessa “mellotider” är det väl värt att påminna om ett personligt favoritbidrag från förr! Jag talar förstås om Nick Borgen som 1997 framträdde med bidraget World Wide Web. En smått otrolig berättelse som inleds med det vidriga ljudet från en adsl-uppkoppling! Låten slutade på en snöplig niondeplats, ett fattigt öde den INTE förtjänade? Nick var före sin tid på många sätt, jag själv tycker att låten är “ikonisk”. Samt e otroooligt trallig, ett viktigt kriterium för bra mellolåtar! Njut själv på spotify här.

Tycker ni det Nick Borgen sjöng om stämmer om dagens World Wide Web? Vore intressant att veta!

Text och musik: Nick Borgen förstås!

World Wide Web
World Wide Web
Här lever jag lycklig, här finns ingen stress
Här är min nya hemadress

Jag väntar länge så jag tog min chans
Jag ville flytta nån annanstans
Ikväll är det party, jag flyttar in
Så följ med mig hem på ostron och vin

Oh uh oh uh ohh, jag har party ikväll
Oh uh oh uh ohh, om du vill får du gärna följa med

När staden krymper och du känner dig less
Sök upp mig på min hemadress

World Wide Web
World Wide Web
Här lever jag lycklig, här finns ingen stress
Här är min nya hemadress

Ta med dig vänner till ett häftigt place
Surfa hem till mig i cyberspace
De vildaste drömmar vi hade förr
Kanske finns här bakom min öppna dörr

Oh uh oh uh ohh, jag har party ikväll
Oh uh oh uh ohh, om du vill får du gärna följa med

När staden krymper och du känner dig less
Sök upp mig på min hemadress

World Wide Web
World Wide Web
Här lever jag lycklig, här finns ingen stress
Här är min nya hemadress

Här blåser aldrig vindarna
Här stänger ingen grindarna
Här får du vara den du vill
Så följ med mig hem, följ med hem till mig

World Wide Web
World Wide Web
Här lever jag lycklig, här finns ingen stress
Här är min nya hemadress

World Wide Web
World Wide Web
Här lever jag lycklig, här finns ingen stress
Här är min nya hemadress
Här är min nya hemadress

 

Luv yo nick,
Fritte <3

Min Idol. (roflmao)

Kollar ni på idol fortfarande? Antagligen inte då det blitt mer o mer ett barnprogram meeeeen – det är ändå lite roligt tkr jag! Speciellt då Rebecka och Liam är så överlägsna alla andra. Är lite toki i just Liam, kommer på mig själv att sitta å dumflina snedstreck böla när han sjunger. Så skör o fin person med sån sinnes pipa? Obs är ej kär i lella gossen, vad kan han va typ 16 bast men jag e så sjukt imponerad!!!!

 

 

BÄSSSST

12121

Kram från mig :-))))))

 

 

 

 

 

Hej vännen

bild-2016-09-26-kl-20-18-2

Tja fukkers!!!!!! Sitter å kvällsjobbar med lite rödpang i skenet från Ett Ljus. Älskar ljus! Men det är så dyrt! Kostar en ju typ 20 kr per kväll eftersom man har ca: 5 tända som brinner ner? Värmeljus är ju billiga men de ger inte samma vackra stråle! Tänkvärt….

Nåväl; här kommer lite musiktips som jag knattrar data till:

 

 

 

 

Imorgon ska jag åka till Oslo!!!! Å sitta i möten hele dan!!! Röva. Hoppas iaf på God Norsk Lunch. Skrei, torsk, fiskleverolja… Återkommer om vad exakt det blev. Mesost-lasagne kanske.

/FSL

FÄST IMORGON

Juste! Imorgon spelar jag & Martin på nyöppnade klubben Vandal (i Snaps nya källare vid medis) kl 22-03. Det är gratis, vilket ju känns sympatiskt. Har typ laddat ner 2 nya låtar på 2 år så det kommer bli riktigt modernt!!!!!!! FB-Event hittas här.

14446161_731670290314196_3787549877984410955_n

Felstavad namn också! Go känsla! Hejdå!

Musik ÄR otroligt ändå.

Jag vet inte vad det är med musik som gör att man känner sig så odödlig? Det är ju lite samma effekt som efter 2 öl i kroppen… Man lever lite mer. Efter att ha fastnat i podcasts har jag nu börjat återgå till något som varit en stor del av mitt gamla liv —> gå på stan med hörlurar fyllda med musik.

Kanske är det att man är en extrem känslomänniska men jag växlar mellan melankoli/lycka med varje spår. Varje trottoar får en betydelse, en plötslig regnroppe på knät blir perfekt. Och det spelar liksom ingen roll om det är Kurt Vile eller Ted Gärdestad. Så länge det är låtar man KÄNNER något i.

Fyfan hörrni vad jag älskar musik igen!!!!!!! Det var mest det jag ville säga. Här är följer nu några träcks jag har i lurarna nu när jag tvättar pga spillde en cola light i sängen.

/F

 

karriärslistan.

Hör upp alla karriärister! HahAHAHAhahah hahahahahhhahahahahahaha skoja en lista om jobb å sånt

 

 

Vad ville du bli när du var liten?

Advokat eller sportjournalist.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Advokat eller sportjournalist!!!!Strang

 

Johanna Frändén at camp nou stadium.

Gick du någon nishad gymnasielinje?
Nä. Eller jo, gick ett år teater innan jag bytte till sam/sam. Drog p.g.a. fick så jävla kassa betyg då estetlinjen infiltrerade alla andra ämnen? På en historiepresentation om andra världskriget var jag t ex ”frankrike” och kom in med basker och baguette? Lite svårt att betygsätta då……..Eller så var jag bara…kass.

Vad hade du för betyg?

Ja de blev så att säga oerhört mycket bättre när det blev reguljära prov igen!!!!

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen?

Bäst på språk, idrott och typ bild? Sämst på biologi, kemi å det där men sånt gick ju att plugga sig till ändå. Matte B var dock givetvis sämst! Småfuskade en del matten i hela högstadiet (typ hoppade hela algebra-kapitlet) men det KOM JU IGEN så att säga.1929475_12071046859_5119_n
*Cool å kaxig för elva år sen*

Utbildade du dig efter gymnasiet?

Gick först (den då nya) reklam & pr-kursen på Stockholms Tråkiga Universitet. Den sög så då sökte jag Berghs reklamlinje.

Vilket var ditt allra första jobb?

Gjorde misslyckade cappuchinos i långkjol och löfbergs lila-tisha på Café Kupolen. Kulade glass och åt bakad potatis med valfri mängd skagenröra en hel sommar. Turligt nog var det mycket stretch i långkjolen.

Vad har du mer haft för yrken?

Inte SÅ många ändå? Varit usel telefonförsäljare (tills jag hånglade med min ”chef”), diskare på Waynes coffee (fick aldrig stå i kassan för det var ”de andras” uppgift enligt min gobbiga chef. ”De andra” betydde de snygga. LOL!) jobbat jättekort i butik (ur&penn & BR leksaker), sekreterare till en gammal gobbe (som sedan tog mig på röven) – men typ mitt första riktiga ”jobb” var ass/fotograf/scout på sthlmsgruppen. Succékarriär ändå!

31346_404574811859_6409236_n

Scoutade models på siestafestivalen typ, 2009? not so glammy alltid. PS notera spettekakan ja photoshoppat in pga vi va i skåne. Roligt………………

När hamnade du i den banan du är i idag?

En kompis pappa sa en gång att jag borde bli copywriter. Var kanske 18 barre, hade inte en susning om vad det var. Googlade. Verkade kul. Siktade in mig. Blev det. Så!

Vilken är stunden då du liksom visste att du är på rätt väg?

Har ingen STUND!??? Men kanske när jag gjorde arbetsproverna till berghs helt själv utan vidare koll eller kunskap i programmen eller reklamig kompis att se upp till och fick sen komma på intervju. Då kände man mhm jag e king ja mm. Sen dog ju ens självförtroende i skolan :-)))))))

Vad brukar du få höra att du är bra på i ditt jobb?

Ja det är väl oftast att man är god vän med det skrivna ordet. obs bloggy innefattas ej här, här är det stort slarveri! Men om jag får säga själv så är jag otroligt SNABB!!! knatter knatter data knatter

Vilka är dina sämsta sidor på arbetet?

Dåligt tålamod och blir ännu ofta kränkt när kunder inte fattar sitt eget bästa.

Tre saker du är extra stolt över att du gjort i ditt jobb?

1 kycklingstipendiet. Sån revansch efter de första åren av naggande självförtroende å dalande tro till min förmåga!!!!

2. den här tyckte jag var blev lite skoj

3. Kanske lyrik på buss-kampanjen också för att den var ”fin” och inte så värst reklam-höhöhö som så mycket annat lätt blir!? t ex som punkt 2. hehe.

Vad går ditt jobb ut på mest?

Sitta i möten känns det som??? Mest skapa koncept och göra kampanjer som kan bestå av lite vadsomhelst. Rätt olika grejer hela tiden! Det roliga är ju att växla mellan varumärken och deras tonaliteter och problem i det lilla som kallas världen.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det du gör nu?

Hm, var lite inne på att bli inköpare när jag var runt 20! Hade en bekant som var MÖNSTERKONSTRUKTÖR och tyckte det lät såÅåÅå coolt + roligt att jobba med mode >på riktigt<. Är tyvärr för dålig på att mäta/vara noggrann för det yrket men inköpare verkade däremot vara oerhört skoj, mkt resande och mycket bestämmande. Nu förtiden är jag mkt mer intresserad av mat än mode så LÄTT restaurangrecensent. Eller vad heter det?? Förtjänar det uppenbarligen inte… Krogskribent?!

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Allt inom service. Har inget pokerface och är inte bra på att vara ”äkta trevlig” mot fölk som inte är det. Talar av erfarenhet. Hm det kanske var därför jag fick bara diska på waynes….

Vad gör du om fem år?

Samma ska pga tjänar för mkt pengar för att hitta på nåt annat just nu!!!! Men det är ju många som hoppar av i 35-årsåldern för att ”gå sin egen kreativa väg”. Har tyvärr ingen sådan. Eller jo, vore lite kul att starta ett udda hotell eller knäpp bar nån gång i framtiden *gnuggar konceptknogarna*

Vad skulle det stå på ditt visitkort om du fick drömma?

Karsten Torebjer – Psychic Medium

 

/F