Category Archives: Okategoriserade

TVÄRTEMOT.

Nu ska jag snacka om ett tanke-experiment jag gör ganska ofta! Det går helt enkelt ut på att byta ut alla tjejer mot killar i given situation.

Ex: Man sitter i ett möte med 14 killar. Jag tänker då – hmMmMMm, undrar hur stämningen hade varit om jag var kille och satt i ett möte med 14 tjejer? (OBS – säger inte att något är bättre, bara att när man gör detta blir det uppenbart hur tydligt saker ter sig).

Man tittar på ett tv-program med en råsnygg kvinnlig programledare som agerar den ordentlige och en manlig programledare med vanligt utseende som är där för att vara skojig. *Tvärtomisera*.

Man tänker på Kringlan och Nanna som fått samma recension.

Man är två glada tjejer som spelar skivor, en snubbe kommer fram och vrider ner basen å drar. Tvärtomscenario = rätt lustigt att tänka ändå!

Man är på filminspelning. Man knäpper med de mentala fingrarna och regissören blir kvinna, fotografen kvinna, ljud-ansvarig, ljusansvarig kvinnor etc – och blir en manlig omtänksam fika-ansvarig istället.

Man får feedback från en manlig äldre person att man borde ta för sig mer “för att man ju e skojig egentligen”. Man tänker hur en kvinnlig äldre person säger så till en killversion av mig.

Man tänker på Seinfeld och hur både Jerry och George alltid får supermodeller till flickvänner som nästan aldrig har en riktig kompetens utan är där för att vara snygga.

Ja såhär tänker jag ganska ofta. Just därför gillade jag ändå Trainwreck, superbraiga Amy Schumers första långfilm. Tyvärr blev den alldeles klassisk i sin romcom-fåra och jag tyckte inte de tog ut svängarna så mycket som de kunde. Men det intressanta var hur de då hade switchat på rollerna och Amy stod för de typiskt “manliga” beteendena. Ex supertydliga saker som att hon ligger runt massa och bla med ett ytligt muskelberg som bara vill få kärlek och bli ihop som hon superdumpar, men också mindre men ack så smarta grejer som att hon kommenterar en randoms servitörs utseende som en liten petitess osv. Hela filmen blir ju jättekonstig av detta, vilket var mkt bra. Man tjatar mycket på reklam och media som aktörer som späker på klassiska könsroller och stärker normer – men jag tycker fan film och tv-serier är värst – eftersom de skrivs av män och regisseras av män som då skapar kvinnliga karaktärer från sina egna fula glasögon. Vill därför påminna om serier som VEEP och Broad City där kvinnor får vara mer än en betraktares öga och alltså mer människor. Som man ju ÄR!

Trainwreck-2015-Full-HD-Movie.Mp4-–-DVDrip-Download1

 

Då kämpar vi på!

/FSL

JAG SKA FLYTTA TILL NEW YORK!

Hellå lelle gängeeeeee.

Rubriken avslöjar ju kanske lite vad jag har att säga men… JAG SKA FLYTTA TILL NEW YORK!!!! HURRAAAA!!!

11721806_10153367151921208_754423461_n_55a515b7e087c320b83b0044

Och jag tar med mig Isak på kuppen. Jovisst! Vi ska jobba som ett kreativt team på en byrå som heter 360i som jag tycker är SVINBRA! Det känns som att jag vänstrat sedan vi skrev på, eftersom jag har låtsats som ingenting. Men det är för att visa-processen till USA är cray cray och tar ca 3-6 månader att genomgå utan att veta ifall en får visum eller inte. Och har inte pallat ha folk som frågar “hur går det?” när en själv undrar exakt samma sak. Men nu ligger det här bredvid mig och vilar, ett O1-visa som gäller i 3 år. HU-RRA!

Nu är det “bara” att byta land då. Tömma lägenheten, hyra ut lägenheten, fixa ny lägenhet, sälja av skit som en aldrig använt, säga hej då till alla kompisar, säga hej då till familjen… säga hej då till Flickpingis?!?!??!?!

Neeeeeeeee. Jag har LOVAT Frida att fixa gig till oss i New York tills hon kommer på besök. Och nästa gång jag kommer hem har hon fixat nått här. Så det är EJ SLUT PÅ DETTE!!!!! Lugn nu.

Men alltså det här med att byta land. Herre-gud vilket satans projekt. Har aldrig fattat att jag haft så mycket…saker?

Här är t.ex. lite grejer jag inte visste att jag hade:

 • Ett hål i förrådet där det låg 4 st oöppnade solskyddsflaskor, 6 par lösögonfransar i skojiga färger, lugnande piller jag tog för att våga flyga och en halväten Snickers. Fortfarande god.
 • Två likadana långa koftor. Nya båda två.
 • TVÅ källare!
 • 3 set av sexiga underkläder från den mindre fräscha märket Agent Provocateur. Provade ju såklart alla och kan garantera att de ALDRIG kan ha passat mig. (Någon som känner sig vid dessa? GE.DIG.TILL.KÄNNA)
 • Hittade en jacka som Isak hävdade var hans. Det visade sig att vi hade likadana.

Här är grejer som jag ÖNSKAR att jag hade istället:

 • Tid
 • Pengar
 • En lägenhet i New York
 • En fungerande mobil i modell senare än iphone 3
 • En dator
 • Kompisar i New York

Nämen det ska ju såklart vi svinkul att flytta. Kommer ev. gråta lite imorgon då vi har “vår sista spelning”. På Boqueria från typ 22 och framåt om någon bryr sig. KÖMSI!

Jag ska fortsätta kissa ner mig i byxorna nu pga har skype-möte med någon chefs chef om 10 minuer. So I känt talk to you any mår.

Ömma Kyssar

Zäna f.d. Sanna

Män(niskor) som hatar kvinnor (Zara Larsson).

Jag följer mot min vilja de stora tidningarna på Facebook. Jag gör det för att jag då och då har som *guilty pleasure* att scrolla ner i kommentarsfälten på de länkade artiklar som publiceras där. Jag gör detta fast jag egentligen inte vill, men på något äckligt vis hoppas jag på att människor kanske just den här dagen inte är så hemska/fördomsfulla/RENT UT SAGT IDIOTER som de så ofta ger uttryck för att vara just där. För det är nämligen inte bara troll-trollen som kommenterar på allt mellan himmel och jord. Det är de “vanliga” människornas korkade åsikter jag räds, som förvånansvärt ofta dominerar dessa fält. Givetvis finns det också en del kloka svar och kommentarer, och felbalansen beror väl kanske också på att s.k. kloka människor väljer att inte kommentera. Men ändå. Det är en läskiga grejer som händer i de där fälten, och det är väl därför jag motvilligt fastnar i dem ibland. (Lite flashback-sjukan, man känner sig äcklad men också lite tvungen).

Detta slog mig återigen när ”Zara Larsson var besviken Bråvalla”-artiklarna kom ut. Jag läste dessa och tolkade det såhär: Spotify (ej ZL) hade gjort en lista med Bråvalla-artister och baserat på hur populära dessa var på just Spotify – blev listan annorlunda mot hur festivalen själva kommunicerat sina huvudakter. Inte så konstigt. Zara Larsson blev då UPPRINGD och bads kommentera detta, med en tydligt sökt journalistisk vinkling att hon skulle tycka till om denna “felbedömning” då från just Bråvalla. Och det är väl klart att hon uttryckte en besvikelse när denna nyhet gavs som en säck guldklimpar i hennes händer från en “journalist” – när hon dessutom kanske känt sig i övrigt lite trist behandlad av Bråvalla – och passade på att pika dem lite för att hon inte var med på några affischer. Samt skickar en sista men ack så viktig känga åt Bråvallas genustänk och skeva könsfördelning. Den ursprungliga intervjun gjordes av DN men det var Expressen som gjorde en uppföljning och valde att plocka bits´n pieces till att bli Zara till attack-vinklad.

Ingenting är i mitt tycke ändå särskilt konstigt, det är ju lite av en axelryckning över hela grejen för det är ju uppenbart ingen grej utan ett tydligt klick-jidder från denna blaska. MEN! Inte i kommentarsfälten. Hittills har expressens artikel fått 19 000 delningar där unga, gamla, kvinnor, män spyr galla över denna idiot, wannabe/fjortis/SOPA som tror att hon är något.  Värt att påminna om: Zara Larsson är 17 år gammal.

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.38.18

 

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.39.01

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.46.41

Nu kliver också 47-åriga föredettingen och tillika “artisten” Günther in i det hela. Vad fick han luft i från?

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.45.24

 

 

 

Jag ställer då följande fråga: Är detta rimliga reaktioner? I en uppenbart sökt vinkling från en tidning som vill ha KLICK? Det här är orimligt, obehagligt och på så många vis helt åt helvete att jag blir skogstokig. Ja jag går snart ut i skogen och slänger datorn i en bäck. Fuck you Expressen men framförallt – fuck you haters. Provocerade vuxna människor som är fria från förnuft ända ner i skosulorna. Zara Larsson ska bli queen, staty, sedel, ja allt som det bara går i det här jävla landet. Men man tvingas återigen konstatera att vi fortfarande har massor av män och kvinnor som hatar kvinnor.

/Frida

SOW DAMN SUUUUK.

Jag är S V I N S J U K. punkt. Har legat i sängen i snart två veckor minus midsommarafton pga har väll ett liv. Och ja, jag har varit på vårdcentralen. Dock kunde de inte mäta min puls i fingret med den där apparaten pga akrylnaglar så tar för givet att de missat något. Ändå skönt löp.. “Naglarna blev hennes död”. Börjar iaf bli jävligt trött på Skärgårdsdoktorn, SPUNG, naturgodis och fil med flingor. Jag hostar, snorar och har pendlande feber osv osv OCH SÅ VIDARE. Och ni vet ju alla vad det betyder. AIDS.

Nä men helt seriöst. Med detta nedsatta immunförsvar och efter ett otydligt möte på vårdcentralen tänker jag… Vilken är den sjukdom som drabbat mig?

Här kommer några förslag:

 • Cansker (Kanske cancer, kanske inte…

Men antagligen kommer jag inte att dö. Men jag har med största sannolikhet en bakterie som drabbar endast 0,001 % av jordens befolkning och kommer förhoppningsvis få ett löp som plåster på såren. Vänta, har jag nu jinksat min potentiella död samt skämtat om AIDS och Cancer. Jag går nog och lägger mig igen. Heeeeeidoooo! /Sanna

Ps. Kan ej lägga upp bild PGA har ej duschat på 7 dagar men kan beskriva hur jag känner mig såhär istället.

TRÖTTMA.

Spelade ju skivor på East i fredags. Det var kul. Massa kompisar som kom för att beskåda våra vackra tröjor och ett par icke-kompisar som skickade konstiga lappar till Frida.

Här gråter gullizen pga åt en chili… gråterTröjornaaaaaaa:viGick även till avslutningskvällen på Under Bron i lördag. kul. Mådde som väntat rätt kaos igår.. Och idag.. Och antagligen imorgon också eftersom jag uppenbarligen blivit gammal den här helgen.

Känner mig lite såhär:

5f479d344bfb1c7a79bdae731fe91f6d

bd3bec055dffa2f0a3a66f8c5b35516ddd99783566c02557aff3dffa3648f96c_650x3126b6b7db4d8d53f2ace56b3d500225_650x02e072eba906566d64d1ba60289e0f75_650xef05e85dbbbe5403c4b89d1ef85806d5_650x290df4043d5b2e30e301a9a8595faf8f_650xdf743e3dc6374bfd17ec6c6caff26704_650xc2695943e5ab34c4a8fa70a2d913865e_650x88b65b88e071ae998a6ae5460278429a_650x

Om ni inte får nog av söttma kan ni här se den trötta lilla valpen som ska “vakta” sin bäbis-kompis. OBS. Grinade vid 1.40 i detta klipp.. Ett tydligt tecken på bakiz.

Kämpa! /Sanna

TA ETT BESLUT TACK!

Nu ber vi om MYCKET svar här på blögga… Men ni brukar ju vara bra på att tipsa och tycka *smicker*… Så jag fortsätter. Har 3 dagar på mig att komma på min nya frisyr. Ska jag bli blondare, klippa lugg, klippa kort, färga blått? JAG HAR INGEN ANING! Men här kommer lite förslag så får den som vill ta ett beslut åt mig. Tack på förhand.

1. Superblond. Kömmer ju få en mindre smickrande utväxt efter ca 1 månad men det kanske också är fint? Iaf på denna person PGA modell.

3419bfaae90f1edbb7450652f3c4d310

2. Kort page. Har haft detta förut och hade utsläppt ca 1 gång pga fick panik… Men är lite sugen på att ge det ett nytt försök. Kan ju fortfarande ha den där lille lille tofsen man brukar slänga mig med.

c6438c5fa0773b61819a039ee5aee0bd

3. Lång “sne” page. HELT GALET JUUUU! Den korta pagen blev ju så småningom lång page vilket var “ok” för mitt face. Men kanske en sneis?

f40bba72ed00cadb7af9f8a0dbdef544

4. “Crazy” färg. Tänker att en i så fall behåller det långt men färgar i någon mild färg. Sist försökte jag göra blått utan att det syntes så fick lite blodad tand men ej känna den riktiga känslan. ÄR DET FÖRSENT?!?!?!

Mörk/Rosa

ab747d883ff8ef51479a32d2d5df452d

Ljus/Blå

blue-blue-hair-cute-fashion-Favim.com-537862

Ljus/Blå/utväxt.

tumblr_m0uper3ILe1qgzvj

Hjälplösa kyssar /Sanna

SKÖJ PÅ INTERWEBZ

Pga gillar LiZtOr samt söta grejer kommer här en lista på socker en kan hitta på internetz. Fast jag har redan hittat alla och skrivit länk så varseguuda tack.

1. Magicz Wandz – Finns här. 

71cirxzJ8JL._SL1200_

2. Unicorn strösslareFinns här. 

wpid-230706f27938786a8bc7e52ffd177656

3. Stoppad fågelFinns här.

creative-kitchen-gadgets-37__605

 

4. Pizza-yxaFinns här. 

61yVsbU6YjL._SL1500_

5. HajsovsäckFinns här. 

chum3b_store__13957.1413403939.1280.1280

6. Star Wars-brödrostFinns här.

star-wars-toaster-darth-vader-pre-order-ships-july-24

 

7. ÄgghimmelFinns här.

MB485c_e8d4b35d-38a2-4807-a150-f89380838437_1024x1024

8. Rymdägg – Finns här.

MB934a_2520_2528PNG_2529_1024x1024

9. Haj-TFinns här.

creative-kitchen-gadgets-109-1__605

 

sharky-mood_720x600

 19. BååååtenFinns här.

Finns även som gristryne här.

creative-kitchen-gadgets-15__605

AFK-Kyssar / Sanna

CHEF PÅ BIKRAM NU!

Okej gänget. Jag kan behöva ta tillbaka det där jag sa om Bikram… Att det var SÅ jobbigt osv. Eftersom jag efter 3 lektioner gått och blivit en CHEF!

Krampar ju fortfarande men klarar iaf av att inte svimma osv.

Men för att kompensera detta självgoda inlägg tänkta jag berätta lite om när jag INTE var en chef. Typ när jag var 16 och fick åka med min kompis Marre och hälsa på hans mamma i Australien och vägrade använda solskydd.

IMG_0954

Först tänkte jag att färgkontrasten måste blivit knasiga i utskriften men posen jag står i bevittnar att jag var sjuk i huvet och likväl kan ha VELAT se ut sådär i facet. Det kan hända att jag om en timme raderar detta inlägg och att vi aldrig igen kommer att prata om mina solvanor.

/Solguden Sanna

Viktigt meddelande till alla brevbärare.

IMG_0085

Mvh, dyrkar donken.

/F

 

10 st WOWZ

Häj häääj!

Här sitter jag och har dödsångest pga ska flyga till Riga med jobbet imorgon. Det ska iaf bli lite kul att bo på hotell, spela in reklamfilm och snacka skit med Fridas kille (SOM SKA MED FÖR VI JOBBAR IHOP)… Har iaf ändå dödsångest pga HAR EN HJÄRNA! Dövar det med att kolla på fina/smarta/häftiga grejer på internet. Det roar mig också att lista HUR fina/smarta/häftiga grejerna är. Så här kommer listjäveln. Börjar med 1 stjärna. Slutar med 10.

********

1. Tvättmedelsdesign.

Må va simpelt men sykt smart. Skulle kunna tänka mig att börja tvätta om dessa fanns i min närhet.

Washing powder packaging

001302-1074x399002254-1074x355

********

2. Fin infografik.

Le affischosoz med äcklig info blir helt plötsligt fin att ha på väggen. Skojig info om kröpp och knöpp.

Paté on toast

001295 002248

********

3. Rymdfärg

Gillar ju i vanliga fall inte “spray-affischerna” som säljs på plattan men hade ju ändå gärna haft hela sovrummet målat i denna färg.

Bogifabian

Bogi-Fabian-m-5Bogi-Fabian-M16Bogi-Fabian-M11

********

4. KANADENSISKA PASS

Även om jag tycker Norges pass är fetast kommer Kanadas inte så långt efter. Det blir ju party under UV-lampan.

aaa93-1074x752

********

5. FINA LOADING BARS

Det blir nästan kult att vänta…

Viktor Hertz

3040549-slide-s-1-cleverly-redesigned-progress-bars-make-1074x619 3040549-slide-s-3-cleverly-redesigned-progress-bars-make-1074x618 3040549-slide-s-4-cleverly-redesigned-progress-bars-make-1074x618 3040549-slide-s-5-cleverly-redesigned-progress-bars-make-1074x619

********

6. BEST OF WEB

Beviset på att du tittar FÖRmycket på Youtube.

********

7. EJOMI-TANGENTBORD

Genigrej. Gör automatiskt om dina sms till Emoji-symboler. Skickar endast sms på engelska nufötin.

Emoji-tangentbord

emojis

********

8. TYPSNITTET DYSLEXIE

Ett typsnitt som är lättare att läsa för dyslektiker. Så fett! Finns för gratis nerladdning här under.

Gratis nerladdning

Skärmavbild 2015-01-21 kl. 12.56.13

********

9. FÖLJ SKITEN 

Några aktivister i St. Petersburg har spolat ner GPSer i avloppssystemet för att visa vart avloppsvattnet hamnar!

Activists in St. Petersburg

Screen-Shot-2014-11-17-at-5.06.03-PM-800x360

********

10. ANDROMEDAGALAXEN I VÄRLDENS STÖRSTA BILD. 

Om 3 miljarder år kommer vi antagligen krocka med vår granne Andromedagalaxen. Se den här i världens största bild.

Takkarrrr… /Sanna