Category Archives: Tokigheter

Bonsoir.

1

Yo. Morsan är i Cannes efter en äkta rövdag! Allt började när jag klev ur taxin 04.55 och där och då lyckades glömma kvar min mobiltelefon. Detta insåg jag precis och exakt när taxin rivstartade. Perfekt liv!!!! En sprillans 3 dagar gammal iphone!!! Med sms-funktion!! Kamera! Snapchat! Boarding pass!!!!!!!

Lyckades ändå hantera sitsen (efter att ha panikat ordentligt och stannat andra bilar och grinat osv). Men det är bara materiella ting. Lite astrist dock att inte kunna 1. kontakta kompisar/kollegor här i Cannes 2. inte hitta nånstans pga har ingen karta/gps 3. va skraj att komma bort från folk och hamna vilse 4. inte kunna ta snögga bilder.

Som tur var hade jag ändå med mig min datta. Med photo booth!

Bild 2016-06-19 kl. 15.22 #2

Bor rätt perfekt 5 min ovanför festivalområdet. Ätit sardellpizza och moules frites och ska nu krypa ner till ORANGE IS THE NEW BLACK jaharaå!!!!

PS färga inte håret nån kväll för att du får feeling med joico k-pak i kulören “titanium”.

MVH trollet plupp

karriärslistan.

Hör upp alla karriärister! HahAHAHAhahah hahahahahhhahahahahahaha skoja en lista om jobb å sånt

 

 

Vad ville du bli när du var liten?

Advokat eller sportjournalist.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Advokat eller sportjournalist!!!!Strang

 

Johanna Frändén at camp nou stadium.

Gick du någon nishad gymnasielinje?
Nä. Eller jo, gick ett år teater innan jag bytte till sam/sam. Drog p.g.a. fick så jävla kassa betyg då estetlinjen infiltrerade alla andra ämnen? På en historiepresentation om andra världskriget var jag t ex ”frankrike” och kom in med basker och baguette? Lite svårt att betygsätta då……..Eller så var jag bara…kass.

Vad hade du för betyg?

Ja de blev så att säga oerhört mycket bättre när det blev reguljära prov igen!!!!

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen?

Bäst på språk, idrott och typ bild? Sämst på biologi, kemi å det där men sånt gick ju att plugga sig till ändå. Matte B var dock givetvis sämst! Småfuskade en del matten i hela högstadiet (typ hoppade hela algebra-kapitlet) men det KOM JU IGEN så att säga.1929475_12071046859_5119_n
*Cool å kaxig för elva år sen*

Utbildade du dig efter gymnasiet?

Gick först (den då nya) reklam & pr-kursen på Stockholms Tråkiga Universitet. Den sög så då sökte jag Berghs reklamlinje.

Vilket var ditt allra första jobb?

Gjorde misslyckade cappuchinos i långkjol och löfbergs lila-tisha på Café Kupolen. Kulade glass och åt bakad potatis med valfri mängd skagenröra en hel sommar. Turligt nog var det mycket stretch i långkjolen.

Vad har du mer haft för yrken?

Inte SÅ många ändå? Varit usel telefonförsäljare (tills jag hånglade med min ”chef”), diskare på Waynes coffee (fick aldrig stå i kassan för det var ”de andras” uppgift enligt min gobbiga chef. ”De andra” betydde de snygga. LOL!) jobbat jättekort i butik (ur&penn & BR leksaker), sekreterare till en gammal gobbe (som sedan tog mig på röven) – men typ mitt första riktiga ”jobb” var ass/fotograf/scout på sthlmsgruppen. Succékarriär ändå!

31346_404574811859_6409236_n

Scoutade models på siestafestivalen typ, 2009? not so glammy alltid. PS notera spettekakan ja photoshoppat in pga vi va i skåne. Roligt………………

När hamnade du i den banan du är i idag?

En kompis pappa sa en gång att jag borde bli copywriter. Var kanske 18 barre, hade inte en susning om vad det var. Googlade. Verkade kul. Siktade in mig. Blev det. Så!

Vilken är stunden då du liksom visste att du är på rätt väg?

Har ingen STUND!??? Men kanske när jag gjorde arbetsproverna till berghs helt själv utan vidare koll eller kunskap i programmen eller reklamig kompis att se upp till och fick sen komma på intervju. Då kände man mhm jag e king ja mm. Sen dog ju ens självförtroende i skolan :-)))))))

Vad brukar du få höra att du är bra på i ditt jobb?

Ja det är väl oftast att man är god vän med det skrivna ordet. obs bloggy innefattas ej här, här är det stort slarveri! Men om jag får säga själv så är jag otroligt SNABB!!! knatter knatter data knatter

Vilka är dina sämsta sidor på arbetet?

Dåligt tålamod och blir ännu ofta kränkt när kunder inte fattar sitt eget bästa.

Tre saker du är extra stolt över att du gjort i ditt jobb?

1 kycklingstipendiet. Sån revansch efter de första åren av naggande självförtroende å dalande tro till min förmåga!!!!

2. den här tyckte jag var blev lite skoj

3. Kanske lyrik på buss-kampanjen också för att den var ”fin” och inte så värst reklam-höhöhö som så mycket annat lätt blir!? t ex som punkt 2. hehe.

Vad går ditt jobb ut på mest?

Sitta i möten känns det som??? Mest skapa koncept och göra kampanjer som kan bestå av lite vadsomhelst. Rätt olika grejer hela tiden! Det roliga är ju att växla mellan varumärken och deras tonaliteter och problem i det lilla som kallas världen.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det du gör nu?

Hm, var lite inne på att bli inköpare när jag var runt 20! Hade en bekant som var MÖNSTERKONSTRUKTÖR och tyckte det lät såÅåÅå coolt + roligt att jobba med mode >på riktigt<. Är tyvärr för dålig på att mäta/vara noggrann för det yrket men inköpare verkade däremot vara oerhört skoj, mkt resande och mycket bestämmande. Nu förtiden är jag mkt mer intresserad av mat än mode så LÄTT restaurangrecensent. Eller vad heter det?? Förtjänar det uppenbarligen inte… Krogskribent?!

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Allt inom service. Har inget pokerface och är inte bra på att vara ”äkta trevlig” mot fölk som inte är det. Talar av erfarenhet. Hm det kanske var därför jag fick bara diska på waynes….

Vad gör du om fem år?

Samma ska pga tjänar för mkt pengar för att hitta på nåt annat just nu!!!! Men det är ju många som hoppar av i 35-årsåldern för att ”gå sin egen kreativa väg”. Har tyvärr ingen sådan. Eller jo, vore lite kul att starta ett udda hotell eller knäpp bar nån gång i framtiden *gnuggar konceptknogarna*

Vad skulle det stå på ditt visitkort om du fick drömma?

Karsten Torebjer – Psychic Medium

 

/F

fölsisen.

bras fölsis

Hej från en lurig gammal gumma :—–)

Jag fyllde ju 28 år den första maj som ni givetvis VET!!!! Detta firades mycket lugnt i vår stuga i Gagnef, där vi också mös dagen innan till det familjära valborgsfirandet. Fick lite småbös, majiga badlakan och en kurs i SÅS!!!! Ska alltså till restaurangakademin å vispa, reda och emulgera järnet.

Ligger förövrigt redan i sängen å mår ytterst dåligt. Stannade i Enköping för ett besök i butiken med 1000 sorters godis och jag gissar på att ca 302 st av dem ligger i tarmsystemet nu? Imorgon bitti ska jag till Linköping för en presentation för försvarsmakten. Lämpligt att jag kommer leverera violpistoler på deras toa. Ha. HA. HAA..heidå

/F

ZAP

FullSizeRender

Tjä-Na. Är i dalarna och livsnjuter litegranna. Åker bil, går på loppis, klappar katt, leker med systerson och spelar instrument med familjen? Skönt ändå att variera ens innerstadshelger som i 9 fall av 10 går ut på att fredagsdricka öl på nån dålig bar och sedan bakfylle-lida.

Nästa vecka händer ingenting förutom att jag ska lasra bort min mouztache! Har ju lite fjun där som de flesta andra men sen jag slutade käka p-pillz har fjunen blitt mer……

CDM_652518

…Såhär 🙂

En del får ju mer “hormonaktiviteter” av p-pills men för mig har tydligen pillsen hållt mina hormoner i skick?? Jaja, är mkt spänd på detta fast också SKRAJ för det kommer göra så stört ont??? Måste dock säga att Akademikliniken som jag bokat in mig på ändå var så otroligt lockande, som ett “sexigt sjukhus” där allt var snyggt och fräscht och alla SÅ trevliga. Bara äldre kvinnor i vita rockar med fluffiga frisyrer och putiga läppar. Men på ett bra sätt! Kommer väl sluta med att jag opererar sönder mig bara för trivseln därinne.

Nåväl. Detta om detta!

Vem är du?

…scenograf på Vinterstudion?

Missförstå mig rätt. Jag älskar vinterstudion. Som gammal “alpinist” har det varit en stor del av mitt liv. Och är det fortfarande varje helg med en kanna thé och ett par tusen tända ljus. Inget kan bringa klarhet i den bakfylledimma (som helgmorgonen i 9/10 fall består av) som detta program. Inte ens det totalt mörkerbefriande myzet i Nyhetsmorgon.  Och man älskar ju både Yvette och André. Men åter till det som är viktigt. Vem har designat studion och hur har hen tänkt? Jag gissar såhär:

141106_Vinterstudion-o-Pops_webbKodfärg: Lila! Det är fresh. Det finns inget annat program som känns “lila”.

…Men, bingolotto..
– TYSSST nu Åke!!!! Det blir lila. Telia-lila!

popslordag

Eld ska det vara… Känslan av OS ska IN I STUDION. Sätt elden i en vas eller nåt vad vet jag. Sen tänker jag mycket frukt… Det är ju sport vi tittar på! Vitaminer, mineraler, antioxidanter. SKALFRUKT också då det är i säsong. Finns det lila frukt?

2601081_1200_675

Blanka ytor. Snö är vitt och BLANKT! När vi klipper till Stina Nilsson ska känslan av soffbordet fortsätta under skidorna. 

 

/FSL

 

Nu mår man. Dåligt.

Bild 2015-12-15 kl. 11.08

Just idag är jag svag
Just idag mår jag röv
Jag förs bakåt av kraftiga fisar

Jaha det här suger!!!! Inte perfekt med tanke på att sista jobbveckan nu är tokstökig med tusentals möten och presentationer. Tycker så otroligt synd om mig själv. Ömmar för mä! Åker iaf till dalarna i helgen (om jag kan) och tänkte slicka i mig ett par snöflingor innan det bär av till Puerto Rico över jul. Och nyår har jag ingen plan men funderar på 1. kryssning? 2. hotell? 3. Jensens Böfhus?

Jaja här är sådant som passerar i min luddiga hjärna just nu.

1. Tanken på att ÄNT-ligen hittat marcona-mandlar i butik! Marcona-mandlar för er andra finsmakare är vad liguriska oliver är gentemot töntiga kalamata. Dvs – överlägsna! Smöriga, stora, salta och dyrare än ett smärre plastikingrepp. Finns på cajsa warg eller här

Skärmavbild 2015-12-15 kl. 11.16.03

2. Denna ballonglampa från ebay. Sånt gull! Varför ska barn ha allt som e snyggt???

$_1

 

3. Detta otroliga spel jag köpt här. Det är alltså ett slumpspel med jelly beans där man har 50/50 chans att få en GOD jelly bean – eller en superäcklig p.g.a. att de är identiska. Och då menar jag verkligen verkligen VERKLIGEN superäcklig. Vi provspelade och Martin fick direkt en med smak av Stinky Socks och vi fick avbryta genast p.g.a. chock. Funderar dock på att bara ställa fram en skål med dessa godingar o bjuda intet ont anande gäster på… Alltså fatta hur vidrig spyan kommer vara? Är RÄDD!!!maxresdefault-2

4. Toki i den här låten av Billy Mainstream a.k.a. Ebbot som figurerar i senaste 3-reklamen.

 

5. Det omöjliga i att köpa en bikini i Sverige under o-säsong. Vägrar köpa sånt på nätet, måste ju testa tyget på pattarna? Fanns typ 4 st på största H&M:et så fick springa runt på kappahl, cubus, t.o.m. NK mfl innan jag hittade denna som väl va OK på Lindex. Och VARFÖR hatar bikini-designers kvinnor? Eller iallafall oss som inte vill ha Volanger, Paljetter, Virkad duk-stil, Tofsar, Push Up, Sexiga Rosetter, Dekorativa Band Över Hela Magen, Hawaiimönster, Palmmönster, Mönster. TRÖTT!

S0000007337159_F_W30_20150915085303

6. SORG över att jag inte har några pengar (alltså alls) och samtidigt GLÄDJE över att min pappa nu kommit ner och målat mitt kök! Hjälte.

papa

 

7. Kämpet med denna bok jag köpt på underbara bokbörsen på nätet. Tips till alla som vill köpa slutsålda böcker av eldsjälar till pensionärer som 1. knappt tar betalt 2. postar skiten 3. skriver urgulliga mail som de signerar med t ex Micke Läslust? Men tillbaka till boken, det är ett enbarmligt traggel detta. Ren leda! Men det är ju “fint skrivet” men jag fastnar inte i storyn och det går därför sorgligt långsamt (LEX Dr Glas).. Vill bara läsa Martina Haag-boken o bli förstörd över Erik Haags onda sida!

9789113020280_200
Nä nu blir det Malou, Pinterest, porr och rostade mackor och allt som passar sig när man e sjuk.

/F

You’ll be a star if you do it right.

 

vegas_stripTrololol. På tisdag ska jag åka till Las Vegas!!?

Har privat rätt svårt för den här typ av plast-resmål… Jag menar även typ “Dubai”. En kapitalistisk hittepå-kuliss mitt i öknen. Mvh, Göran Greider.

Nä men det ska faktiskt bli roligt. Dricka konstiga kåljuicer, gå på RIKTIA casino, allmänt glo på filurer men framförallt njuta av typ 30 GRADERS VÄRME!!! Åker dock dit helt himla själv vilket e rätt läskigt. Ska på en grej som heter Creative LIAisons som är en del av reklamtävlingen LIA Awards. (Det är då jag och typ 40 andra unga kreatörer from around the wide world som ska hänga runt o få lära oss massa grejer, typ ett superkomprimerat youth programme.) Känner givetvis ingen, e bara jag från norden… Men men, jag verkligen ÄLSKAR att mingla……………

Har även god dos ågren inför själva resrutten. Har ju flygit själv T/R till Kanada och New Yorks men är inte helt bekväm med detta!!!! Stort tecken på man är ett barn inuti.  Tänkte shoppa skincare iaf, annars har jag inga planer – förutom att gå på föreläsningen med FUBU-mannen från Draknästet!!!

Daymond-John2

 

Peppar nu med den här fina biten som ni inbitna schlagerfans kanske kände igen i rubriken. Här ser ni resten av de vackra lyricsen också!

/Frida

 

 

ARRRRrrrrgggg.

Jahapp. Har de senaste dagarna kollat på tusentals lägenheter/condos i puerto rico och till sluuut hittat en som var perfekt. Gulligt hus vid stranden, med pool, gångavstånd till butiker, vid en bra stad vi kollat upp bla bla bla bla. Skulle trycka på boka igår men blev inte av. Skulle boka nu…………………….och den var då plötsligt upptagen.

1065

Vet inte hur jag ska kunna kanalisera denna IRRITATION och ilska. Har skrikit att vi STÄLLER IN HELA JÄVLA RESAN!!!! och betett mig. Men det är klart att det blir bra ändå…  Men ni fattar ändå, den här typen av äckelirritation i kroppen é bland de värsta som finns. För man vet att det egentligen inte spelar så stor roll och att man själv varit lite klantig. Därför får man inte vara arg men jag är helt SKOGSTOKIG!!!!!

den här bloggen får nu ta den här bajsmackan, e ledsen

513

måste kanske äta lite go mat eller nåt

454

eller sitta kvar hemma och härda ut

229

alt. bara vara, mig själv

1491

/Frida

Soliga Hälsningar!

Bild 2015-09-15 kl. 09.24 #3

Hälsningar från stranden! nÄäÄäÄdå, är hemma sjuk med två objekt inuti mä: en volleyboll i halsen och en stressklump i magen. Riktigt go effekt det här i Photo Booth måste man ändå säga. Både lurig och snygg!

På tal om stranden har jag gett upp julafton i Sverige iår till förmån för PUERTO RICO!! Känner mig lika begåvad som  paradise hotel-deltagarna i gårdagens avsnitt “skolveckan” – men visste fan inte vad det var ens mer än nån…ö?

Tydligen är iaf Puerto Rico en delstat till USA – alltså precis som Hawaii fast det ligger på Atlanten-sidan. Varsågod för info! (Kan också säga att enda anledningen till att vi åker dit är för att Norwegian flyger direkt). Lite sorgesamt att missa julafton i dalarna – men man måste testa något annat ibland! Iaf nu när man jobbar som en tok och sällan har chans att vara lite ledig.

Måste också säga att netflix äger ut HBO när det kommer till dokumentärer; så mkt bra! What happened miss simone, blackfish, project Nim mfl mfl. Missa inte heller NARCOS – mkt spännande dramatisering om de colombianska knarkkrigen.

Nu ska jag äta strepsils, dricka te och jobba 🙂 Det är f.ö. lite segt med ens jobb: e man sjuk så tar ingen annan över, det läggs i en schön hög 😀 😛 😀 segt när man e lite psykiskt utmattad redan 😛 😀 😛

/Frida

LISSSSTA.

Unknown

Haha såg just att Sanna lagt upp en lista så kommer man med YTTERLIGARE en… Men men hellre för mkt aktiviteter än för lite am i right.

Vilken svordom använder du mest?

Garanterat JävlaX. Men gillar helvete också för att det är så snyggt ord.

Äger du en iPod?

– En röd och en gul som jag har sparat……??

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

08.10 eller tidigare om jag måste ta ut ett bakverk ur ugnen på mobilspelet Bakery Story.

Hur många resväskor äger du?

– Endast en som också är handbagage-size pga SNÅL. Brukar dock räcka??

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

HAHAHA ursäkta vilken är barnfamiljen och varför skulle jag vill vara med den

När var senast någon stötte på dig?

– En tant på posten som ville uppmärksamma mig att det var min tur

Vad åt du till middag senast?

vi spelade ju på boqueria igår så det blev väl en go tapasblandning av diverse räkor musslor o röding *mvh stor fantast av Frutti Di Mare*

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

– ja skvaller är ju en av mina favoritsysselsättningar så absolut

Vilket riktnummer befinner du dig i?

– 08? det är telefon o inte post som menas va

Är du blyg inför det motsatta könet?

Ja kanske lite inför själva penis

Vilken film kan du alla replikerna till?

Gillar inte film men e kunnig på Sällskapsresan Snowroller

Pratar du några andra språk?

-Skulle vara mina mediala förmågor då

Diskar du din egen disk?

Har tyvärr varken diskmaskin eller butler så ja

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Men snälla

Vad har du med dig in på bion?

Pratar vi snacks? Köper iaf alltid Varma Chips! Vill passa på att göra en shout out till min ekonomiske vän annamaria som alltid poppade egna popcorn och oblygt bringade i genomskinlig plastpåse

Har du en blogg?

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Nej det här orkar jag inte ens

När sov du senast på golvet?

Måste vara valborg i uppsala när man va 19-20-21?

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

8 då kanske

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

– ja appsolut det är ju mit jobb

Vad var det senaste du åt?

trattkantarellsoppa och en cheddarsmörgås

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

– skjuter mig hellre i ansiktet men min mamma har gjort det massa

Tycker du om att krama folk?

Tycker det e helt okej fast jag har fått kritik för mina ”lösa kramar”… Dock HATAR jag att man i jobbsituationer ca: alla gånger blir kramad som tjej men ens kollega som e kille får alltid en hand? Oavsett om det är en man eller kvinn som man träffar. Varför skulle jag vara mer ok att krama på grund av att man är ägare till en fiffi?

Äger du en digitalkamera?

Har en systemkamera. Undrar var Du Är

Vad är du allergisk mot?

Inget men säger alltid paprika på restaurang

Har du några tvångstankar?

– Nä inga som är verkligt problematiska. Tycker inte man ska urvattna det begreppet till förmån för de som faktiskt lider av dem.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Mina föräldrars förslag var Dennis. Happ då hade man tagit examen från Livets Hårda Skola och så hade det inte varit så mer.

 

 

Kram från Frida/Dennis