Monthly Archives: October 2012

You are browsing the site archives by month.

älskade hanna hellquist

Det finns ett fåtal människor som vi hyser en slags villkorslös beundran inför. Som vi önskar ska få mer tid och plats och inflytande i denna värld – för vår världs bästa.

En av dem är Hanna Hellquist – en absolut favoritperson. Radiopratare, värmlänning, krönikör, programledare och geni som redan upptar etern i jättarna P3, SVT och Dagens Nyheter. Men det är inte nog. NEJ! Världen behöver mer av denna härliga vettiga person.

Du kanske har missat eller börjat tröttna på podcasten Värvet, men missa inte det näst-senaste avsnittet där alltså Hanna intervjuas.

Finns här:
http://podcasts.nu/avsnitt/varvet-podcast/33-hanna-hellquist.htm

 

*stor blöt puss*
/F&S

utstyrzeln

inspirerad av:

För övrigt är “pälsen” fusk. Har aldrig haft någon pälsig jacka och köpte nu en fuskis – men kan ändå inte slappna av i den. För hur ska andra veta att det inte är mink eller ekorre eller abborre eller va de e?? Får skriva FUSK med eltejp på ryggen som klimpen och klimpens pappa. Deras BLÄ och USCH-jackor e f.ö skitsnygga! Ska göra mig en sån en dag 🙂

/FRIDA

 

pensionärsgodis!

TudelUuUu! Sitter här och “njuter” av pappagodiset Fünf Kräuter. Kom att tänka på fler pensionärsgodisar så låtom oss betygsätta några. Eller godis, förr i tiden sa man väl Gotter eller Gottis? Hehe.

FÜNF KRÄUTER – halstabletter med örter och honung
Förpackning: Smart och praktisk. Kul munk också
Utseende:  Gul plupp
Smak: Örtig… lenande.. men me en liten spark av mint

Betyg: 3/5 

 

BRIDGEBLANDNING – godisblandning m chokladdragerade hasselnötter, russin, lakritspinnar m.m.

Förpackning: 70-talet ringde… Men bonus för Classic Classic Classic
Utseende: Beror ju på vilken man tar. men mixen färgglatt/brunt är väl sådär
Smak: Gillar bara vetepuffarna i denna…Usch för nästan allt annat!

Betyg: 1,5/5 

 

PIGALL – mjuk hasselnötstryffel i choklad

Förpackning: Den är ju väldigt vacker
Utseende: Biten e brun
Smak: Len mot gommen, en antydan av nöt. Är lätt men samtidigt åh så så smörig. Den gnällige skulle efterfråga någon slags crisp – men jag tycker det är perfekt. Billig också!

Betyg: 5/5 

GRÖNA MARMELADKULOR – marmelad med smak av frukt

Förpackning: Elegant! Gillar också askar.
Utseende: Runda men med en lätt midjebristning
Smak: Älskar hur tänderna svischar igenom kulorna. för man äter ju dessa för konsistensen, inte smaken va? Finns en antydan av päron. Lite minus för att man blir mätt på 4.

Betyg: 3/5 

 

KUNGEN AV DANMARK – bröstkarameller med smak av anis

Förpackning:  Återigen retro elegans! Tråkigt med plastförslutningen dock.
Utseende: Små röda fossiler
Smak: Sådär va? Anis=anus. Inte så njutbar för oss födda på 80-talet… inte heller för -70, -60, -50 -40-talisterna. Född innan dess? Säkert skitgoda!

Betyg: 1,5/5 

 

 

TWIST – blandad konfekt med inslagna praliner

Förpackning: Rätt ful i det grafiska! Rätt härlig att ha i handen!
Utseende: Det är ju diverse kolor å chokladbitar…
Smak: Beror ju på vilken man tar. Dajm fastnar i tanden. Tobleroneskrumset fastnar i tanden. Kola fastnar i tanden. Det här kan ju inte vara bra för gamla gommar???

Betyg: 2/5 

 

EMSER – sockerpastiller

Förpackning: Underbart 40-talig! Champiskänsla! Lyx
Utseende: Gulliga ljusrosa plupps
Smak: Mjuk och rund mjölksmak med en touch av kola och mint. Njutbar!

Betyg: 5/5 

 

AKO KOLA – tuggkola med frukt, mint eller chokladsmak

Förpackning: För tankarna till förpackningar för städprylar?
Utseende: Vita och sega.
Smak: Ganska tuggiga, lite som MAOAM-kola. Minns att det alltid fanns en liten bismak av pappret… Tyvärr tillverkas inte AKO längre. *vink heido*

Betyg: 2/5 

 

MARABOU FRUKT & MANDEL – mjölkchoklad med hela russin och hackad mandel

Förpackning: Ok lite snyggt me rosa
Utseende: Vanlig chokla!? varför skrev ja ut denna kategori
Smak: Som om helvetet fanns…. nej men denna lilla mardröm har man ju blivit bjuden på 1 och 2 gånger vilket ju är alldeles för många. Men 1 poäng för att russinen lämnats hela och alltså går att “suga loss”.

Betyg: 1/5 

 


Har jag glömt nåt? NÄ! Eller JOO Dr Dryels me den vackra doktorsförpackningen, “jungfrubröst” dvs geléhallon och såna här sockerkristallsklumpar som kallas bröstsocker… Vad är det för jävla bröstfixering??? Fattar inget. Tackohej

*mintkyss*
/FRIDA

vi älskar le internetz

Finns så många geniala utklädnader på www! Fnitter & fniss:

*gos*

/F&S

bös från helgen

HallÅ där! Hoppas Sannas internet funkar snart ni/jag kan få njuta av lite strandbilder med drinkar och palmer. Så länge kommer lite sNaPsHoTs från betydligt nordligare breddgrader och helgen i dalarna.

Började lördagen med en Krispig Vandring utomhus *knaster* *knarr*

Gick förbi den gamla ungdomsgården KNUTEN! Här har undertecknad dansat tryckare, köpt tusentals mintolux-kolor och ritat cirklar i programmet paint på tjock-data.

Sen åkte jag och syrran på “shoppingspree” till Erikshjälpen i Hedemora. Jag tänkte köpa lite böcker. Tyvärr föll inte detta exemplar mig i smaken……… …. …. . Även fast jag är en läskunnig tjej.

Hittade däremot en sparbössa i form av en silverkarusell för 25 bagare. Extra plus för att det är massa pengar kvar i! Kan alltså ha gått plus på denna affär 🙂

Sen blev det PANGKAKOR på madres och padres magiska induktionshäll.

Riot åt typ 3?! Folk äter sina pangkakor på olika sätt, kanske oftast med vispad grädde och sylt eller smör + strösocker. Mitt bästa är dagen-efter-pangkakor, uppstrimlade och åter smörsteka så de får en liten knaprig yta. På med hallon- eller drottningsylt och slå över ovispad vispgrädde. MÖMS.

Åkte sen till Falun och hängde som sagt hos Martin. Vi gjorde kantarellpizza med karamelliserad lök, timjan & tryffel och hängde runt med våra yngre brorsor som också har ett VÄNSKAPSBAND emellan dem <3 <3 <3. Här är lite senare på kvällen när vi körde introtävling – en sport jag e kyng på! Det visade sig dock vara piss-svårt med folk födda 91-94…. Det enda folk kände igen var typ Lipps inc med Funkytown och då skrek alla SHREKLÅTEN… 🙁

*gammelmansnypikinden*
/FRIDA

kalenderklotter

GOOOOmorrn. På fredag ska spela på WILDE! som är en gay/queer nationsklubb i Uppsala. De har funnits sen 2010 och bjuder sina gäster på köttig HBTQ-kultur och tunga beats i en mysig blandning. Alla ska känna sig välkomna och man får pussar och klubbor! ♥!

Verkar alltså vara en jävla fantastisk klubb och arrangör. Hurra!

Alltså, på fredag:

♥ Kalmar Nation
♥ GAY/QUEER
♥ Dörrarna öppnas 20.00
♥ GRATIS före 21
♥ ÖPPET till 02
♥ Nationskort

Attenda här: http://www.facebook.com/events/481494891884973/?fref=ts

Och på lördag spelar vi åter på Obaren. 21 år, gratis, 22-02, innanför Sturehof där, i Stockholm.

KRAM!
/F&S

förhandstips

Såg att dokumentären Into the Abyss ligger som klipp på SVT play och Dox och alltså visas i veckan!

Närmare bestämt:
22:30 på svt 1 tisdag.
23:55 svt 1 onsdag.

Eller…………på internet.

 

Into the abyss är en film om dödsstraff. Året är 2001 och i en småstad i Texas begår Michael Perry och Jason Burkett tre mord när de försöker stjäla en bil. Burkett får livstids fängelse, Perry döms till döden. Werner Herzog skildrar den tragiska historien och intervjuar Perry de sista dagarna innan avrättningen. Filmen är kritisk till meningslösheten med att åter döda  – och visar fler sidor av historien där ingen är helt utan skuld eller helt och hållet ond. Vad är samhällets fel, vad är etiskt rätt… Hemsk och viktig film på samma gång, SE!

Trailer:

 

GOOOS!

Sitter och har riktigt bra kvalitetsmys med min katt Betsson :))))). Han är supermycket för det här med gos och vill gärna kramas “med tassarna” och borra in nosen i hakan.

Denna helgs mys:

Uqohnk on Make A Gif, Animated Gifs

BETSSON EGER!
/FRIDA

när orden e slut…

…kan man ibland vilja lyssna på “instrumentiell” musik med lite eller ingen sång. Här är några som e bra!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=nLD-zYxXh9g

 

ojdå

Tydligen var ann romney-citatet fejk? förlåt oss. Ska kolla upp det bättre nästa gång och inte bara ta fasta på florerande rykten.

Obama måste dock ändå vinna 🙂