Monthly Archives: November 2012

You are browsing the site archives by month.

fullkomligt OBEGRIPLIGT

Okej, råkade se en musikvideo med Donna Lewis. Ni vet låten “I Love You Always Forever” som kom 1996? Visst är det längesen, men vi pratar ju inte antiken direkt… Så låt oss titta på lite screenshots ur videon:

Nu har man väl ändå sett allt va?
/FRIDA

Post David LaChapelle

I champagneruset försöker jag sakta komma tillbaka till livet. Börjar det med en morgonmöte på vår retouchbyrå kl 9. Efter det följde 2 timmars ppm-möte inför en reklamfilm vi ska spela in nästa vecka. Frida tar sitt pick och pack och åker på liggresa till Paris. Fy fan för er Frida och Carl! Men nu till det viktigaste. Vad som orsakade champangeruset. David fucking LaChapelle igår! Kortväxta i polisuniform, sjuksköterskor med spritsprutor, Amanda Lepore, tvillingar överallt, David själv, tuttar, shot-evator, masker och massor av Latex.

Här kommer bildbevis: (De fina är från Rodeo)

/Sanna

Lånar alltså detta läppstift som ännu inte gått bort.

Le party!

Vår vän Anna Kask hade den fetaste masken ever.

En livrädd jag själv och en självsäker Moa.

Sahara till vänster (Som var med i Sydafrika) och hennes okända kille till höger *star strucked*.

Alla fanns i dubbel uppsättning.

“Gladiatorn”

Hittade lite rymd:

Gick till Vipen och hängde med lite kompisar:

Amanda Lepore insisterade också på att ta en bild. Sen på att vi hade samma kupa.

Fick spotta ut prillan för att David LaChapelle också ville ta en bild:

I väntan på Kleerup:

Hej du fina tjej som kom fram och kramades igår:

weekendmästarn…

Okej, åker i detta nu till Paris över helgen me Calle. Är absolut ingen flagrant resare, det bara råkade bara funka att åka dessa två helger. Eller funkar gör det verkligen inte, kommer jobba från hotellet :(((

Kram från tjejen me svalaörhängen…………………

mästerkocken 2013

….Tror ni jag vinner eller?

…neeeeeeeejdå inte är väl jag med och tävlar… Hade en kundaktivitet i mästerkockenköket och passade på att följa med! :)))

Vi skulle alltså laga mat lite på samma vis som i tävlingen som en kul grej, och delades in i lag och fick välja mellan hälleflundra och lammracks – sen fick man komma på resten från ett bord med blandade råvaror. Hjälp!

I slutet skulle vi få rätten bedömd av tre kockar. Fick panik när jag insåg att de två snubbarna i mitt lag aldrig lagat mos… Hade även lite hjärnsläpp i början då jag lagat racks exakt 0 ggr – men lyckades landa en OK rätt inom den utsatta tiden?! Grillade lammracks som marinerats i citron, vitlök och rosmarin, potatis & palsternacksmos, rödvinsreduktion, olivsmör och karamelliserad lök. “Lamb-orgini” döpte lagets båda snubbarna det till…….. *ingen kommentar*. Vi kom iaf på andraplats, min chef vann. >:(

Sveriges mästerkock är annars ett program som jag tycker är ok – inte mer. Älskar ju dock originalet, det brittiska masterchef som dagligen går på åttan. Sen ploppade det upp australienska och amerikanska varianter, som är mycket mer pompösa och med domare som jag tycker snarare skådespelar än agerar kockar. Det blir så förutsägbart hur de ska rösta/tycka men också hur de ska sätta deltagarna på plats hela tiden? Tröttsamt med von oben-attityd. Kan alltså varmt tipsa om det brittiska som är skitfult producerat – men som känns äkta och ganska härligt, då maten är i fokus på ett helt annat sätt.

Om man ändå vill njuta av det amerikanska pampiga formatet måste jag bara få rekommendera mitt bästa tv-program TOP CHEF. Vet att inte alla blöggläsare älskar matlagning och så men låt mig bara tipsa om det här nu så kommer jag chilla en anings ÅKEJ!?! Top chef är ett ypperligt format med en perfekt blandning av mat som blir supersugen på, roliga utmaningar och intressanta personer. Dessutom tight producerat och alltså inte 30sekunders pausering när de ska säga vem som åker ut. Tyvärr sänds det ej i Sverige men finns på nätet – men här existerar avknoppade format som heter top chef masters, top chef dessert etc etc, men det är alltså originalet Top chef USA som jag menar som just nu är inne på den tionde säsongen. Säsong 7 är nog den bästa.

Så gillar du alltså mästerkocken så kommer du älska top chef! Bli också gärna kär i PADMA och TOM som leder programmet. Älskar dem.


/FRIDA

David LaChapelle ikväll

Min hippaste kompis Moa har bjudit med mig på David LaChapelle ikväll. En 750 m lång ROSA matta kommer rullas ut och jag ska släpa mig in i nästan lika “långa” skor. Ett par *svinsköna* Jeffrey Campbell-skor jag aldrig använt (förutom den gången då jag provgick dem i en trappa och föll). Har iaf klätt mig vitt och svart för att smälta in bland servitörerna. SKA OCKSÅ BÄRA MASK?!?! För det gör man ju när VICE ordnar event. Hoppas på en “hamburgar-mask” som finns bland bilderna här nere.

Här är vad som matcha rosa.

Iaf är David LaChapelle en fet fotograf som plåtat måste schändisar. Här är lite “art” han slängt ihop.

*drömmen*

Det var även David LaChapelle som gjorde dansdokumentären “Rize”

Kyss

Sanna

You might laugh you might frown walking round London town

Tänkte härmed återge helgens londonresa i lite bilder från min fuffliga telefon.

Vill också tacka för era fina tips som jag ömsint klistrade in i den lilla guiden här nedan. När man e många som åker kan det vara rätt bra att ha ett dokument med kartor, info och allas olika tips…. mvh ordningsamme olga

Fick sen en fruktansvärt vacker frukost på “hotellet”. Vi bodde fyra i ett och samma rum med en enda lampa, geggiga glas och en duschstråle med samma kraft som en 82-åring med inkontinens. Frukosten var dock go <3

Efter 4 timmar på primark (ej skämt) gick vi runt lite i “city”.

Det är tydligen inte buckingham palace på bilden. Med är dock en fin stjärtkram.

Fint i soho. Tror vi träffade på 60 personer som pratade svenska. Well well.

Köpte fantastiska lypsyl. Avstod dock från den me picklad gurksmak. Kunde ju blitt lypsylberoende PÅRIKTIGT

Slog även till på ett classy vin på Sainsburys! Herreminje. Smaka som en påse mjäll 

Sen gick vi ut och dansade till S Club 7 (?) på ett ställe som hette Archer´s. Passade på att riskera livet i en vägkorsning på regent street pga snygg julskyltning. F.ö är ju vänstertrafik LIVSFARLIGT?

På lördagen drog vi till Spitafields och Brick Lane och kollade på prylar! Ida provade en jackis som jag inte haft möjlighet att ta med mig till dig, Sanna p.g.a. att jag flög med vider-ryan air

Sen ösregnade det (oväntat) och vi gick och käkade fish-n-chips på ett retro diner som hette Poppys

Kolla vad fint!

I närheten låg skivbutiken Rough Trade som ni också tipsat om! Där blev det “automatbus”. Försökte föreslå sällskapsresan-snowroller-varianten IN! UT! IN! UUT! INNN SÄGER JAG! utan framgång så det blev gruppbilder istället.

Bytte sen om till nyinköpta primarkstassen – allt på bilden kostade typ 150 kr – och då ingår skavsårsplåstren.

Sen gick vi till en svinbra restaurang som hette Meat Liquor. Avskräcks inte av eventuell kö – med typ 40 pers framför tog det ändå bara 20 minuter. Dessutom kom de ut med små friterade snacks under tiden man väntade.  Förutom den snygga inredningen fick man perfekta burgare för typ 7 pund och burköl att öppna själv. ÄG!

Dagen efter började packningshelvetet – ni vet det här med att resa med enbart handbagage med en gräns på 10kg? Satt på planet i tre tjocktröjor och fickorna fulla med pryttlar. La en luftspya i en genomskinlig plastpåse, annars gick det helt okej! Gick dock från hotellet 08 och kom hem 16.30… Kan ju tycka London inte är så långt bort men det tar ju ändå sin tid. Väl hemma intog jag min kungligaste position och såg på historieätarna.

*cheers*
/FRIDA

EFTERSOM ALLA UNDRAR!

How many people are in space right now?

/Sanna

CALL your GIRL friend

Kom just hem från filmen Call Girl där jag noterade lite saker.

 

1 Om inte min mamma var min mamma skulle jag önska mig Pernilla August!!! Sen Bodil Malmsten.

2. Filmen var bra! typ 4/5 -bra.

3. 70-talet är snyggt.

4. Alla skådisar hade lookalikes.
Elleeeeer var det bara jag som SÅG DETTA:

Huvudrollen som “Iris Dahl” spelades av en Sofia…

 

…kanske var det MIN VÄN sofia egerström????

Josefin Asplund som spelade Sonja….

…måste krockat med den dära Columbine Smille och fått lite fejs kvar i fejset

Simon J Berger som ni kanske även sett i Torka aldrig tårar utan handskar…


Har varit barnskådis i serien Kalles Klätterträd

Har faktiskt träffat Simon (eller Kalle som han då egentligen heter) en gång i våras. Vi skrev lite film på copylektionerna, och sista gången skulle vi få våra dialoger/scener upplästa av riktiga skådespelare.
Minns besvikelsen när de som kom inte var “kända”…..  Men sen jävlar i min lilla låda hände det grejer med allas texter. Trodde inte en skådis kunde leverera en såndär jätteskillnad från våra egna uppläsningar… Men det blev den bästa lektionen jag nog någonsin haft.

Och nu är han känd………Kanske tänker han ibland tillbaka på min text om dramat i drive-in-kön på McDonalds? Kanske minns han det dramatiska anslaget i att kasta pommes frites på tjejen i lucka 2? Hon, som var hans livs stora kärlek men som han lämnat för att flytta till Örebro och hålla på med VVS. Kanske inte…………
/FRIDA

 

bakåtsträvarna.

Vid den här tidpunkten för 6 år sedan började jag jobba min första och enda månad på BR Leksaker. Det jag märkte (förutom de sjungande hamstrarna som stod i kassan) var hur vidrigt man delade upp avdelningarna beroende på barnens snippa eller snopp. Uppdelningen av “killeksaker” och tjejleksaker” var lika tydlig som kvadratmeterpriserna i Vasastan och Mockfjärd.

De saker som var menade som killeksaker var på något sätt alltid AKTIVA. Det var vapen och krig, bilar att köra eller varför inte lite utklädnader till statusyrken eller hjältar? De s.k. tjejleksakerna däremot var alltid passiva; ofta var de hjälpmedel till att göra sig fin eller för “ta hand om” saker och ting. Ja det fanns till och med små små dammsugare att träna sig att städa med. Och BRATZ-dockorna orkar jag inte ens ta upp.

Man kan ju tycka att det låter lite överdrivet 2012, men gå gärna in i en leksaksbutik och kolla hur i helvete det ser ut. Jag har själv en systerson på snart 3 år som älskar bilar – men också handväskor, sin leksaksspis och favoritfärgen “glitter”. Jag får ONTIMAGEN när jag tänker på hur han snart kommer att gå in i dessa butiker och få reda på hur han ska leka. Och på det BR jag jobbade på hade vi ett “blått lager” och ett “rosa lager”. Så tydlig skillnad var det.

Tydligen har ändå leksaksjättarna tagit ett litet steg i rätt riktning och försökt att göra någorlunda könsneutrala kataloger detta år. Detta UPPRÖR tydligen omvärlden. Det sjuka Sverige håller på att hjärntvätta barnen. Jahaaaa så det är DET som könsneutrala grejer gör – och inte uppdelade då? Läs artikeln här:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/konsneutrala-kataloger-uppror-utomlands_7704952.svd?utm_source=twitter&utm_medium=tweet&utm_campaign=20121127

Jätteföretaget Lego gjorde 1981 en fantastisk annons som ni ser här nedanför. Tyvärr har de på senare år gjort SKIT och inte alls tagit tillvara på vad de en gång stod för. Det är synd.

/Frida

Tänker aldrig ta av dem…

Gick precis och lämnade av Hanna vid tunnelbanan. KYLAN ÄR OUNDVIKLIG! Det märks först på fingrarna och sen på tårna. Jag har något som kallas Raynauds fenomen. Det innebär att partier av dina plutt-kroppsdelar blir vita och tappar känsel.

Wikipedia beskriver det såhär:

————————————————-

Vita fingrar, Raynauds sjukdomMorbus Raynaud eller Raynauds fenomen, yttrar sig i att fingrar eller tår vitnar. Detta beror på nedsatt blodflöde på grund av tillfälliga kramper i fingrarnas blodkärl.

Man skiljer på primär form, som uppkommer utan känd orsak, och sekundär form. Den sekundära formen orsakas ofta av skador från arbete med vibrerande verktyg, men förekommer också i samband med arteriosklerosSLE, tidigare köldskador etc. Vita fingrar uppkommer ofta i samband med kyla. Det är en biverkning som förekommer vid behandling med betablockerare.[1]

Orsaken till den primära formen är inte känd, men man vet att det finns vissa ärftliga samband. Den drabbade uppmanas att sluta röka och att ta av sig alla ringar. Om inte ringar tas av kan kärlskador uppstå, som senare kan göra att fingret med ringen på måste amputeras. Sjukdomen kan behandlas med hjälp av läkemedel mot kärlkramp.

————————————————-

Ni hör ju, det låter ju fett töntigt. Men det gör svinont. När det är riktigt illa kan jag inte böja fingrarna ordentligt. Lägger ofta på luren med hjälp av läpparna för att slippa ta av mig vantarna. Bör för övrigt önska mig sådana där *supersnygga* iphone-vantar i julklapp. Jaja, iaf bär jag alltså vantar från ungefär september till april. Doktorn gav mig en Waran-liknande kräm (blodförtunnande) och sa att jag inte får använda ringer. HA, TROLIGT! Kommer aldrig ta av mig dessa (kanske i Januari):

Och den vidriga sanningen under vantarna, bakom ringarna är denna:

Ett resultat av detta är att jag ALLTID får minst 2 par vantar i julklapp. Förra år fick jag 6 par (Tack pappa för 4 st av dem). Sen får jag alltid åka skidor med sådana där reklam-värmekuddar med någon ful banklogga på. I år fick jag hjärtformade.

Ta hand om era fingrar kära ni! God natt!

/Sanna