Monthly Archives: May 2013

You are browsing the site archives by month.

Idag tar våra fadderbarn examen!

Grattis till er på Berghs! Snart kommer skönheten och odjuret och spelar sommarlovsmusik för er!

5sRoWP on Make A Gif, Animated Gifs

*NaaAaaAaAaaAaWw*

1c04776aabd65c8518c70762e05d6e08118ca0b2_m f90e290dc104ee75fb00e6021ad672e3e380db11_mf590784bd562b12a8921ce884530a8c0ec6218c4_m cc4280218c4c9f688c4f8e8dc3edac12ed9aa119_m

 

 

ok slut på naaaw

cat_beats_dog

lulz

 

Rest in Peace and Love.

Som borlänge-chei gick jag på min första Peace & Love-festival sommaren 2003. Jag var femton år och fick i uppdrag att vakta en dörr en hel dag. Inte en jävel gick genom den dörren, men det gjorde inte så mycket för sen blev jag asplakat på tre persikoöl och gick på Moneybrotherkonsert. Idag gick festivalen i konkurs. En festival som växt tiofaldigt, sprängt barriärer, bytt skepnad, flyttat från kullersten till gräs och blivit störst i Sverige – och som nu har drunknat i sina för stora skor.

Det jag kommer att minnas bäst med Peace&Love är nog åren fram till typ 2008 när den fortfarande ganska lilla festivalen hölls i stadskärnan. På den tiden (när man inte heller blev bakis utan snarare rosig) kunde man ströa runt på Borganäsvägen och se storheter som t ex José González äta mjukglass med blge-profiler som t ex Tungdanne. Överallt sprang man i folk man kände eller ”kände till” (läs killar) och inte minst kommer jag minnas efterfesterna i Wasabryggeriet med korvkiosk och burköl där mina favoritvänner var perfekt uppblandade med mina favoritartister. Och sedan gick man hem i morgonsolen med pirr och minnen att fantisera upp drömmar på – som räckte hela året till nästa festival.

Sen växte festivalen. Från 3000 till 10 000 till 40 000 besökare, och självklart förändrades det mesta. Men någonstans – jag vet inte var – försvann försvann det som Peace&Love handlade om. Iallafall för mig. Och VIP-delen och efterfesterna kändes mer och mer som en ocharmig bindefeld-premiär fast på en finlandsfärja där det mest satt stockholmcelebs i nazistfrisyrer & acneklackar och hökade utan relevans – eller koll på band som Sator & Isolation Years. För de glada ungdomarna på festivalen blev det högst otroligt att återse någon man träffat på eller spanat in, eftersom de nu var tusen och åter tusen. Och själva artistbokningarna tycker jag på slutet blev så mainstream att det inte passade någon. Det kändes nästan som att man bokade efter devisen ”det ska finnas något för alla” – men med motsatt effekt. Och ”kompisbokningarna”, de band som spelat vart eller vartannat år kändes allt annat än modernt. Speciellt när Way Out West gjort så otroligt imponerande och strategiska bokningar – medan P&L kändes mest som att man dammat av gamla vänner och en svindyr internationell artist – vilket blir omöjligt att konkurrera med när biljetten kostar nästan 2000 kr.

Jag har dock fortfarande några av mina bästa minnen av tacka Peace & Love för. Broder Daniel 2004, Håkan Hellström 2005, Patti Smith 2006, Shout Out Louds 2007… När jag och en äventyrskompis skruvade ner parkeringsskyltar med våra bokstäver och sedan sov i buskarna utanför McDonalds. När Flickpingis spelade på efterfesten 2011. När jag träffade min släkting Festivaljohan för första gången. Martins tak. Alla vackra pizzaslices på Centrum Grillen. Alla smarta ölgömmor i buskarna. När jag fick kyssa en äldre kille jag drömt om varenda dag den sommaren. Hur alla föräldrar och idrottslag och invånare engagerade sig ideellt. Bästa Jesper Heed som drog igång allt. Men kanske mest kommer jag att minnas hur Borlänge – som annars var en avliden stad att bo i – kunde skina i fyra-fem dagar om året.

2005

206pl06

 

2006

Skärmavbild 2013-05-28 kl. 15.55.452007

2007

20082008
2009
2009s

20102010

20112011

Tack och RIP.

/Frida

 

Soft Airgun kostym!

Som jag nämnt tidigare har jag börjat spela Soft Airgun på söndagar. Nu efter ett par gånger känner jag att det är dags för nivå 2. En riktigt fet kostym.

De jag spelar med är redan sjukt kittade. Det finns t.ex. Ett skelett, en räv, 2 Ghost Busters, en kanin, en rave-are och en ryss. Det är viktigt att jag hittar rätt då jag lätt går in i karaktär. Därför har jag tagit fram några förslag. Vad tycker ni?

 

“Leker kurragömma-giraffen (på ett obehagligt vis)”:

“Den fisförnäma påsen”:

 

“Överklassfågeln”:

 

“Den livsfarliga Stitch”:

 

“Svårt-att-gömma-sig-Turkey”

 

 

“Bajsnödiga-Pikatchu”:

 

“Annat-vapen-gorillan”

 

 

“Inte-så-sexiga-tigern”

 

“I-hopp-om-att-bli-förväxlad-med-Robot-Unicorn-Attack-pollen”:

 

/*BeSlUtSåNgEsT*gIrL_88 (Sanna)

 

 

 

 

 

gla måndag

då kör vi.
fart-ghosts
bf7257b515ff174ec364191a34b306edc304417d1e5dbeb57c67ec90727920a1 images
fbf3b3317700a6c0197e2819317292ecposting-poo-box

 

 

sistaminuten-tips

IMG_1861

Hallå! Favvomärket minimarket har utförsäljning på Bellmansgatan 8 idag fram till kl 17! Eftersom det också är Mors Dag och jag ibland kallar mig själv för “morsan” var det väl helt naturligt att jag var värd en par presenter…………. Älskar när ens psykotiska sidor fungerar till en fördel.

/Frida

a.k.a. Morsan.

Geek Girl Meetup – DAG 1

Tekniska Museet är fyllt av genier. Geek Girl Meetup pågår i helgen och visade sig vara det bästa som hänt mitt rymdintresse. JAG SKA BLI ASTRONAUT OCH ÅKA TILL JUPITER, SATURNUS OCH SOLEN!!!!!

Vaknade upp härligt dimmig hos mina föräldrar på Södermalm, som bor på perfekt avstånd från Trädgården för en förfriskad tjej klockan 3.45 en lördagmorgon. Fräsch och jävlig sprang jag till Tekniska Museet för att möta upp Anna som också var försenad. Får lunch och 1 timme på oss att förbereda frågor till första föreläsningen.

rymd.1

Min nya idol heter Cecilia Hertz. Hon är rymddesigner och har startat företaget Umbilical Design. Umbilical betyder navelsträng och är i rymdsammanhang den “lina” som förbinder en astronaut till rymdfarkosten under en rymdpromenad.

rymd.2

Sen berättade en kvinna om Kiruna Space center (Esrange) och hur vi med dem kommer kunna åka på semester till rymden… För en orimlig summa pengar.

Sen deltog vi i en debatt om kvinnors situation i IT-branschen och hur den kan förbättras. Vi kom fram till en del ScHöNa grejer tack vare ett gäng kodare och några professorer. Kände att min “jobbar i reklambranschen”-länk till IT inte var lika ball längre.

rymd.3

Sen lärde vi oss om “olika bränslen i rymden”. Ungefär så mycket jag fattade. Anna ser iaf imponerad ut.

rymd.4

Sista föreläsningen var kanske mest intressant. Det handlade om vem som borde blivit den första kvinnan i rymden och hur sjukt mansdominerad rymdbranschen varit… OCH ÄR!

Om någon jävel är intresserad går det att se live här på InTeRvÄbBs. Mellan 10 och 4 imorgon alltså. LIVE STREAMING FRÅN GEEK GIRLS.

Gör det bara, så kan ni hänga på mig och Anna en sväng till Jupiter nästa år. HEEEEEJ DÅÅÅÅÅ!

/Sanna

I know you can't control yourself any longer

Sjuk grej som hände. Bor ju mellan 2 kyrkor som alltid ska battla med sitt plingade varje timme. Vilket e mysigt och så, men idag vaknade jag av att en kyrka istället för att plinga vanligt lirade Conga…Common shaky baby letz duu dat connga – ni vet. Och sedan: “Uptown Girl”…… HAHA! Måste ju varit ngn riktig sköning som gifte sig? Eller så hade prästen problem med sitt spotify.

…. ok tar tillbaka det skämtet.

5VwP1l on Make A Gif, Animated Gifs

Här e iaf en dagens outfit:
Snuggie från Snuggie™
Smink: vintage fr igår
Dans: men typ conga va?

/Frida

Konsten att vara kvinna.

Sitter och tittar på Siri Derkert-dokumentären som går på SVT nu men som ni kan se på play såklart.
HÄR –>  http://www.svtplay.se/video/1246233/siri-derkert-jag-var-omojlig?dela=1

 

prm_siri_derkert_2

 

 

Siri var feminist, revolutionär och konstnär som bland annat cyklade och målade samtidigt. Och mest av allt blir man helt tagen av hennes feministiska åsikter som på den tiden måste varit totalt radikala. Faller totalt för denna chei så då går man såklart in på wikipedia för att läsa mer. Och finner:

Siri Derkert (1888 – 1973) was a Swedish artist and sculptor.

 

Slut.

Det är för dåligt. Samma sak med Himla af Klint vars utställning på Moderna nu avslutas inom kort (GÅ DIT om du missat). Även Hilma fick höra att kvinnor inte kan måla och skapa, endast avbilda och allra helst då landskap. Det många inte vet är att Himla af Klint var en sann jävla pionjär inom abstrakt konst och bör hyllas vid sida av våra andra nationalmålare av typen Larsson och Zorn, men hon har tills nyligen varit nästan helt okänd. Hon gömde undan sina tavlor i en lada i 40 år eftersom hon kände att världen inte var redo – eller skulle förstå. Det här är alltså första gången Hilmas alla verk visas till fullo – nästan 100 år efter att de är kommit till. Så nog har hon fått en liten upprättelse, men långt ifrån allt vad hon är värd. Därför finns det en kampanj som handlar om att ge Hilma den plats i konsthistorien hon förtjänar – där du kan hjälpa till. På http://hilmaafklint.modernamuseet.se kan du uppdatera konsthistorien genom att twittra, dela, wikipedia-översätta, mejla de som bestämmer nya statyer och de som bestämmer vilka kändisface som ska synas på Arlanda. Fint va?

Så kan vi hoppas att det i framtiden inte finns kampanjer för att kvinnor ska få den credd de nekats – p.g.a. sitt kön.

/Frida

 

vilse i min egen trädgård

hepp

Hallå kom och grimasera med oss på Trädgården ikväll! Vi spelar kl. 23-03… Och för den som vill känna sig glidig i kön ger vi en gästlisteplats till en som skriver någe kul i kommentarsfältet här below………  (listan gäller bara att gå före dvs ej gratis).

Eller ba försten som skriver sitt namn.

 

 

*tVÅnGeL*

/F&S