Monthly Archives: June 2015

You are browsing the site archives by month.

hattn.

132927306

 

Hielp. Har köpt hatt. En kornblå (kleinblå?) filtvariant från Monki. Har dock så otroligt tudelade känslor inför denna accessoar!!! För såhär, egentligen är det ju både praktiskt och rätt snyggt. Men så fort man pratar med någon i hatt tänker man ju bara på hatten? Och personen med hatt måste alltid på något sätt kommentera hatten. Den är ju liksom, där! Ovanpå ansiktet. En keps kommer folk undan med men just hatt är de facto något annat… Eller det beror kanske på när och hur man använder rätt typ av hatt? Det är ju mycket rimligare att bära en sån där stråvariant när man promenerar på den franska rivieran… Fast joo, även då är det ändå en hatt!!!!

Det enda man kan göra för att minska ner hattens “grej” är väl iofs att bara ha den på och hålla just trut om det. Så det blir vanligare och på så vis mer “normalt”. Älskade förövrigt Alex och Sigge-avsnittet där Alex talade ut om sin hatt som han provade och köpte i smyg!

Får se hur mitt hatt-användande kommer funka. Dvs om jag lyckas med att få det att se avspänt och naturligt ut. Detta är mardröm:
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????? Skärmavbild 2015-06-29 kl. 13.37.35cutcaster-photo-100373484-Young-man-with-hat Man-Tipping-Hat-2500490

Detta däremot, är två som verkligen pulls it off:

stackars-pettson hqdefault
/Fridis

Män(niskor) som hatar kvinnor (Zara Larsson).

Jag följer mot min vilja de stora tidningarna på Facebook. Jag gör det för att jag då och då har som *guilty pleasure* att scrolla ner i kommentarsfälten på de länkade artiklar som publiceras där. Jag gör detta fast jag egentligen inte vill, men på något äckligt vis hoppas jag på att människor kanske just den här dagen inte är så hemska/fördomsfulla/RENT UT SAGT IDIOTER som de så ofta ger uttryck för att vara just där. För det är nämligen inte bara troll-trollen som kommenterar på allt mellan himmel och jord. Det är de “vanliga” människornas korkade åsikter jag räds, som förvånansvärt ofta dominerar dessa fält. Givetvis finns det också en del kloka svar och kommentarer, och felbalansen beror väl kanske också på att s.k. kloka människor väljer att inte kommentera. Men ändå. Det är en läskiga grejer som händer i de där fälten, och det är väl därför jag motvilligt fastnar i dem ibland. (Lite flashback-sjukan, man känner sig äcklad men också lite tvungen).

Detta slog mig återigen när ”Zara Larsson var besviken Bråvalla”-artiklarna kom ut. Jag läste dessa och tolkade det såhär: Spotify (ej ZL) hade gjort en lista med Bråvalla-artister och baserat på hur populära dessa var på just Spotify – blev listan annorlunda mot hur festivalen själva kommunicerat sina huvudakter. Inte så konstigt. Zara Larsson blev då UPPRINGD och bads kommentera detta, med en tydligt sökt journalistisk vinkling att hon skulle tycka till om denna “felbedömning” då från just Bråvalla. Och det är väl klart att hon uttryckte en besvikelse när denna nyhet gavs som en säck guldklimpar i hennes händer från en “journalist” – när hon dessutom kanske känt sig i övrigt lite trist behandlad av Bråvalla – och passade på att pika dem lite för att hon inte var med på några affischer. Samt skickar en sista men ack så viktig känga åt Bråvallas genustänk och skeva könsfördelning. Den ursprungliga intervjun gjordes av DN men det var Expressen som gjorde en uppföljning och valde att plocka bits´n pieces till att bli Zara till attack-vinklad.

Ingenting är i mitt tycke ändå särskilt konstigt, det är ju lite av en axelryckning över hela grejen för det är ju uppenbart ingen grej utan ett tydligt klick-jidder från denna blaska. MEN! Inte i kommentarsfälten. Hittills har expressens artikel fått 19 000 delningar där unga, gamla, kvinnor, män spyr galla över denna idiot, wannabe/fjortis/SOPA som tror att hon är något.  Värt att påminna om: Zara Larsson är 17 år gammal.

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.38.18

 

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.39.01

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.46.41

Nu kliver också 47-åriga föredettingen och tillika “artisten” Günther in i det hela. Vad fick han luft i från?

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 11.45.24

 

 

 

Jag ställer då följande fråga: Är detta rimliga reaktioner? I en uppenbart sökt vinkling från en tidning som vill ha KLICK? Det här är orimligt, obehagligt och på så många vis helt åt helvete att jag blir skogstokig. Ja jag går snart ut i skogen och slänger datorn i en bäck. Fuck you Expressen men framförallt – fuck you haters. Provocerade vuxna människor som är fria från förnuft ända ner i skosulorna. Zara Larsson ska bli queen, staty, sedel, ja allt som det bara går i det här jävla landet. Men man tvingas återigen konstatera att vi fortfarande har massor av män och kvinnor som hatar kvinnor.

/Frida

SOW DAMN SUUUUK.

Jag är S V I N S J U K. punkt. Har legat i sängen i snart två veckor minus midsommarafton pga har väll ett liv. Och ja, jag har varit på vårdcentralen. Dock kunde de inte mäta min puls i fingret med den där apparaten pga akrylnaglar så tar för givet att de missat något. Ändå skönt löp.. “Naglarna blev hennes död”. Börjar iaf bli jävligt trött på Skärgårdsdoktorn, SPUNG, naturgodis och fil med flingor. Jag hostar, snorar och har pendlande feber osv osv OCH SÅ VIDARE. Och ni vet ju alla vad det betyder. AIDS.

Nä men helt seriöst. Med detta nedsatta immunförsvar och efter ett otydligt möte på vårdcentralen tänker jag… Vilken är den sjukdom som drabbat mig?

Här kommer några förslag:

  • Cansker (Kanske cancer, kanske inte…

Men antagligen kommer jag inte att dö. Men jag har med största sannolikhet en bakterie som drabbar endast 0,001 % av jordens befolkning och kommer förhoppningsvis få ett löp som plåster på såren. Vänta, har jag nu jinksat min potentiella död samt skämtat om AIDS och Cancer. Jag går nog och lägger mig igen. Heeeeeidoooo! /Sanna

Ps. Kan ej lägga upp bild PGA har ej duschat på 7 dagar men kan beskriva hur jag känner mig såhär istället.

HEJ TJO KLACKARNA I TAKET.

2Yo kids!

Idag har jag visst samma stil som för sex år sen när jag jobbade på modellagentur och  försökte se ut som man skulle göra i den lelle branschen. Dvs va väldigt naturell med vanligt hår i mittbena samt inget smink. HAHA fyfan.

Det e roligt när man tänker på ens stilar de senaste åren. Alltså levde i klänning i åldern 16-23, där man första tiden reppade snedbena TOTALT till mittbenan var det nya då. Innan dess var man allmänt sökande alternativ och typ lite rockig tills det blev en kort sejour av “tant” med pennkjolar och pärlshalsband. Detta övergick sen i klänningsperioden då man köpte ca aaaallt på h&m trend. Från 25 däremot har man snarare levt i tighta jeans, dressade skjortor och ibland “gulliga korta kjolar”. Lite trött på det nu och fiskade därför upp mina gamla rave-braller idag. Men nog om MODE!! Här kommer en radda TIPS!

 

1. ATT LYSSNA PÅ. P3 dokumentär är tillbaka och vill varmt tipsa om Legenden Leila K. Helskotta vad intressant och vilken himla STAR. Finns här

307988346

2. DOKUMENTÄR. Ja det blir såklart dokun om drömqvinnan Ann-sofie Back som finns på svt play d.v.s. här. Mkt intressant om mode och vad fan det faktiskt KAN handla om. Vill ha ca: alla hennes grejer + va hennes vän!!!!

MODEVECKAN AW14 Back + Stylein

3. PRODUKT. Mjukost!!! Det absolut bästa pålägget på sommaren. Gillar alla sorter även om jag kunde önska viss produktutveckling. Också väldigt gott att bara stringla ner i halsen när ingen ser.

7311441160707
4. MUSIK. Little Jinders nya singel SOMMARNATT såklart???? Finns här i en spotify-playlist med lite annat nytt gott. Shiee vad man svängt i åsikt kring denna artist. Älska na!!!

Little-Jinder-Sommarnatt5. ATT LÄSA. Ja det får väla bli Maken av Gun-Britt Sandström. Har köpt en go lunta att läsa på semmen så fler tips kommer. Obs råka mest bli ungdomsromaner pga tog tips från en väldigt ung tjejs blogg. Men det gör egentligen inget, älskar rodnande ungdomsromaner. Men har nån ett vuxet tips e de välkommet hehehe.

Maken

/Frida

 

 

 

 

MAT!

YES! Min mat-favo blogg är tillbaka!!!!!!

Margit Richter bor i Skåne och lagar fantabolous mat + skriver som en godess. Annars gillar jag också Julia Gummesson a.k.a. Slaktarn på nöjesguiden, också mkt lolig.

Gjorde i helgen surkålsslaw efter MRs recept, ett cirka helt perfekt grilltillbehör?!

Man tar helt sonika surkål (! obs e ej ett fan vanligtvis av denna produkt) och sköljer ur med lite vatten samt pressar litegranna då. Snurra runt stringlorna med en rejäl klutt majonäs. Rosta ett gäng kumminfrön (ej spiskummin utan kummin), kör i tillsammans med salt, peber och klipp lite gräslök på toppen. Perfekt gott till fläskkött, korv eller något vegetariskt.

Sauerkraut1Och som sagt, in och läs dessa två helvetiskt brau mat-bloggar!
/Frida

blöt bra vecka.

IMG_4178

I onsdags blev det SoMmArMyS i vasaparken. Första dan med vita vader for show!

IMG_4193

I torsdag spelade vi på Ljunggrens efter en qulig gårdsfest.

IMG_3885

I fredags blev det grilli-festi i Bromma! Illustreras av en go Stikki Nikki-glass.

IMG_4251

I lördags åktes det BÅT i stan!!!! Skulle vinkade till Carlphillippius men de va såklart vid slottet 🙁 Dåligt! Sen blev det grilli i bromma igen på kvällen. Fyfutt för min mage efter denna vecka? I söndags blev det såklart mega-koma men upptäckte å andra sidan tv-serien Peep show! Tips för dig som gillar brittisk humor (lite som the office). Finns 8 säsonger så sommarn e räddad. Men jaha vad händer annars då? har lite midsommar-ågren pga inga plans och massa regn. Funtar på att ta in på nåt majsigt hotell kanske å bara skita i hela *grejen*.

Ikväll e det iaf season finale av GoT. Hoppas på rys, var fan olidligt förra veckan när *spoil* lill-tjejen brändes på bål. Hoppas den där onda jäveln (bastarden som numer e gift med Stackers Sasha) åker på´t ordentligt!!

/Friduz

 

stufs!

Här kommer en redogörelse för lite stufs jag gillar/vill ha/har köpt/bla/bla/bla!

malhar_20150510_0155

Köpte ett läppglans (?) för första gången på typ, tio år! L’Oréal Le Gloss Infallible Cream i den superröööda kulören Alerte Rouge. Kladdi kladdi.

5741446901509_080_b

Även sugen på detta “blogg-set” i orange! finns på urban outfitters. Jävla 90-tal.

81841005_1

Lagerhaus har äntligen tagit fram en kruka som påminner om Skultunas svinigt dyra guldkruks! Tyvärr är de lite små men fina till kaktusar etc etc.

809d7a0ceeb10ed5636b9dd2d123eeb0

Tokig i den här grön/greiga kulören. Ska måla om köket snart och detta ligger *gott* till. Dock lite rädd för att det ska bli för mörkt.

image3xxlMmm perfekt glassoutfit från Asos.

roddbatSist men inte minst, ska kanske köpa roddbåt. Detta inför festivalen Skankaloss. I våras åkte nämligen en liten smart gobbe med sin lastbil på den enda jävla bron som finns i Gagnef. Bron tar 4 ton, gobbens last var 84. Sedan dess är alltså bron fett paj och förbindelsen 0. Mitt hus ligger precis vid brojäveln och festivalen på andra sidan, och det är typ 1 mil att åka “runt”.

Vet inte riktigt hur jag ska lösa det hela men än så länge är en roddbåt the best I can do. Vet dock ej hur man “förtöjer” eller ens “ror”. Men ja. Det här e en riktig hipster-kris!

 

/Fridiz

 

 

 

Tvättarinnan.

Bild 2015-06-08 kl. 20.21 #3

Viktig bild för allmänheten att spara ner! – min nybäddade säng trots att jag tvättade för bara 3 veckor sen. En stor bedrift i mitt lilla liv!

Förstår varför vissa skaffar barn, måste ju bli så mkt enklare att behöva steppa upp ang en del vuxengrejer? Som att “laga näringsrik middag”  å då även kanske tvätta inom rimliga perioder. Har för övrigt också varit utan dammsugare i en månad då den jäveln dog ifrån mig, och har tvingats smeta runt dammet med en disktrasa ??

Mustaschen är f.ö. från i fredags då vi hade en rolig fest med jobbet! Upplägget var följande: 1 buss + 30 kreatörer + 11 snabba stopp i folks hem. Blev som små komprimerade minifester på 10 minuter! Tempot hölls tack vare skoskydd och visselpipor så det blev mest in och kika, öppna en öl, titta i badrumsskåpet, ta en slurk, ut till bussen igen. Hos mej var det även “gubbtema” med GTs, after eight, lakritspipor, werthers & dammsugare. Roligare stopp innehöll också kräftskiva, förortsfest och mellanstadiedisco. Så kul!!!!

Outsorcar denna idé så vänliga swisha 2500 (exl moms) sek om du vill prova en bussfest. Nu ska jag bära min döda dammsugare på ryggen till min killes soprum. Det blir en fin själavandring på ca 30 minuter. Värdigt. Vinka om du ser mig!

/Frida

Sommarlista.

Somrig lista från soliga frans!

Hur ser dina planer ut för sommaren? 

Rätt så himla klara?! Har sex UNNIGA veckor som kommer spenderas i mina pärons stuga i Gagnef, martins pärons stuga på Gotland och mina pärons lägga på Sicilien. En riktigt o-äventyrlig och avslappnande vuxensemme, mvh Priviligerad Person. Funtar dock på den otroliga uttråkningsgrad som kommer efter typ 2 dagar i en stuga??? När att “planera och laga middag” blir hele dagens aktivitet? Inge fel med det iofs… Älskar att tänka på mat….. mm.

Vad ska du göra på midsommar?

Här finns det inga planer alls så denna fråga gör mig stressad!!!!!!

Vilken är din bästa sommarfrukost? 

Så länge den äts utomhus är det gott så. Smörgås i prassligt papper är annars en picknick-favorit, får flashbacks till Madicken när de käkar sånt uppe i trädet!
*** Local Caption ***

Bästa sommarlåten? 

Ska du åka på någon festival i sommar?

Jamen det är väl Skankaloss då!!!!!

Vad vill du helst grilla? 

“Grillspjut”, flintastek och färdigmarinerat skit-kött men det får man väl inte säga i det här jävla landet! Gillar iofs majs och vårlök också.

Vad dricker du i sommar?

Lättdryck i kanna. Somrigt, trevligt och gott! Ett annat svalkande sommartips är att halsa lite aprikoskräm då och då.

Vad ska du läsa i sommar?

Riktigt röviga deckare och annat härlig ful-litteratur!

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren? 

Bra fläkiga shorts och läskande t-shirts.

Bästa parken? 

Ivar Lo på Mariaberget! Nu bor jag iofs rätt nära Humlan men har agg mot den pga läskig. Blir väl mest att hänga på plättar i total-idylliska lärkstan å låtsas vara “tillhörande” där.

Bästa badstället?

Badkar. Är totalmes i svenska kalla vatten 🙁 Sola gör jag dock gärna när andra badar vid Kräftriket, i Bromma eller vid klipporna i Gröndal. Kämpa fritte!!!

/Frida