Monthly Archives: July 2015

You are browsing the site archives by month.

en halv flaska vin senare

s-k-r-i-k-e-r.
/FSL

viva la sicilia!

Bild 2015-07-26 kl. 17.29 #2Bild 2015-07-26 kl. 17.29 #5  Bild 2015-07-26 kl. 17.30 #3

Hej gujs! Försöker visa upp Mig Själv i mamis o papis lille lägga på Sicilien men det går väl sisådär på de tre sek man har på sig i Photo Booth! Har iaf arrivat till Italien och HERRRRRE-gud det är 36 grader?

Vi bor iaf i en liten random by (?) som heter Termini Imerese nära Palermo där ingen kan engelska och där alla tycker det är utruligt roligt med de konstiga svenskarna i huset med blå dörr. Den Otroligt Nyfikna Granntanten Rosalia har redan varit inne och lämnat lite svärdfiskpasta och man har väl som vanligt stammat GRAZIE MILLI… CIAO???? Är sämst på italienska men å andra sidan är alla andra sämst på engelska SÅATTE! Det är också roligt hur kulturen i Italien är så extremt tvärsgående med den svenska stilen. Alltså mycket som är vanligt här ses ju som ej hyfs i Sverige, vilket man måste acceptera och kan nästan gilla så fort man acklimatiserat sig lite.Men som att våra grannar sitter direkt på vår förstutrapp när vi kommer och ej går därifrån?

På stranden idag lade sig folk 1 cm ifrån min handduk?

På alla fyra sidor sidor?

Det kom en stor reklambil och började tjuta Eurodisco över hela stranden alldeles för högt?

OSV!!! Jag är annars otroligt mkt för hyfs men det kan ju va skönt att släppa på barriären lite.  Jaja nu ska vi laga PASTA POMODORO och eftersvettas och äta oliver som har skrumpnat och kanske gå upp och köpa gelato noccio och spana på alla guidos!
BUONA SERA,
FSL

 

Vykort från öjn.

image2
Hej!!!! Jag är precis som alla andra instagrammare på Gotland! Killis har nämligen stuga här. Mkt bra av honom! Vi bor i något som heter LAU som ligger nära NÄR om det säger något nåt. Än så länge består dagarna av att sova till 11, lösa korsord, döda alla äckliga jävla flugor, plocka gratis blommor, skjuta luftgevär, gå på dålig loppis, duscha utedusch, reta får, åka moped, grilla och bli full på familjens bag in box! En njuter om man säger så…

image5

Mitt i bregottfabriken! Livrädd.

image7

 

Egen soldäck! Väldigt mkt schulman style.

image4

Mkt folkpartistblommor överallt.image6image3

igår var vi på FESTLIGHET nämligen den lokala basaren mitt i skogen med dansband och gulligt korvstånd. Först var det bara vi och 23 pensionärer men h-e-r-r-e-g-y vilken fylla efter kl.23? Då drog vi.

IMG_4985

Idag är hele familjen och spelar moderatbandy och jag vandrar runt och är rädd för insekter till Tom Alands sommarprat (++++). Adjo, som man säger på gotländska. Eller, kanske inte. Dalmål e fan ändå lite lik, tycker jag smälter in litegrann ändå!!!!

/FSL

 

 

hej från gaggniff

Bild 2015-07-10 kl. 13.01 #3

Får återkomma med ett utförligare inlägg om den numera så himla OMBLOGGADE och hipsteriga dalafestivalen, är så kallat s-l-i-t-e-n än.

Men kul vare.
Bäst: bakad potatis-vagnen och Amason.
Sämst: att jag halkade och slet upp benet på en liten ful tuva? mitt härliga “sommarben” ser ut att vara insmetat i buttericks-smink?

Jaja, en dags vila i Stockholm sen blir det gotland med schulmans o vännerna! skoja…. Men det blir iaf lite så, med grilli och grusvägar typ. Minus all äcklig rikedom kanske. Häj.

/FSL

sem-sem sema sema mördar, sema-sema let go

 

Rubrikis är alltså hur jag sjunger paper planes med M.I.A… började egentligen skriva något om SEMME eftersom det är det jag har nu!   Den har hittills innehållit:

  • bad
  • böcker
  • soleksem

IMG_4703

  • 1 st till havs-frisyr!

IMG_4685

  • klapp av okända katter (3 st varav en som vi lurade med ………hem en oskyldi sväng)IMG_4699
  • X antal “enheter” som förmedlats via snapchat…IMG_4535
  • skinnarviksbergethäng! mmm sthlmboogieIMG_4607
  • fotografera somriga kvällsbilder
  • efter denna bild promenera genom stan hem och bli stoppad/ikappsprungen/visslad på samt kallad älskling, hora och you have sense of fashion av flertalet härliga somriga män. Tack så mycket för Era Åsikter! IMG_4621

 

/FSL

Fruktansvärt fräsch jävla sommarsallad.

Nu hörrni-nini ska ni få läsa ett salladsrecept! (Blev tvungen att pynta upp den helylliga rubriken med ett svärord så ni inte tror man tappat sin coola *attitude*) Detta har kommit till på det sätt som jag lagar det mesta nuförtiden; ett litet hopkok av typ tre pinterestrecept. Alldeles perfekt läskande och knaprigt när det är tokvarmt ute. OCH – VEGGO!!!!!!!!! (Vill vinna karma-points och komma till himmelen lite försent.)

 

 

SALATE DE FRESHNESS DE SOMMARÈ

Ingredienser:
Risoni (små gull-pasta-korn som e som ris men mkt goare i konsistens o flava)
färsk dill
gurka
avocado
citron
fetaost
kikärtor eller varför inte stora vita bönor

 

Jag skriver inte mängder här eftersom det är en sallad och man själv får avgöra hur mycket man vill ha av allt. Koka i vilket fall som helst risonin, blanda sedan dessa gosiga korn med citronsaft och olivolja. Skala och tärna gurkan i crunchiga kuber, blanda dessa separat med fetaost, hackad dill och varför inte mer citronsaft och olivolja? Kombon krispig gurka, parfymig dill och saltig fetaost är GUDOMLIG FÖR GOMMEN så denna lill-sallad i salladen går givetvis att ha som en sideorder till förslagsvis grillat. Skala avocadon på det sätt du behärskar bäst. Veva runt bönorna i kanske risonin så dom också får lite smak av citron. Sen är det bara att varva ihop allt! Gurk/feta/dill-historien med risonin + bönorna och till sist avocado eftersom det är den ömtåligaste lagmedlemmen i denna rätt.

Smaka av och peppra, kanske dundra på mer dill och olivolja. Det ska vara syrligt, knaprigt, salt och framförallt FRÄSCHT. Här är en bild på en liknande historia, det är självfallet inte min utan hittades på internet!
LemonyOrzowithCucumberFeta-TextWEB

Ätes förslagsvis framför datorn och den fruktansvärt flummiga historien om salad fingers.

/Frida