Monthly Archives: April 2016

You are browsing the site archives by month.

EN SERIE AV SERIER.

GIRLS. Har tidigare bara sett till säsong 3 men sträcksåg nu i helgen allt. Fan, man vill liksom att alla ska se den här serien. Föräldrar, högstadielärare, börschefer, pensionärer och inte bara tjejer som JAG! Gillar också att det inte bara är en trevlig plott utan massor av små guldkorn som e så BRA. Hannahs flackande uttryck när hon blir osäker eller kränkt. Scenen när Marnie joggar som en galning för att sedan blanda kokosvatten med en halv halv banan. Shoshannas stil efter Tokyo. Ägarna på hipstercaféet. OSVOSVOSV.

zosia-mamet

BROAD CITY. Också tjat men nya säsongen var magi!!!! Vill bli kompis med dem mer än typ allt annat. PLUS att HILLARY CLINTON är MED.

GOT. Förutom allt blod och våld så är det ju superspännande med GOT. Blir genuint pirrig av intromusiken. Men minus för blodet som sagt, plus tempot och att man blandat ihop ca alla karaktärer och egentligen inte fattar nånting längre. Trodde också (lite för länge) att det handlade om ”förr i tiden” och ej om en fantasivärld. Men men, man kan vara normalt intelligent ändå! Började fundera när drakarna kom…

MÄKLARNA. Gamla goda humorserien som nu finns på Svt play. Man vet ju att Kjelle Berka är ett gubbens GUBB men man GILLAR ju honom också! Lite sunkigt och stereotypt samt med en hel del skämt som ej känns OK idag, men också mkt rolig dialog emellanåt. Rätt sällan man gillar ”svensk humor” och köper svensk dialog.

maklarna-1920-jpg

THE MIND OF A CHEF. Netflix-serie där ett gäng olika kockar turas om att programleda och lagar mat. Inte konstigare än så, bra strö-tv.

SVERIGES YNGSTA MÄSTERKOCK Jag är ju inget superfan av barn generellt men det är så gulligt när ungar friterar och vevar pastamaskin? Plus att barn i åldern 9-12 är bäst: tjejerna tar för sig typ MER än killarna, alla är snälla osv. Plus: älskar OLLE nedan.

Och ikväll börjar dessutom KLIPPANS KARAOKECUP säsong 2, svts bästa program förra året!!!

Fritte testar

jureskog-new-york-636x358

Har nu ä-n-t-l-i-g-e-n testat Johan Jureskogs New York-burgare på Donken! Som en umamigare QP med massor av söt lök. Tryffelmajonäsen borde heta “majonäs” men det gör fan inget. 4/5! Bra Johan!

Har annars lite svårt för denne kocknisse, mest då efter hans nya program på tv3. Programmet med premissen: skön kille drar till staterna med en brud som e grabbigt skön för att testa massor av burgare. Kanske inte det mest nytänkande upplägget, men gillar man mat så slukar man ju lätt all mat-tv av farten. Tyvärr förstörs de smått intressanta matinslagen av att Johan går runt och high fivar ALLA. Och den schöna kemin mellan honom och Malin Gramer är…panik. Men men.

/F

BRA NY MUSIK AV DAMER.

 

Lemonade behöver jag naturligtvis inte ens tipsa om!!!!!

/FSL

Tog en listis från niotillfem. Internet e bra bra ibland.

HAR DU?
Folköl i kylen:
NÄ. Ska dra ner på slentrian-drickat!

Något husdjur:
Någon silverfisk då och då.

Någon favoriträtt:
Jag har många favoriträtter. Just nu är det hollandaise + annan råvara.

Puder på dig:
Nej har aldrig sånt. För luddiga kinder blir inge snyggt

Några framtidsplaner:
Åker typ till Dalarna över valborg. Annars tänker jag mycket på att jag ska köpa en gran i jul för första gången…. Också en framtidsplan kanske.

Någon sjukdom:
Bara i mitt rädda huvud.

Gymkort:
Nej. Går på massage för friskvårdsbidraget.

Några MVG:n:
Kommer ej ihåg hur många mvh CoOl NeRdY gIrL wItHoUt a CoOl LiFe

Något beroende: 
Mest uppmärksamhet tror ja!!! Å kaffe är gott men det kan ja nog hoppa över utan problem

Nagellack:
Vitt fast jag tycker det är rätt…fult? Gillar svart å grått mest!

Någon vän som bor i ett annat land:
Sanna!!!! Den jäveln

VEM?
Avskyr du: 
Paolo Roberto verkar ju vara en riktigt dålig person. Så han då! Fast åt hans goda pizza till lunch tyvärr 🙁

Längtar du mest efter:
Min födelsedag och att få skrida runt i nya lägenheten!!!!!!

Stör du dig på:
Stör mig väldigt mycket och väldigt ofta. Dålig egenskap! Så just nu stör jag på mig själv.

Gosar du med:
Katter, min kille och mina love handles.

Lagar mat: 
Jag? Typ min enda meditativa stund, förutom när man fastnat i såna där superlånga duschar på 30-40 min.

Diskar:
Beror på vem vi är hos, jag diskar hos mig å martin hos sig. MEN SNART E MAN ME DISKMASKIN JOHODDA

VILKEN?
Tidning läser du:
Vi i Vasastan på helgerna och Klick när jag flyger flygplan. Fruktansvärt för systerskapet, jag vet!!! Men ändå en guilty pleasure. Gillar mest sidorna om “kungligheter”. På jobbet brukar jag också läsa Gods & Gårdar haha den e fin den

Buss åker du oftast:
2:an och 4:an nån gång varannan månad kanske? Knatar everywhere

Dag fyller du år:
1 maj, alltid ledig.

Årstid föredrar du:
Våren pga snyggast naturmässigt samt snyggast i jackväg

VAD?
Gör du nu:
Ligger i sängen och kollar broad city!!!!!

Gör dig till en bra människa:
Jag vet inte. Är rätt omtänksam å kanske, korrekt? Typ har koll på saker å bryr mig om folk.

Gör dig till en dålig människa:
Småsint, lättirriterad, stolt envis yada yada yada.

Vill du arbeta med:
Det är ju rätt kul att få betalt för att göra skämt å sånt ett par år till tänker jag.

Är roligast just nu:
Ja ursäkta ytligheten men det är ju väldigt skoj att köpa grejer till nya lägenheten. Gillar att planera å drömma å tänka… Får iofs också ångest av detta

Har du på dig nu:
AIK-tischa, monki-tights och osynlig andedräkt som ingen förtjänar.

Äger du för skor:
Mest gubbskor, loafers å glansiga saker. En del träskor, platåskor å kängor med för den som är intresserad av mina fötter!!!

Har du för storlek i skor: 
37.

Läser du för bok:
Kämpar ännu med José Saramangos Blindheten….

Ska du göra nu:
Se avsnitt 6 av Broad City, äta pad thai, chips+dip, sen kanske kissa å byta nagellack!!!!

Kan också förresten tipsa om en ny och väldigt BRA film förresten, the lobster. MKT bra, även för en sån som mig som inte ens gillar film! Snygg speciell å härlig. Typ.IMG_2135.CR2

/F

LITE INREDNING!

Moodboards. Ett av de löjligare orden. Nu har jag iallafall sammansatt två st sådana för två rum i nya läggan. Tja eller så gott man kan, är ju inte fena på form osv. Men nu är det som det är!

Första e vardagsrummet dårå! Utgått helt från väggfärgen som är lady bliss från JOTUN. Här tänker man att art deco möter skandinaviskt – med mässingsdetaljer, björk, sammet, rotting i en go mix. (Nåra grejer e mina å nåra grejer ska köpas).

moodvardagsrum

Ljusstake h&m home, porslinleopard från internet, soffor från sofastore, stol och sideboard från hübsch, barvagn har ja glömt, soffbord urban outfitters.

 

I matsalen blir det megamörkt med färgen Hailings från Farrow&Ball, men till vita lister å stuckatur. Till denna blågråsvarta känns det fint med mycket knalligt grönt och olika grå kulörer samt TEAK.

matsalPalm IKEA, stolar internet, sideboard internet, glödlampa internet, vas IKEA PS.

 

/F

STÖKIG/BRA DAG!

IMG_8964

Vilket utmattande jävla dag det var igår.

Först och främst lyssnade jag på ert råd och struntade i förhandsbudet. Dock kanske mest för att det dök upp en del frågetecken och att det inte antagligen inte gick att skriva ett säkert kontrakt innan ändå… Men för att göra en lång historia kort så blev det visning och det landade på samma bud å person, vilket var faktiskt ändå var mkt bra och jag slapp ha ågren för att inte ha fått veta.

För det andra fyllde min kille 30 vilket innebar att jag äntligen kunde ge honom en hemlis jag fått hålla i 2,5 månaders tid. JO DEN HÄR GREJEN MED ATT JA KÖPT EN BILJEVEL TILL HAN!  Fyfan vilket meck, hittade den på blocket i dalarna i typ februari och min pappa fick köpa den, gömma vid i vår sommarstuga, köra ner till sthlm för 3 veckor sen, parkera den i älta hos en kollega till mig, kollegan körde igår in bilen in till mitt jobb, körde ut mig till min killes kontor – så jag fick köra de sista 20 metrarna å tuta framför hans fönster. PLANEN GICK I LÅS! Var totalt darrig efteråt när ja lämnat över nycklarna. Alla mail, sms o smussel med detta, fyfutte. Var helt säker på att han skulle få reda på det genom någon inblandad (eller mest att ja skulle försäga mig på fyllan) MEN DE GICK! Och han blev dessutom mkt glad, detta var en total chansning. Jaja, sen åkte vi till Hesselby Slott för övernattning och käkade en trevlig pizzeria-middag på Corner Bar. MKT BRA men uttröttande dag helt enkelt.

/F

Klurig fredag.

HELVETE! Har fått ett förhandsbud på min lägenhet. Ett löjligt lyxproblem, jag vet men ändå ett problem i mitt rosenkindade silverskedsliv!!!!!!

FÖRDELAR MED ATT ACCEPTERA:

Jag vet att jag får helt OK (t.o.m. väldigt bra) betalt för den
Jag slipper ha folk som springer å drar i luckor å skåp
Jag slipper vara ovetandes/stressad i 4 dagar till


NACKDELAR MED ATT EJ LÅTA DEN GÅ TILL VISNING
:
Jag får ju aldrig veta vad den kunde ha kostat
Jag får ANTAGLIGEN mer för den efter budgivning (efter mina känselspröt)
Jag har ju piffat sönder skiten som nu ingen får njuta IRL av (ok minsta problemet)

Det är ju superfå lägenheter ute i Vasastan just nu och ingen har både kaklis och balkong/uteplats så den har potential att ”sticka iväg” i pris! Dessutom är min mycket trevligare IRL och jag tror verkligen fler som nu går på visning kommer vilja ha den p.g.a. känns liksom mysig. Fast samtidigt är det ett bra bud (dock inte sinnessjukt bra) och det vore skönt att ba TA DET. Men det är också dumt att inte ha is i magen när det är ens livs största affär. Får ju ångest oavsett vad jag väljer liksom?? Vet att förhandsbud egentligen bara gynnar köpare, men samtidigt VET man ju aldrig. Drygt också att mäklarn vill att man ska ta det, mest för att såklart slippa visningar å ringa 30 pers å hålla på… Jaja jag får fundera på!!!!!!!!!! i nåra timmar…. till!!!!!panic-gif-4559-20793-hd-wallpapers

/FSL

nye suffa.

Var idag på smygbesök i nya läggan för att närmare inspektera vad i helvete man egentligen köpt…….. Och herregy vad det var annorlunda? Men ändå, på ett bra sätt! Blev både klokare och oklokare ang. de tusentals av val som står framför en.  T ex ska man fräsa in alla elkablar i väggarna? Tja kanske det! Men inte för typ 30 000kr, vilket ens respektive ändå tycker e “värt”????? Vem bryr sig om en sladd dragen längs taket, jag tycker plötsligt det är JÄTTESNYGGT!!

Jaja det handlar väl om att ge o ta men. Vill typ inte lägga onödiga pengar på nånting, mest för att jag inte har några pengar kanske?! Eller, kanske på snygga taklampor då men thats typ it! Blir loppisfynd å IKEA for the rest alltså. Kanske med inslag av Ellos, Jysk och Rusta.

Nu det till det “viktiga” då. I vardagsrummet har vi SÅ GOTT SOM enats om denna väggkulör från Farrow&Ball som heter calamine. Kanske känns det röva efter provmålningen, men det är NÅN sån typ av puderrosa/aprikos man känner för. Och detta då ihop med en riktigt majig sammetssoffa – om det går. Tyget och modellen e egentligen inte så viktigt utan att färgen blir snygg till.

soffor

Min favvo är nog ändå de två längst ner……..troor jaaa va trorrr niiii!!!

Ps ursäkta är e inte professionell i photoshupp
/F

det här med flared.

Nog är man rätt sist på bollen med utsvängda byxor. Men jag vet inte, får dryga flashbacks till högstadiet där man skred runt i bajsbruna manchestervarianter lika vida som en mindre motorväg. Tycker tyvärr också att “flared” e som snyggast på extremt långa å rätt smala personer. Hemst men så tycker jag (samhällets fel!!!). E nåt att det blir dramatiskt på rätt sätt, på mig blir det mer…humor?

Hittade iaf ett par på weekday som mer var ett par kornblåa jeans 70s style än dramatic black flygiga versioner.

1

Blev dock inge köp. Kände mig lite som en ponnyhäst av nån anledning. Hade ändå en skitsnygg stil idag om jag får säga det själv!

2

 

/FSL

 

SÄLJES: ETT MKT BRA HEM.

Länk till min lägga här!

18278842

182788361827883418278827   1827883518278838  18278839