Monthly Archives: May 2016

You are browsing the site archives by month.

mötte en go gubbe.

Detta oerhört intressanta hände mig idag. Stod och hängde lite utanför porten (p.g.a orkar inte riktigt möta grannen som just gick in) när en finklädd man med lite lätt fylledoft passerade.

 

Finklädd man med fylledoft: intressant färg på skorna

jag: tack! turkost är inte så vanligt. (tänker – jaha här är ett snällt fyllo, man får väl snacka lite trevligt med honom då).

finklädd man med fylledoft: har du raybans. jag har 25 st par.

jag: oj, ja det var många det

finklädd man med fylledoft: är du märkvärdig

jag: va? *tror jag hör fel*

finklädd man med fylledoft: vad jobbar du med

jag: jag är copywriter, reklamskribent ungefär

finklädd man med fylledoft: jag har jobbat med reklam och konst i 40 år. hur länge har du jobbat.

Jag: 4 år ungefär. Det är ett roligt jobb tycker jag!

finklädd man med fylledoft: roligt???

jag: ja?

Finklädd man med fylledoft: jag har jobbat i 35 år längre än dig.

jag: stämmer bra det

finklädd man med fylledoft: jag är miljonär. är du miljonär

jag: nej det är jag då inte

finklädd man med fylledoft: jag heter ****-****. Jag bor runt hörnet här borta. Och jag vill aldrig mera se dig.
jag: o-k!?

finklädd man med fylledoft: gå härifrån nu

jag: — ??

finklädd man med fylledoft: prata aldrig mer med mig igen!

jag: ja, eh nä. men det var faktiskt du som började prata med mig..

finklädd man med fylledoft: RÖR MIG INTE!!!!! *vrålandes*

jag: men vafan!?

 

Hittade sedan gubbjäveln på internet och han är tydligen lite “känd”!!!! FYFAN. Ska dock inte hänga ut honom då han ju uppenbarligen har en del problem, men det där var fan obehagligt på riktigt. Men kan säga att detta beskrev honom i en intervju:

Vill göra: Tjäna så mycket pengar att han kan köpa sig in i olika bolag (vilka bolag säger han inte) och sparka folk han inte gillar. Skriva erotiska thrillers. ”Men det är ingen som blir rädd för mig ändå”. 

MVH,
den Märkvärdige …..

SNAP.

Funny-Snapchats-25

Jag har blivit mycket sämre på instagrams. Har så mycket lösa bekantskaper och jobbpersoner som följer en vilket leder till att man inte längre tar ut svängarna? Känns som att allt man lägger upp måste vara PÅ NÅN NIVÅ och även allmängiltigt roligt/underhållande. Så känner iaf jag, vill inte förfula folks flöden med internskämt eller något halvobegripligt småputtrigt skoj. Hela grejen med insta var just det spontana och göttiga och nu är det lost.

Finns dock på SNAP där jag är mycket mindre filtrerad. Eller filter har man ju… >Hohoho< busi bus. Heter iaf frisivlju om nån av er Youth people Fortfarande Hänger på Snapsen! Och jag behöver också hjälp med att följa folk som är skoj! Tipsa om roliga personer i kommentarerna snela hestar.

/Mamma

 

 

 

snabb fråga.

Har köpt tahiniiii och tänkte göra hummus ikväll. Men vad ska man äta till?
Jag vill säga libanesiska tunnbröd? Medelhavsaktig buffé på typ ett museum?

MEN DET MÅSTE JU GÅ ATT HA TILL NÅT ANNAT!!!

Easy-and-Smooth-Hummus-Recipe-1

Humm…us

/F

Chef´s table.

YASSSS! Äntligen har säsong två av Chefs table kommit på Netflix. Måste man vara extremt matintresserad för att titta på detta? NÄ! Det är supersnygga dokumentärer som djupdyker i olika framgångsrika kockars liv och filosofier. Avsnitt 2 till exempel, med den brasilianska kocken Alex Atala kan man ju se av flera anledningar.

Äh..

18106095

jag vet inte..

alexatalachefstable3

mat hit…

chef-atala-chefs-table-1024x871.jpg.pagespeed.ce.B5GNw1KHTa

Mat dit…

ALEX-ATALA

äh

xchef-alex-atala-amazonas.jpg,q93afc3.pagespeed.ic.i3wsOfqKbY

Dreglar gör man ju..

alex-atala-chefs-table-netflix-300x369

ändå..

Alexatala

såatte..

CikTl9GWgAIGp2r

mums.

hejdåå

Ny död massa på hjässan.

1

Obehaglig å lite intim bild? Jaja, jag färgade håret i förrgår. Eller jag, min frisör. HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

Ville inte ha sådär superfärgat grått men inte heller den nalle puh-iga nyans jag haft tidigare – som inte funkar topp till min hudton som e oerhört lik räkskal. Nu blev det iaf vanliga slingisar men med en kall och rätt mörk nyansering. *frisörspråk*

 

I helgen har jag inga planer förutom att åka till tippen…………..och köpa flyttkartonger….och ev vara hemma om någon person från Blocket vill köpa mina grejer. Hatar Blocket-mentaliteten, får 10 mail-intressenter men ingen dyker upp vid avtalat tid eller ens återkommer? SUPERTASKIGT! Men på tal om detta, om någon här på blöggi vill köpa typ SKITFINA MÖBLER FÖR INGA PENGAR så är det bara att maila fridasiversenljung@gmail.com.

blocket

dom här prylarna ligger redan på blocket. nattduksbord från urban outfitters, 900kr, taklampa i industristil 300 kr, tvåarmad golvlampa 600kr.

Skärmavbild 2016-05-27 kl. 16.09.25

Byrån i bakgrunden ska också bort. En ikea-hemnes 3 lådor som jag klätt med äckligt dyr josef frank-tapet. Dock inte professionellt utfört hehe så man får nog limklutta lite till. Säljes för facila, hm, 6o0 spänn? Du slipper bygga ihop IKEAbyrån för gudars skull!!!!

hemnes-byra-med-lador__0152647_PE311000_S4

Ska också sälja mina IKEA PS-soffbord och blåa vintagesoffa SAMT en blå fåtölj i exakt samma stil som soffan. Men inte än för jag vill kunna sitta tills juli!!! Men man får ju anmäla intresse, så länge man faktiskt DYKER UPP!

 

Slut på reklam för min nya frisyr och mina ägodelar.
Hejdå!

 

Till alla ålandsbanken-kunder.

Såg detta på FB. En kvinna mailade ang representationen i Ålandsbankens lella tidning. Du kan aldrig ana vad som hände sen!

13243750_1808499736038235_478556219486326276_o 13254219_1808499329371609_2615917513152934600_n

 

Riktigt härlig bank!
/F

The Sauce Course

Jag fick ju en såskurs på Restaurangakademin i födelsedagspresent. Förutom ett antal par, några blåa skjortor och ett gäng ensamme gubbar var det då jag som dök upp i slakthusområdet i onsdags. Nervigt värre, hatar att vara själv.

IMG_9567

Var också lite rädd för att det skulle kännas företagseventigt och inte särskilt lärorikt, men det var det verkligen. Vi var i ett riktigt restaurangkök och själva akademin är en riktig skola. Det enda dåliga var att det var ca 5 timmars teori, dvs stå (STÅ UPP) och kolla när kursledaren gick igenom diverse grunder och tekniker. Men smaka fick man ju verkligen. Dock otroligt jobbigt att stå upp så länge!!!!!!?

IMG_9563

Först kokades det olika fonder. Fisk, kyckling, kalv och musslor. Fonder är ju egentligen hela grejen med sås, med en bra fond är det ju bara att klutta i lite grädde, smör eller vin och reducera – så är det i stort sett färdigt. Fick iallafall lite bra tips på detta, t ex att alltid börja med kallt vatten och sedan långsamt sjuda upp. Även om det är extremt drygt och tidskrävande att koka fond kan man ju göra det med ett par kompisar en hel helg och sedan frysa in och ha 4-ever.

IMG_9555

Alla 15 deltagare står artigt i en vid ring för att kunna se… Förutom en gobbe som står längst fram och blockar vyn för alla. KAN STÖRA MIG SÅ INI PÅ DETTA men men. han var väl på “hugget”.

IMG_9603

Efter fondgenomgången fick vi titta när det gjordes övriga grundsåser: tomatsås, rödvinssås, vitvinssås, diverse olika bechameler, bearnaise samt hur man lagar en sprucken bea (börjar om i ny kastrull med varm grädde och sedan vispar ner den trasiga bean droppvis? Typ stuvar den haha). Det viktigaste man annars lärde sig här var det här med SYRA. Alltså att man justerar med i lite vinäger i såsen, gärna i slutet. Dock inte den skarpaste/billigaste utan en snällare/mjukare, typ chardonnayvinäger eller liknande. Socker var inte heller populärt (har alltid socker i alla såser??) utan kursledaren menade att man t ex mjuksteker löken längre så att den naturliga sötman kommer fram där istället.

Sedan fick man i typ 30 minuter göra egna såsisar. Lite för kort tycker jag, hade varit roligare att praktisera ens kunskaper i ett riktigt kockkök med riktiga gears! Men gjorde en wasabimajo och en ceasardressing. De blev riktigt äckliga 🙂

IMG_9607

På slutet fick man dock ÄTA. Hade ju provsmakat i 6 timmar redan så var relativt mätt. Här ovan ses iallafall sojamajo, vanlig majo, tryffelmajo, rojo mojo, salsa verde?, bea, tomatsås, senapsbechamel, smörad kycklingbuljong. Mkt goda.

IMG_9608

På det stora hela en trevlig upplevelse. Plus mycket provsmakande. 3/5 ändå!

/F

Hittade en lista om mat……….mm.

När jag lunchar ute på stan väljer jag oftast: Räksallad eller Ceasarsallad. Snällt mot gomseglet och jag är intresserad av deras respektive dressingar.

Vad äter jag helst efter en jobbig dag: gulliga potatiskroketter, trevligt kryddsmör, dålig lövbiff.

frysta-potatiskroketter-800g-felix

Till dricka blir det oftast: blubbel vasser

Det lagar jag helst nu för tiden: VEG! sjukt va mmhmm.

När jag tar en fika på stan, fikar jag främst på: Tous les jours eller kafé orion. Ligger mkt nära plus att de gör rätt goda egna grejer som inte är pAniNi mE mOzZareLLa.
DSC00781

Något du tycker om men inte äter så ofta: Skaldjur. Martin är ej ett fan 🙁

En kötträtt du tycker om: En? Vad är detta för fråga. Men ok wienerschnitzel då.

Vad äter jag helst till frukost: Eggs cocotte m gräslök, avocadotoast, fjällfil hjortron. Detta är alltså HELST och inte direkt sant.

Favoritsallader: Just nu gillar jag mycket grejer med majs, typ snel cobb salad men också mexikanska som typ denna.

Tre saker jag inte vill ha på pizzan: Fjösiga småräkor. Gummigaaktiga stor-räkor. Salami.

pizzamusslor

Äter jag hellre hemma än på restaurang: Löjlig fråga igen man gillar ju båda såklart hejdå

Favoritdessert: Allt med mycket vaniljsås eller krämiga snälla texturer typ pannacotta, cheesecake, crème brulee. Snälla smaker också, typ citron vanilj körsbär äpple/kanel persika fläder…

Något du skulle kunna äta varje dag: Jamen allt? Tröttnar inte på grejer kan verkligen äta samma rätt till lunch/middag. Men ok detta bör ju vara något som är någorlunda hälsosamt. Säger pizzasallad. Riktigt gott och ej svårt att göra själv!

Pizzasallad

Fint med vitrin.

Vitrinskåp generellt är ju en vedervärdig möbel. Men, jag hittade superspeciell historia på Lauritz förra veckan som vi inte vann och nu har tanken satt sig likt en enveten praktikant som prompt fortsätter dyka upp på arbetsplatsen. Hade tidigare inte haft en tanke på att äga ett vitrinskåp eftersom jag inte är 63 år gammal, men nu känner jag verkligen för detta!

Här är några fina:

ikea_april_nyhet_vitrinskåp

Retro doktorsskåp från IKEA, seen from all the blogs.
stockholm-skap-med-glasdorrar-gul__0212202_PE362774_S4

lite vanligare variant men i späxi gul nyans, också IKEA.

rainbow-vitrinskp-vitlack

Lite vanligare version från Nilssons i Lammhult. Äh lite för tråkigt ändå!

21874451-origpic-954e4a-1

Huga för mkt shabby chic men tänk denna målad i tuff pastellmint eller syrénlila så.
Tror man får hänga på bukowskis market och lauritz och hitta nåt gammalt som man fräscherar upp!
/F

 

 

När internet är slut.

Vad gör ni då?

Jag läser av alla (typ 30) bloggar.
Slösurfar aftonbladet DN resumé dagens media NG.
Pinterestar sporadiskt.

MEN SEN DÅ!!!!! Vad gör man? Hittar roliga länkar? Intressanta bloggar? Vill ha *tips*

 

gimothecat1