Monthly Archives: June 2016

You are browsing the site archives by month.

Bonsoir.

1

Yo. Morsan är i Cannes efter en äkta rövdag! Allt började när jag klev ur taxin 04.55 och där och då lyckades glömma kvar min mobiltelefon. Detta insåg jag precis och exakt när taxin rivstartade. Perfekt liv!!!! En sprillans 3 dagar gammal iphone!!! Med sms-funktion!! Kamera! Snapchat! Boarding pass!!!!!!!

Lyckades ändå hantera sitsen (efter att ha panikat ordentligt och stannat andra bilar och grinat osv). Men det är bara materiella ting. Lite astrist dock att inte kunna 1. kontakta kompisar/kollegor här i Cannes 2. inte hitta nånstans pga har ingen karta/gps 3. va skraj att komma bort från folk och hamna vilse 4. inte kunna ta snögga bilder.

Som tur var hade jag ändå med mig min datta. Med photo booth!

Bild 2016-06-19 kl. 15.22 #2

Bor rätt perfekt 5 min ovanför festivalområdet. Ätit sardellpizza och moules frites och ska nu krypa ner till ORANGE IS THE NEW BLACK jaharaå!!!!

PS färga inte håret nån kväll för att du får feeling med joico k-pak i kulören “titanium”.

MVH trollet plupp

Cannes-cläder.

Ska till Cannes på reklamfestival nästa vecka vilket kräver en Cannes-aktig klädsel. Eller nä det gör det ju verkligen inte men det är ju lite skoj å få låtsas vara en sån där franska kusten-resenär typ Amanda Schulman. Detta är vad jag tänker en ska ha:

1. Fladdrig grej á kimono/kaftan!Skärmavbild 2016-06-14 kl. 17.00.55
Hittade denna gojsiga grej hos Zara med palmmönster. Supersmått plisserad och låg i midjan, lite 20-tal känsla typ. 349 ynka kron!

2. Kvinnliga Sandaler. Haha!

stine-goya-brown-lipa-shoe-product-1-10983444-348292579

Har de hära damiga skorna “Lipa” från Stine Goya. Passar bra till kullersten, rosé och såna där boho chic armband som man inte äger.

 

3. Klassisk baddräkt.

0371836002_1_100011

Ällllskar fan baddräkt. Strunt samma om man inte blir brun på magen, vem visar man den för egentligen?? Denna är från Other Stories och e tjock i tyget och håller ordning på grejerna däri.

4. Solskärm.

image3xxl

Den som e bekväm i stråhatt eller keps väljer såklart det men jag tycker solskärm är perfekt!!!! Inte särskilt utklädd känsla liksom! Denna e från ASOS.

5. Lösa skjortor i pastell

a7d54a9fde465ccb576aa08df919e6da

För att vara en person som till 90% av året bara har svart, grått o mörkblått på sig är det gött att få pastella på sig ordentligt i maj/juni. Turkos rosa gul all over the place!!!!! Denna här har ja införskaffat från Topshop mhm fast från ebay då mhm. Långskjorta är också perf då det liksom räcker bra så.

 

Ja det var väl det plus trosor och strumpor men det är ju lite mindre kul att skriva om.

/F

Musik ÄR otroligt ändå.

Jag vet inte vad det är med musik som gör att man känner sig så odödlig? Det är ju lite samma effekt som efter 2 öl i kroppen… Man lever lite mer. Efter att ha fastnat i podcasts har jag nu börjat återgå till något som varit en stor del av mitt gamla liv —> gå på stan med hörlurar fyllda med musik.

Kanske är det att man är en extrem känslomänniska men jag växlar mellan melankoli/lycka med varje spår. Varje trottoar får en betydelse, en plötslig regnroppe på knät blir perfekt. Och det spelar liksom ingen roll om det är Kurt Vile eller Ted Gärdestad. Så länge det är låtar man KÄNNER något i.

Fyfan hörrni vad jag älskar musik igen!!!!!!! Det var mest det jag ville säga. Här är följer nu några träcks jag har i lurarna nu när jag tvättar pga spillde en cola light i sängen.

/F

 

Ett lysande inlägg.

Nu tänkte jag ta tillfället i akt och skryta om mina (ok våra) taklampor. Älskar verkligen lampor, det gör ju superstor grej för inredningen och “Den Totala Känslan”. Alltså hellre 100% IKEA + fräsig takarmatur än tvärtom på nå vis!!

21

Den här lella gulliga kotten kommer från Svenska armaturer (dyr men svinbra vintage lampbutik i Midsommarkransen). Lampan e ny men modellen är från “förr i tiden” då de har tagit originalformarna och börjat gjuta nya versioner. Finns i fler gulliga modeller och färger än just denna (som är mer gråblågrön än turkos). Kotten kommer hänga i sovrummet.

22

Även denna jättepryttel är från Svenska armaturer. Gillar att den också är klassisk men med twist? Martin kallade den kondom-lampan men jag vet inte vad han har för erfarenhet av kondomer. Eller det vet jag ju. Eller inte alla. Jaja denna blir i vardagsrummet.

Skärmavbild 2016-06-11 kl. 16.46.42

Till matsalen (lol) har vi köpt denna något moderna “pendel” från Bolia. I hallen kommer mina två saturnuslampor hänga som ju också är art deco/retro, och man vill ju inte få känslan att det bor två pensionärer i lägenheten. Vettetusan hur den här kommer se upphängd dock? Men men, till den matta mörka väggfärgen blir det nog snyggt. Eller så syns den inte alls. Jaja.

 

Detta om lampor!!!!

/F

Lite macksnack.

Verkar som att mitt sås-inlägg blev lite av en (om än modest) succé. Hell, har inte ens koll på hur många som läser denna bloggy men det verkar iallafall så! Så låt oss gå vidare till ett annat spännande livsmedel: mackan.

9789146202943_200x_attio-valdigt-goda-mackor

Fast vänta nu *klocka ringer*…. Jag har ju skrivit om macka förut! Men nu börjar vi om.
Att göra en bra macka är inte svårt. Att göra en jättebra macka är inte heller svårt, men det brukar oftast glömmas bort på nåt vis.  En jättegod macka behöver inte ha tusen ingredienser, det handlar bara om balans. Syra. Sötma. Krispig och krämig textur. Tänk bara på den enorma skillnaden på en tradig ostmacka med ett lager dijonsenap, brett tunt som ett trosskydd. Glöm inte att justera fyllning i relation till brödmängd. Har du en tjock tekaka behövs helt enkelt mer smör och kraftigare ost. När jag gör röror eller fyllningar till t ex baguette brukar jag gröpa ur dem lite.

Här följer nu lite tips på saker som är gott PÅ macka.

1. sallad. ROFLMAO tänker du, sallad smakar ju ingenting!!! Nä det kanske det inte gör, men det tillför CRISP! Och både ruccola och bladspenat smakar litegrann. Andra Crispiga Alternativ kan också vara groddar, ärtskott eller den gravt underskattade örten krasse!

krasse-klass1

Ost. Ja visst är det lite jättegott att möla in en skiva mjäkig hushållost, gräddost eller gouda in i truten – men på en macka gör den ingenting för dig. Osten behöver ta plats! Hellre få lager som smakar mycket så ju starkare ost desto bättre.

Några favvos:
Parmesan. Ja det kan man verkligen ha! Dock supersalt så behöver ofta kompenseras med sylt/marmelad.
Rökt ost. Krämig som en gräddost men med pikant smak! God till svartpeppar och timjan.
Svarta sara. Doftar verkligen exakt lik men smakar gudomligt.
Cheddar. Finns en oerhört god på LIDL som kostar 30 kr?? Jättefin på en kanelknäckemacka.

Ost ÄR dyrt men det är lite meningslöst att lägga 90 kr på en menlös herrgård. Bättre köpa en stark liten jävel!

76741_Cheddar-Cheese---Lidl-Extra-Mature-Cheddar

Efter ost kommer charken. “Plånbokschark” i ingen ära, köpa över disk är mycket fräschare och oftast billigare. Hell, du kan köpa 10 skivor av en grej och sen 10 skivor av nåt annat!

Rökt skinka som helst inte är “pressad”. I dalarna finns Solvarbo-skinka som alltså är skivad direkt av muskeln och inte pressad i en form. Brukar gå att fråga dem i disken vad som är bäst konsistens och röksmak på.

Fin salami. Salami är ofta rätt äckligt tycker jag? Läskig konsistens, obehagliga fettprickar, slaktig smak. Men det finns hopp. En mjällare variant är fänkålsalamin – ju tunnare skivad desto bättre. Även ren- eller älgsalami kan vara fint på macka.

Como. Como tror jag är filén på grisen som är lufttorkat precis som parmaskinka? Det har en liknande umamig smak men är lite mer bestämd i konsistensen. Gör sig bättre på macka än parma som oftast blir en tunn filt och som liksom helt åker in i munnen efter en tugga.

 

Marmelad/sylt
Man ska vara rädd för att lägga sött på mackan. Brukar inte vara jättegott ihop med chark – men annars kan man dåna på och testa tycker jag. Istället för att klutta en stor klutt på mackan är det godare att stryka ett tunt lager ovanpå smöret. Kan vara trevligt med lite “vuxnare” marmelader – men ett tunt lager bob hallonsylt går ju också – precis som j0rdnötssmör/nutella-prylar om man är lagd åt det hållet… Jag gillar iaf fikonmarmelad, körsbärsmarmelad och nedanstående päron-grej bäst!

20151012101475401165780_sbig

 

 

Övriga trevliga smaksättare som kan gästa mackor:
Tryffelolja
Något picklat (Ex cornichons, blomkål, oliver)
Smörstekt blandad svamp
Honung
Tapenade
Purjolök
Surkål
Färska kryddor
Tapenade

karriärslistan.

Hör upp alla karriärister! HahAHAHAhahah hahahahahhhahahahahahaha skoja en lista om jobb å sånt

 

 

Vad ville du bli när du var liten?

Advokat eller sportjournalist.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Advokat eller sportjournalist!!!!Strang

 

Johanna Frändén at camp nou stadium.

Gick du någon nishad gymnasielinje?
Nä. Eller jo, gick ett år teater innan jag bytte till sam/sam. Drog p.g.a. fick så jävla kassa betyg då estetlinjen infiltrerade alla andra ämnen? På en historiepresentation om andra världskriget var jag t ex ”frankrike” och kom in med basker och baguette? Lite svårt att betygsätta då……..Eller så var jag bara…kass.

Vad hade du för betyg?

Ja de blev så att säga oerhört mycket bättre när det blev reguljära prov igen!!!!

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen?

Bäst på språk, idrott och typ bild? Sämst på biologi, kemi å det där men sånt gick ju att plugga sig till ändå. Matte B var dock givetvis sämst! Småfuskade en del matten i hela högstadiet (typ hoppade hela algebra-kapitlet) men det KOM JU IGEN så att säga.1929475_12071046859_5119_n
*Cool å kaxig för elva år sen*

Utbildade du dig efter gymnasiet?

Gick först (den då nya) reklam & pr-kursen på Stockholms Tråkiga Universitet. Den sög så då sökte jag Berghs reklamlinje.

Vilket var ditt allra första jobb?

Gjorde misslyckade cappuchinos i långkjol och löfbergs lila-tisha på Café Kupolen. Kulade glass och åt bakad potatis med valfri mängd skagenröra en hel sommar. Turligt nog var det mycket stretch i långkjolen.

Vad har du mer haft för yrken?

Inte SÅ många ändå? Varit usel telefonförsäljare (tills jag hånglade med min ”chef”), diskare på Waynes coffee (fick aldrig stå i kassan för det var ”de andras” uppgift enligt min gobbiga chef. ”De andra” betydde de snygga. LOL!) jobbat jättekort i butik (ur&penn & BR leksaker), sekreterare till en gammal gobbe (som sedan tog mig på röven) – men typ mitt första riktiga ”jobb” var ass/fotograf/scout på sthlmsgruppen. Succékarriär ändå!

31346_404574811859_6409236_n

Scoutade models på siestafestivalen typ, 2009? not so glammy alltid. PS notera spettekakan ja photoshoppat in pga vi va i skåne. Roligt………………

När hamnade du i den banan du är i idag?

En kompis pappa sa en gång att jag borde bli copywriter. Var kanske 18 barre, hade inte en susning om vad det var. Googlade. Verkade kul. Siktade in mig. Blev det. Så!

Vilken är stunden då du liksom visste att du är på rätt väg?

Har ingen STUND!??? Men kanske när jag gjorde arbetsproverna till berghs helt själv utan vidare koll eller kunskap i programmen eller reklamig kompis att se upp till och fick sen komma på intervju. Då kände man mhm jag e king ja mm. Sen dog ju ens självförtroende i skolan :-)))))))

Vad brukar du få höra att du är bra på i ditt jobb?

Ja det är väl oftast att man är god vän med det skrivna ordet. obs bloggy innefattas ej här, här är det stort slarveri! Men om jag får säga själv så är jag otroligt SNABB!!! knatter knatter data knatter

Vilka är dina sämsta sidor på arbetet?

Dåligt tålamod och blir ännu ofta kränkt när kunder inte fattar sitt eget bästa.

Tre saker du är extra stolt över att du gjort i ditt jobb?

1 kycklingstipendiet. Sån revansch efter de första åren av naggande självförtroende å dalande tro till min förmåga!!!!

2. den här tyckte jag var blev lite skoj

3. Kanske lyrik på buss-kampanjen också för att den var ”fin” och inte så värst reklam-höhöhö som så mycket annat lätt blir!? t ex som punkt 2. hehe.

Vad går ditt jobb ut på mest?

Sitta i möten känns det som??? Mest skapa koncept och göra kampanjer som kan bestå av lite vadsomhelst. Rätt olika grejer hela tiden! Det roliga är ju att växla mellan varumärken och deras tonaliteter och problem i det lilla som kallas världen.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det du gör nu?

Hm, var lite inne på att bli inköpare när jag var runt 20! Hade en bekant som var MÖNSTERKONSTRUKTÖR och tyckte det lät såÅåÅå coolt + roligt att jobba med mode >på riktigt<. Är tyvärr för dålig på att mäta/vara noggrann för det yrket men inköpare verkade däremot vara oerhört skoj, mkt resande och mycket bestämmande. Nu förtiden är jag mkt mer intresserad av mat än mode så LÄTT restaurangrecensent. Eller vad heter det?? Förtjänar det uppenbarligen inte… Krogskribent?!

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Allt inom service. Har inget pokerface och är inte bra på att vara ”äkta trevlig” mot fölk som inte är det. Talar av erfarenhet. Hm det kanske var därför jag fick bara diska på waynes….

Vad gör du om fem år?

Samma ska pga tjänar för mkt pengar för att hitta på nåt annat just nu!!!! Men det är ju många som hoppar av i 35-årsåldern för att ”gå sin egen kreativa väg”. Har tyvärr ingen sådan. Eller jo, vore lite kul att starta ett udda hotell eller knäpp bar nån gång i framtiden *gnuggar konceptknogarna*

Vad skulle det stå på ditt visitkort om du fick drömma?

Karsten Torebjer – Psychic Medium

 

/F

MIN LÅNGHELG I PLUS!

Jag har:
201108fw-xl-aperol-spritz-marcia-kiesel

druckit aperol spritz +

Ätit på barabao +++

Suttit i Ivar-Lo-parken +++++
bastis_413

besökt bishop arms mariaberget +++

ätit rökt ost på tunnbröd med 1 kg smör ++++

druckit 100 corona i observatorielunden ++++

ätit nya supercheese på mcd +++++

haft ”sönder” taco bars toalett +

spelat biljard ++

spelat bowling +++

plockat en miljon syrener ++++

slängt en miljon syrener +

diskat superäckliga pruttluktande vaser +

besökt nya boulebar i tanto +++++

ätit nya bärry rabarber vanilj +++
bärra

lyssnat på Lilla Drevet ++++

inte fått sålt mina blocket-grejer pga folk är iddisar och om de dyker upp ska de löjla sig och pruta skamlöst +

ätit sillunch (löksill färskpotatis gräddfil med rödlök o skagen på gullig ägghalva) ++++

kollat senaste GoT ++++

gjort sallad med sparris, halloumi och grillad persika ++++

och igår gjorde jag för första gången in my life 3 RIKTIGA ARMHÄVNINGAR +++++
…allt tack vare min nya kvällsträning jag gör 3 ggr i veckan bestående av:
20 fuskarmhävningar
20+20 situps
20+20 rygglyft
15 sorgliga burpees

SKOJ FÖR MIG!!!!