Monthly Archives: July 2017

You are browsing the site archives by month.

CÖPENHÄÄMN, fritte style

DÅÅÅÅ är ni välkomna till inlägget om Köpenhamn – en halv månad senare!

– Var bodde vi? Manon Les Suites. Låg vid en skittrist väg men var ändå located mkt bra med gångavstånd bla bla bla. Plus för att rummen var stora (två toa o två tvs!), poolen soft och produkterna GOA. Minus för att den pyttelilla hissen var inklädd i stinkande kohud! KVÄLJDES.

– Vad gjorde vi? Kul att jag frågar! Började med att gå längst ströget till anhalt nr 1. Lunch i form av smörrebröd på det mkt pinterestiga stället Royal Smushi café.

  

Majig innergård, goda mackor, helt klart ett ställe i min smak. Sen gjorde vi som alla andra svenskar; besökte HAYs flagship för att köpa “en snygg tandborste”. Sen slängde vi runt på lite barer klassisk eftermiddagsstyle för att på kvällen gå ut på 108, en nyöppnad å mkt hypad restaurang med en *star*.

Inte direkt ful mat? Sett den där zucchini blomman tre ggr på insta iår, en unik snowflake är jag! Tyckte personligen det var helt okej men inte kanon, typiskt danskt att allt är skitsnyggt upplagt och smakar “rena smaker” men det blir också lite…. tråkigt? D E FÖR LITE SMÖR!!!! Åt iofs en tryffeläggsgrej som va god å umami-stinn samt en spännande friterad svamp-historia. Blombuketten va äckligast, den smaka fucking klorofyll. Men prisvärt ställe så värt ett besök (om man nu gillar att lägga cash på mat). Sen gick vi på den närliggande baren Eiffel som var mkt mysig och mörk så den rekommenderas också!


Det är mind blow att kunna köpa färdöl på 7eleven eller hur.

Misslyckad bild på mitt favoritplace!!! Jaja sen hamnade vi på nån gaybar utan att veta det innan det blev NATTA.

Dag 2!
Denna dag kom våra vänner Lobban & Eddy o hälsa på! Vi började med att gå en fruktansvärt lång mil till en matmarknad/saluhall på en liten “ö”, verkar heta Papirøen. Mkt mys med solstolar beläget vid vattnet – men också en miljon människor och en miljon god mat att välja på? Blev ledsen av att välja fel? Tog falafel iaf, den va god p.g.a. den generösa mängden HOUMMUS.

Jaha sen gick vi till Christiania mest för att det var nära! 

Ja, jag jobbar på min hållning, och nej jag kommer aldrig använda kjolen igen då jag trodde jag såg snygg ut i den!!!!! Sen tog vi iaf tuben till området där alla antikbutiker ligger, minns ej men det är “till vänster om vattnet”… Lobban var mkt sugen på vegan glass och det kan man ju förstå! Så för alla veganer, gå o ät glass på NICECREAM. Den va faktiskt god!!

Ett par glas senare var det kväll då.

Usel bild men ville visa hur mina nya platåskor från ZARA (rean javisst) matchade min suit med en liten lila remsa. Mitt liv går typ ut på att matcha!!! Jaja sen tog vi ett par glas till på hotellet å på lite ställen innan jag ej minns namnet på innan vi käkade middag på nåt ytterligare hypat ställe som hette Radio.

Ja det var massa rätter igen i den här sparsmakade stilen… Tyckte detta var lite överskattat också! Förstås mkt gott, men ni fattar. För “finstilt” för min gom!! Sen gick vi baren Guldregn, Thåströms favobar som va deppigt och mysigt med jukebox. D va vi och bara andra svenskar. Unik snowflake igen…

Jaja sista dagen spenderas heeeelt i sängen tills middagen som intogs på unik snowflake-stället Osteria 16.

Maten är bra mycket enklare där men mkt mkt prisvärd och god; 8 rätter för 250 kr antipasti style. Lite var gott, lite var sådär typ en halv grillad paprika med en klutt ricotta… Men man kan inte klaga när det är så billigt och typ soft, vatten i plastglas, bröd i papperspåse etc. Bäst var denna blæksprutte (HAHAHA). Sen gick vi på några barer till, typ Mikkeler å det var ju trevligt, har dom kommit tillbaka till sthlm eller vad händer?

Hur fint e detta rosa palace? Vill flytta in. Jaja för att sammanfatta CPH: Det är mycket saker i min s.k. smak: massa god mat, öl överallt dygnet runt, ja hela den “livsnjutarkulturen”, att många barer kändes sunkiga på ett härligt lower east side sätt (skjut mig), att alla tjejer har färgglada å mönstrade kläder, ALLA HUS ÄR FINA till skillnad från sthlm, mkt vatten, generellt rent och snyggt. Minus: knappt någon tunnelbana, språket givetvis, alla fulla gubbar å så förstås knark hehehe. Men åk dit!!

/er reseledare, FSL

 

frukosttips!

Jo jag ska verkligen återkomma i ämnet köpenhamnsresan men det är nå satanistiskt krångel med att ladda in bilder i iphoto just nu. Upptäckte dessutom att min dator är uppe i 240 GB av 249 möjliga? Ba vafan har man ens på datorn – förutom typ 3 gb bilder å 1 gb musik i itunes man aldrig lyssnar på??? FÖRSTÅR INTE Å BLIR FÖRSTÅS, HYSTERISK AV DETTE. Och börja inte ens tala om “molnet” för då sprängs jag…… Ja det här med backup å lagring å IT är en riktig svagsida hos mig!! Mkt versalt å långa utropstecken nu men har druckit tre glas vin å är frustrerad :-))))

Nu till det jag jag skulle skriva om! Min “ensamma hemmavecka” fortsätter i matlagningsprogrammens tecken. Jag sitter ju alltid o tänker på vad jag själv skulle laga när det är utmaningar.  T ex i masterchef – som förstås inte är främmande för lilla mig :—)

Har givetvis inte varit en ordinär deltagare p.g.a. gör mig bättre behind the cam. Är ändå mkt glad över att jag har den självinsikten! Önskar jag var karismatisk o härlig men är tyvärr osäker o ironisk å rätt dålig på att va natural skön. Bilderna ovan är från ett s.k. “kundevent” för ca fem år sen då vi fick laga mat i originalköket som en kul grej. Å d va kul! Jag var riktigt överpeppad, fick dock ihop några örtcrustade lammracks med blomkålspuré men blev fett stressad över klockan å la i sista sek på en töntig rosmarinkvist för att det fattades nåt grönt… Givetvis fick jag skit från juryn p.g.a. man ska aldrig lägga på något som bara e dekor å ej ätbart. Grämde mig riktigt länge! Men åter till det jag skulle prata om. Eller nej, först ba: trots alla avknoppningar av masterchef så är jag fortfarande ett redigt fan av ORIGINALET d.v.s. masterchef uk med UNDERBARA greg & john. Inte är det några snyfthistorier eller personligt tjafs som spelar in! Klart dom favoriserar men de verkar vara så bra o fina personer. Sen är det väl tragiskt att juryn i alla jävla länder alltid ska bestå av 3 herrar som ska spela ngt spel med alla sam gärna flirta med unga tjejer…. Men nåväl kom till saken nu!!!! Jo det var en challenge i masterchef aus alldeles nyss med uppdraget frukost med ägg på 30 min. Å då tänkte jag; att om jag nu varit med…Skulle det bli oeufs en cocotte. Tre sätt style! Riktigt lyxig grej man kan svänga ihop mkt enkelt fast man kanske inte har så mkt hemma.

Frittes masterchefbidrag – oeufs en cocotte på 3 sätt
Du behöver:

bas:
ägg
smör
grädde (matlagnings går men helst vispsis)
gräslök är inget måste men höjer lyxen å snyggheten
salt samt svartpeppar från kvarn
toastbröd
version 1
purjolök
rökt skinka

version 2
tryffelolja
kanske en god å köttig svamp??
gruyere eller annat smakrik hårdost

version 3
rökt lax
spenat
pytte vitlök
Ja alltså det här är inte rocket science, man börjar dock med att smöra en sån här RAMEKIN, så cute ord… Se nedan vad jag menar. Sen fyller man den med vad man känner för, men endast ägg går också bra. Just spenaten eller svampen ska man tillagas på låg värme i stekpanna först.

Efter smörandet är det bara att tjoffa i det du vill fylla med, slå på ett ägg, toppa med ca en halv dl grädde och eventuellt lite riven ost och kanske också en smaksatt olja. OCH SALT! Bakas i 175 C i 15 minuter i vattenbad (dvs en högre plåt eller ugnsform fylld med hett vatten). Man vill att ägget ska vara rinnigt men ändå ha en viss fasthet, ja så det går att doppa. Serveras med smörstekt eller rostad toast uppskuren i snygga stavar. Ett varv svartpeppar på toppen, kanske ett par tunna tjusiga ringar gräslök. Tror verkligen jag hade gått vidare. Utan rosmarinkvist.

/FSL

min stora dag.

Detta är dag ett av fyra som jag är ensam hemma med katterna! Dagen spenderades följande:
Vaknade 06 av någon sinnessjuk anledning? Scrollade telefonen i en timme, såg sedan 3 avsnitt av “no reservations” med Anthony Bourdain på netflix. Kollade sedan brittiska masterchef på “tv-tv:n”, sedan Masterchef australien, Top chef Masters, Diners drive ins and dives, Masterchef UK igen, Cake Boss, Gordon Kitchen Nightmares och nu Masterchef Australien igen. Tack vare att min apple tv kan spola bakåt 2 timmar så har jag lyckats fylla EXAKT hela min dag med matlagningsprogram. Hurra!!!! Av all denna intagna inspiration har jag själv endast lagat 2 stekta ägg med rydbergs nya sourcream sauce. Ja nu blir det väl ett gott glas kolsyrat vatten, ha det så kul!

puzz!

lykke <3

Tänkte eg. skriva ett Ordentligt Ordinarie Inlägg men hittade inte en bild på en blommig jävla klänning jag vet finns på www så håll till godo med gudinnan och typ, min eviga “MUSA” lykke li som släppt “nytt”. Ja d e en cover man älskar ju sådana. Har sugit på de små godbitarna man fått från hennes stories men så gött å få den i helhet! Kan iofs lägga ihop ett och även tu då hennes mamma supersorgligt nog jättejust dött. Fyfan. Livet ändå. Ryser av den, och håll hårt i era mammor o säg att ni älskar dem!!!!

<3

 

modesvängen kikar in ;)

Tack för alla DK-tips! Ska återkomma i ämnet, så länge får ni en bild på mig!!!! Vänlig jag e i retur, inte sant…. Har nog använt rosa varje dag denna sommar men blev mkt nöjd av att matcha det med med DARQ BLEU igår!

 

Sammetspolo – monki
glittrig kofta – choppad på zaras sommarrea 100kr
snus – XR-rapé
kjol – mango
väskis – urban outfitters

sko o skojig socka, asos

bättre bild på min kaxiga strumpor, ja nu ska jag nussa resten av kvällen med min katter som just kommit hem!!! saknat dom SÅ!

*nuss till er också*

FRÅN EN Ö TILL EN ANNAN.

Hemma från gotland denne gang! Plockat ett ton blommor, korsordat, blitt attackerad av äckliga kryp, varit på bröllop, inte badat, druckit “ett par glas” och lagat massa gooo mat som med örter från trädgården. Ernst style. Är hemma nu en dag för ompackning då vi imorgon åker till köpenhamn. Bokade in det lite spontant pga tänkte danmark e ju nära men det verkar ju vara värsta “inne placet” ? Trendigt??? Jag e….fingertopps mästare…. har känsla för sånt… trender… skoja d va tur!! Har tidigare varit där som barn samt för två år sen en kortis på hösten, men minns fan inget. Har iaf bokat Tre Tjusiga Restauranger, that is it! Hojta om ni sitter på något tips som ej är så där värst bloggigt!!! Vill va unique snowflake ni vet!! Hotellet verkar iaf vara nice!

spaghetti alla puttanesca.

Hej! Jag är på gotland med dåligt www. Riktigt u-land till ö……… Meeeeen kastar in ett riktigt GODING-recept här så länge!!

Fuck, gick och lagade min “selfie-kamera” men nu visar d sig att framåtkameran också har blitt GLIMRIG (lortig)? Åter till pastan. Vi pratar alltså horans pasta, eller på italiano: spaghetti alla puttanesca, en riktigt favorit p.g.a. allt finns typ alltid hemma! Horgod är den verkligen, och ja, vi måste ta tillbaka det ordet från camilla kläckberg.

2 bra gånger att servera denna rätt:
– när man e bakis p.g.a. innehåller massa spaghetticarbs plus salta, picklade ingredienser
– när man ska bjuda någon född på 50-talet. Främst pappor älskar den här!

Själv serverade jag den tokbakis till svärisarna så ni kan ju gissa om d va *SUCCÈ*….

 

 
Pasta puttanesca bitches!
du min vän behöver:

Spaghetti
2-3 vitlöksklyftor
1 röd färsk chili
Plommontomater, helst både färska och burkade
tomatpuré
sardeller
kalamataoliver, urkärnade
kapris
persilja (helst krus men blad går)
vitt vin om du råkar ha
olivolja, salt och svartpeppar från fucking kvarn
(om man vill: parmesan till servering)

Höftar ihop detta till att bli för ca 4 pers då: Töm chilin på äckliga frön, finhacka tillsammans med 2 vitlöksklyftor. Fräs på medelvärme i en vacker insjö av olivolja, det ska inte få färg utan bara bli gojsigt. Lägg ner typ 4 sardellfiléer som liksom ska smälta, man kan hjälpa till lite med ett redskap. Ha i några fler om du gillar sardeller! Alla gör det inte men de är faktiskt STJÄRNAN i denna rätt. Ja när du har basen på plats är det bara att tjoffa i en burk plommontomater eller ett gäng delade färska. Eller kombo! Finkrossade funkar ej här, det ska vara robust och grovt och beautiful. En klutt tomatopuré, en miniskvätt vin om du är som jag, 5 himla msk kapris och en burk kalamata du kanske också hackat lite granna. Detta ska nu koka i ca 30 minuter, rätt mycket vätska ska bort ty denna sås ska liksom ligga som en god “hinna” kring spaghettin, det får inte bli för blött! Justera efter smak, salta, peppra, ibland kan det vara gott med lite socker t ex. Koka spaghettin men gå inte för långt från spisis, den här rätten KRÄVER al dente! När det är typ 5 min kvar kan man pressa ner en vitlöksklyfta till i såsen, ett tips man kan använda till köttfärsås eller lite vad som helst då man får den där inkokta och grundande vitlökssmaken ihop med en lite tydligare pikant. Släpp slutligen lös spaghettin i såspannan, veva runt, häll upp på ett loppisfyndat fat (skoja) och ÖS på svartpeppar samt finhackad persilja. Ringla på extra olivolja, jamie oliver style. Men, varför blev det så otroligt lång text för detta asenkla recept??????? Jag kanske vill “showa”? Ingen jävla aning, gå o ät nu. Kram!!

3 dar i dalom.

DÅÅÅÅÅÅÅÅ säger vi välkomna till min semester! Drog dirre från jobbet i fredags för att hyra en feting bil. Susade upp till mina pärons hus i borlänge med de här två dårarna som ska vara där i 2 veckor på “kollo”. Hoppas ni har d bra! Ni har inget…..val….såatt.

…ja kanske låtsas va arbetarclass….. men nä. Gjorde ett otroligt lifehack genom att inte orka ta bort hela poolskyddet och istället använda det som en  Otrolig Skön Dyna. *Ringer Patentverket*

Ja sen har vi inte gjort så mkt mer än gå på kupolen, dricka upp mamas o papas viner och ta “promenader”. En prekär detalj ang detta photo är dock följande: Min kille har i efterhand noterat ett flygande föremål  i bakgrunden på denna bild – ja minigrejen där – som förflyttar sig märkligt snabbt i photot som togs en millisek senare. Han har nu skickat in dessa bilder till UFO Sverige. HAHAHAH! Hoppas på att bli kändis!!

/F