Fruktansvärt fräsch jävla sommarsallad.

Nu hörrni-nini ska ni få läsa ett salladsrecept! (Blev tvungen att pynta upp den helylliga rubriken med ett svärord så ni inte tror man tappat sin coola *attitude*) Detta har kommit till på det sätt som jag lagar det mesta nuförtiden; ett litet hopkok av typ tre pinterestrecept. Alldeles perfekt läskande och knaprigt när det är tokvarmt ute. OCH – VEGGO!!!!!!!!! (Vill vinna karma-points och komma till himmelen lite försent.)

 

 

SALATE DE FRESHNESS DE SOMMARÈ

Ingredienser:
Risoni (små gull-pasta-korn som e som ris men mkt goare i konsistens o flava)
färsk dill
gurka
avocado
citron
fetaost
kikärtor eller varför inte stora vita bönor

 

Jag skriver inte mängder här eftersom det är en sallad och man själv får avgöra hur mycket man vill ha av allt. Koka i vilket fall som helst risonin, blanda sedan dessa gosiga korn med citronsaft och olivolja. Skala och tärna gurkan i crunchiga kuber, blanda dessa separat med fetaost, hackad dill och varför inte mer citronsaft och olivolja? Kombon krispig gurka, parfymig dill och saltig fetaost är GUDOMLIG FÖR GOMMEN så denna lill-sallad i salladen går givetvis att ha som en sideorder till förslagsvis grillat. Skala avocadon på det sätt du behärskar bäst. Veva runt bönorna i kanske risonin så dom också får lite smak av citron. Sen är det bara att varva ihop allt! Gurk/feta/dill-historien med risonin + bönorna och till sist avocado eftersom det är den ömtåligaste lagmedlemmen i denna rätt.

Smaka av och peppra, kanske dundra på mer dill och olivolja. Det ska vara syrligt, knaprigt, salt och framförallt FRÄSCHT. Här är en bild på en liknande historia, det är självfallet inte min utan hittades på internet!
LemonyOrzowithCucumberFeta-TextWEB

Ätes förslagsvis framför datorn och den fruktansvärt flummiga historien om salad fingers.

/Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation