lite mera böcker då.

DÅ återgår vi till vanligheterna och lite bokrecensioner!

9789174292817

Kerstin Ekman – Grand final i skojarbranschen

Kerstin Ekman är en av mina absoluta favoritförfattare. Serien Vargskinnet är ett stort tips för er som missat denna tokbegåvade tant. Den här boken handlar om två personer; författaren Lillemor Troj och skuggfiguren Babba Andersson och de tvennes mycket komplicerade relation genom livet. För det är nämligen Babba som skriver Lillemors böcker. Berättelsen är smart, spänstig och underhållande från första till sista sidan. Och Ekmans stilistik är så bra att jag hela tiden blir kränkt över min oförmåga att handskas med det svenska språket.

Betyg: 5/5 skrivmaskiner

 

aestw_56655c2addf2b3167af11eed

Martina Haag – Det är någonting som inte stämmer

Historien om Lotta Lundgren och Erik Haags kärlekshistoria berättad från Martina Haags perspektiv. Det är dock inte bara skildringen av den känslomässiga aspekten från en skilsmässa, boken ger också en inblick i både mail och sms, vilket man ibland kan känna är…….rätt superprivat?  Å andra sidan ger “Erik” (alla har pseudonym) sin f.d. fru tillåtelse att i boken att skriva en bok om det här (hänger ni med?), “på hennes vanliga lite gulliga sätt att skriva böcker om saker som går snett”. Så vafan! Lite väl kort i mitt tycke men med en sorgbeskrivning många kan känna igen sig i.

Betyg: 3/5 parterapisamtal

 

bild-11

Hummelhonung – Torgny Lindgren – Hummelhonung

Denna Augustpris-bok från 1994 handlar om två dryga och supergamla bröder i norra Västerbotten som en dag får besök av kvinna som bor hos den ene. Gubbarna hatar varandra och kvinnan springer emellan och ger dem mat för båda håller på att dö. Det är landsbygd och det är supermycket förr i tiden. Boken har ett fantastiskt och emellanåt klurigt språk men det är så erbarmligt trist. Ingenting händer. Jag är helt enkelt inte tillräckligt begåvad för att uppskatta detta.

Betyg: 2/5 träliga träkåkar

 

9789137146454_200

 

Den här läste jag direkt efter Kerstin Ekman-boken, så mina ögon spydde av det trista språket. Boken är skriven av de två sydafrikanerna Craig och Stephen (som porträtteras i dokumentärfilmen Searching for Sugarman). Den behandlar deras liv, barndom och erfarenheter, letandet efter Rodriguez, Rodriguez historia och till sist – själva dokumentärfilmens tillkomst. Tyvärr överröses boken av massor av trist fakta skrivet i berättelseform med detaljer om skivbolag, artister, basister och diverse ONÖDIGT OINTRESSANT JOX. Men man blev väldigt sugen att se om dokumentären! Ändå något.

Betyg: 1,5/5 outgivna LPS

 

4 Thoughts on “lite mera böcker då.

  1. felicia on January 4, 2016 at 3:05 pm said:

    mange tak, älskar era tips!!

  2. Älskar era tips så mycket!! Och jag sparar alla böcker/boktips som verkar intressanta i en liten mobilanteckning! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation