sussmorgon imorgon.

Herre Guyyuyyuyy vad jag längtar. Har som skrivet varit dygnsomvänd i snart en vecka och somnar fortfarande inte förrän 3-4-rycket. Vilket Å andra sidan gör mig rätt allmänbildad då jag alltid somnar till en dokumentär på datorn – och nu blir det 5-6 stycken. Mycket av min kunskap i VemVetMest kommer alltså från detta dåreri – men jag KAN inte somna till ljudet av mina egna tankar? Får panik och när man e vuxen får man bestämma själv.

 

De senaste rå (ej de exakta namnen men ni vet ju hur man söker):

Josef Fritzl-dokumentären – Netflix.

Smårisig dokumentär om en så sjukt tragiskt historia. P.g.a. just den tragiska historien är den ändå sevärd! Dock med ett varningens finger för risken att somna in i mardrömmar.

Frank Sinatra – SVT play
En doku i två delar med en totaltid på ca 3-4 timmar. Helvete vad snygg han var som ung? Älskar förr i tiden så denna gillade jag ändå rätt mycket.

16-music-2

 

TIG – netflix

Den tragglande komikern Tig Notaro får en dag reda på att hon har cancer. Och gör ett framträdande av att berätta om detta som blir, tja, viralt. Intressant historia detta.

Leif GW Persson – SVT play
 Jens Lind banala dokustil är ju som den är men det är ändå ett rätt fint porträtt  av klurige GW. Jävlar vad han verkade vara störig som ung dock. Temat är GWs klassresa från enkel arbetarson till godsägare och känd riksprofessor.

Making a murderer – netflix
Alla som har access till WWW vet väl allt om denna dokumentärserie i 10 delar. Och jag ska inte spoila och istället självklart rekommendera.

Pappas unga fru – svt play

Det här är ju också totaltragiskt och därför högst sevärt. Handlar om April vars farsa träffat en ny tjej på nätet. Tjej är rätta ordet, då pappan är 73 år och tjejen typ 50 år yngre och bor i Filippinerna. Sen säger jag ingenting mer!

Iris – netflix

Snygga och coola modeoraklet Iris Apfel gör det litet lättare att acceptera att man en dag blir en tant!!!! Vet inte hur många reklamkampanjer man skissat med henne, sån bra karaktär med krutig persona. Plus älskar brillorna, har t.o.m. spanat in att Evfa Attling har en hyllningsmodell i sin senaste kollektion. Som jag provat. Och inte. Lyckades. Bära. Upp.

iris-quote

Designduon bakom NYs tunnelbana – svt play (länk)

SÅ lökig rubriksättning på filmen om designparet Vignellis. Men gillar du Iris och hennes dekadenta NY-tillvaro med känsla för stil så gillar du dem! Mkt fina tillsammans dessutom.

Pentatonix – on my way back home – netflix

En film om en skitstor amerikansk musikgrupp i den skitlilla genren acapella. Jag blev helt knäckt av hur duktiga de var, och sen rann filmen på då… Man vill bara sugas in och lyssna. Obs inte seriöst spotify-lyssna – men det känns litet som magi ju med alla beats o stämmor å hittepå? Blev tvungen att youtuba dem efteråt för VILLE HA MER!!!

I övrigt grämer jag mig över att min nya leppard-yacka ja fick i julklapp e på 75% rea??? (ja sådana här saker kan jag STÖRA IHJÄL MEY på). Jaja, grattis till dig, den finns på monki.

1

 

HEPPÅRE!
/FSL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation