Att bli tagen på fittan.

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 15.36.40(“JÄTTEBRA” SEXTIPS FRÅN PINTEREST)

 

Jag läser om händelsen i Köln och om den i Kungsträdgården och jag är precis som du knappast förvånad. Jag läser också Hanna Fahls krönika i DN och jag får inte heller högre ögonbryn över de typer av kränkta kill-kommentarer som fyller flödet.

Hanna Fahl skriver att den gemensamma nämnaren för övergrepp inte är etnicitet, det är kön. Och den andra givna nämnaren är givetvis att det är tjejer som blir utsatta. Alltså tjejers kroppar, fysiskt. Glåpord, hot och kränkningar talar vi inte ens om nu, ok? Och alla tjejer jag vet/känner/umgås med har varit med om det. Så även jag själv, inte bara i det klassiska exemplet mellanstadiekorridoren. Senast var det på nyår då en otroligt berusad festdeltagare tog mig på fittan. (Förra nyår var det röven).

Detta pågår och förövarna/svinen/äcklen är – i de flesta av mina erfarenheter – städade, svenska och vanligtvis “vettiga” killar med god inkomst och bostadsrätt. Det äckliga är att jag nu skriver till svenska, för det är tydligt att det för vissa måste till. Som den gången jag åkte tunnelbana och ett killgäng på typ 13 bast tog mig på röven. Eller den gången en 80-årig gubbe på Sturehof tog sig friheter bakom mig i baren. Eller på East där en överförfriskad gubbe med styrelselook gjorde samma sak. Ni fattar.

Så, varför tar man till detta usla tilltag? En i grunden skev kvinnosyn, såklart, som tenderar att bubbla upp efter ett par glas och ett nej. Att man kan “ta”. Lillkillgänget som experimenterar och flinar och provocerar. Gubben som fått ett nej och bara tar för sig som att man är ett slags smörgåsbord. Kompisen som blivit blind och fylld av fylledemoner. Men så fort kritiken kommer och diskussionen äntligen får lite mediayta är det så särdeles trist att killar ALLTID och FÖRST är mer intresserade av särskilja sig själva från dessa vedervärdiga personer istället för att SE PROBLEMET? “Inte alla män”. Nej, men alla kvinnor.

Det var ingen fara på nyår. Men jag stör mig på att fokus tenderade att ligga på händelsen och inte så värst mycket på hur *jag* påverkades. Och det är väl inte så underligt. För det är tyvärr en känsla du som kille inte kan förstå. Oavsett om det är på ”skoj” eller för att någon var lite ”intresserad” eller bara ville “provocera”.

Att någon som är dubbelt så stark tar sig frihet över ens egen kropp är ett övergrepp som inte sätter sig på fittan, det sätter på hjärnan.

/Frida.

4 Thoughts on “Att bli tagen på fittan.

  1. precis vad jag reflekterat över, att ta på tjejers kroppar har blivit sån okej norm att varken killar eller tjejer reagerar så mycket över det. vilket är så jävla tragiskt. vill inte att min kropp ska vara ett slagträ i den här debatten.

  2. Har också samma erfarenheter av att de som tafsat på mig varit svenska män/pojkar… Försökte verkligen leta i minnet efter något annat men nej, bara svenska sköna killar :)))

    • FLICKPINGIS on January 14, 2016 at 4:29 pm said:

      Japp, intressant! Fahls poäng (och även min) är ändå att öppna ögonen för sambandet, och som i det här fallet ÄR män till 99% som utför, uppenbarligen, alla typer av vidriga övergrepp. Och hur diskussionen vrids snett, på många sätt och att detta är en totaaaal nyhet, när det för kvinnor INTE är det (även om utsträckningen är olika). Att det är en ny typ av organiserad övergreppsvåg är självfallet vidrigt och om den nämnaren nu är kultur är det fortfarande kultur. Sådant som går att förändra. Tycker inte heller Fahl likställer Köln med mellanstadiet utan pekar på sambandet. M.Ä.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation