JANUARIIIIH!

Januari är så sannerligen tortyrens månad. Det känns som att man bara går runt och lider av alla världen brister. D-vitaminbrist, hobbybrist,  kompisbrist och livsgniste-brist. Självfallet i-landsproblem, men ändå!!!!

Här är då en lista med saker man kan GÖRA för att känna att man visst faktiskt lever och inte bara pulsar omkring i slask med uppdragna axlar och sur blick.

1. Bada bastu (a.k.a. att basta)! Bäst är att flytta in i en bostadsförening som har en bastu alt. besöka en kompis som har tillgång till en sådan. Om detta är för dyrt och du inte känner någon går det också bra att gå till ett badhus och vaska själva badandet och alltså bara, basta. NJUTMA för di stela lederna.

2. Massage. Ja detta är enkom om du har ett arbete där det ingår friskvårdsbidrag (som vissa udda personer använder till typ ett GYMKORT???)

3. köp värdelsa men haiga grejer på ebay.
Varför? För att det är kul. Och det kostar inte jättemycket att få ha det dära kulet. Bättre än att impulsshoppa i Moodgallerian.

$_12 $_57-1

4. gör temaveckor med matlagning. Det är ju typ omöjligt att få nån inspo när man snurrar runt i matbutiken med det trötta vinterutbudet. Samtidigt ser man tusentals goa grejer på pinterest, men man klarar inte heller av att bestämma sig slutligen för ett enda. Ett sätt som jag försöker köra på nu är att ge varje vecka ett tema och ett “kök”. På så vis avgränsar man möjligheterna – och man får lära sig lite nya grejer och prova nya recept. Har hittills avverkat husman, japanskt och nästa vecka blir det kanadensiskt (?!). Man kan ju då välja lite vilken nivå man vill och orkar lägga sig på – ex blanda några klassiker med mera udda rätter, för att se vad man gillar och förhoppningsvis kommer tillskjuta sin *repertoar*. Husmanveckan gjorde vi t ex Biff a la Lindström och pannkakor+ärtsoppa och japanska veckan b.l.a. chirashi och yakiniku.

5. Läs en bok. Börja bara. Det blir samma beroendekänsla som med tv-serier, man vill snabbt dyka in i världen och njuta vidare. Haha fyfan vad omvänt det här blir men ja, man glömmer ju bort böcker!!!!!!

6. Köp tulpaner. 
Det är ju ändå NÅT som gör ens hem lite trevligare. Och kolla vad man verkar bli lycklig av det, helt otroligt!

12770441-beautiful-young-woman-with-bouquet-of-red-tulips-flowers-sitting-on-couch-smiling

stock-photo-young-woman-with-a-bouquet-of-tulips-at-the-park-snow-in-early-spring-253677631 young-woman-holding-bouquet-tulips-7638703 stock-photo-pretty-woman-with-tulips-315763340 stock-photo-woman-with-tulips-bouquet-of-flowers-smiling-isolated-on-white-background-99282986

Unknown stock-photo-beautiful-woman-with-flowers-bouquet-in-spring-park-outdoors-romantic-sexy-girl-with-tulips-134900417 Fashion - young romantic woman with spring tulips

7. Sortera och gör nya playlists. Gärna en bra lagamat-lista med en blandning av kanske Lisa Ekdahl, Magic Numbers, Lill Lindfors etc.

8. Luncha med någon man inte träffar så ofta. Tycker det är svårt att få ihop träffar med kompisar i januari, man är på något vis upptagen hela tiden fast man ändå inte gör typ nåt? Rätt bra iaf att ändå boka in något med den där polaren man inte träffar särskilt ofta, på exempelvis det underskattade mötesformen LUNCH! Behöver inte vara en heldag eller stor grej jämt.

9. Gå på teater, konsert, utställning eller bara någon typ av berikande kulturaktivitet. Behöver inte vara dyrt, bara det är NÅT!

10. Spela instrument. Detta är för mkt kanske men OM du kanske kan spela gitarr eller plinka piano är det väldigt skoj att göra detta även om man inte är ett *pro*. Stimulerar hjärnan på ett göttigt vis, plus att musikbutiker är en ny underbar värld man bara vill köpa allt i!

12. Bygg ditt eget yasuragi. Nej det ska du inte men det kan vara mys att ha en spa-kväll hemma! Själv, med partner eller med kompis. Kör lite bodyscrub, ansiktsmask, måla naglarna och knapra edamamebönor och sippa Chapel Hill. Good times, sas.

Överlev nu alla gullisar!
/FSL

3 Thoughts on “JANUARIIIIH!

  1. Tack för detta! Januari suger definitivt så det här hjälper. Har dessutom flyttat till en ny stad där jag bara känner min kille och för tillfället är arbetslös så måste göra mysiga grejer för mig själv. Har hittat en feministisk pjäs t ex och en liten bio som inte kostar lika mkt som rövSF, kan pigga upp!

  2. assååå skrattade högt åt shutterstock picsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation