ALKO och lite tankar om detta.

Blackberry-French-75Mitt förhållande till alkohol har förändrats genom åren. Jag funderar rätt mycket över detta då jag numera verkligen älskar att träffa en kompis på en öl efter jobbet eller ta ett glas vin till vardagspastan. Alltså mycket mera ”njutdrickande” än supa och gå på klubb. Både för att det känns ”vuxet” men också för att alkohol, och då menar jag 1-2 öl GÖR att man slappnar av lite. Blir lite mjuk i kroppen och skön i tankarna. Och det är något jag gör ganska ofta med lite smådåligt samvete som följd.

Samtidigt läser jag 1278 bloggar som alla, nästan alla, romantiserar det här. Och då normaliserar det här. Det dricks cava mitt på dagen, pimms på picknick, rosé på balkongen, öl i fotoautomaterna. Alkohol blir ett glitter i inläggen. Inget fel med det men det är ju inte direkt ofta man får ta del av liknande beskrivningar och bilder på dessa personer i bakistillstånd? Det är ju inte superofta man får ta del av ångest, tråkiga finnar, kass mage etc. Nu är jag 28 år men att grunda och uppa ett romantiskt förhållande till alkohol är inte särskilt bra för någon. Oavsett hur ung man är och oavsett hur mycket man faktiskt dricker. Klart att inte alla bloggare ska vara felfria förebilder men på samma sätt som att fler uppmanar till vegetarisk mat och hållbart mode/inredning, varför föreslår man inte alkoholfria alternativ på samma sätt? Och jag dömer inte här utan mer >undrar<.  Bloggar är inte dokumentärer men när så många i min ”ålder/livsstil” dricker bubbel och rödvin fyra dagar i veckan blir det på något vis ok för mig att göra samma sak. Samtidigt förstår jag att det är ett kulturellt problem där alkohol finns närvarande mer och mer. Det blir ju lite extra fir – oavsett om det i samband med nytt jobb, högtid eller bara när man träffar kompis, äter utemiddag eller vill göra en tisdag lite spontant trevlig. Och normaliseringen är ju faktiskt lika mycket Malou efter tios fel, bag in boxen eller typ alla trendiga ishinkar man känner sig tvungen att inreda med.

Har ingen annan lösning än att bli gravid känns det som.

/F

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation