karriärslistan.

Hör upp alla karriärister! HahAHAHAhahah hahahahahhhahahahahahaha skoja en lista om jobb å sånt

 

 

Vad ville du bli när du var liten?

Advokat eller sportjournalist.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Advokat eller sportjournalist!!!!Strang

 

Johanna Frändén at camp nou stadium.

Gick du någon nishad gymnasielinje?
Nä. Eller jo, gick ett år teater innan jag bytte till sam/sam. Drog p.g.a. fick så jävla kassa betyg då estetlinjen infiltrerade alla andra ämnen? På en historiepresentation om andra världskriget var jag t ex ”frankrike” och kom in med basker och baguette? Lite svårt att betygsätta då……..Eller så var jag bara…kass.

Vad hade du för betyg?

Ja de blev så att säga oerhört mycket bättre när det blev reguljära prov igen!!!!

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen?

Bäst på språk, idrott och typ bild? Sämst på biologi, kemi å det där men sånt gick ju att plugga sig till ändå. Matte B var dock givetvis sämst! Småfuskade en del matten i hela högstadiet (typ hoppade hela algebra-kapitlet) men det KOM JU IGEN så att säga.1929475_12071046859_5119_n
*Cool å kaxig för elva år sen*

Utbildade du dig efter gymnasiet?

Gick först (den då nya) reklam & pr-kursen på Stockholms Tråkiga Universitet. Den sög så då sökte jag Berghs reklamlinje.

Vilket var ditt allra första jobb?

Gjorde misslyckade cappuchinos i långkjol och löfbergs lila-tisha på Café Kupolen. Kulade glass och åt bakad potatis med valfri mängd skagenröra en hel sommar. Turligt nog var det mycket stretch i långkjolen.

Vad har du mer haft för yrken?

Inte SÅ många ändå? Varit usel telefonförsäljare (tills jag hånglade med min ”chef”), diskare på Waynes coffee (fick aldrig stå i kassan för det var ”de andras” uppgift enligt min gobbiga chef. ”De andra” betydde de snygga. LOL!) jobbat jättekort i butik (ur&penn & BR leksaker), sekreterare till en gammal gobbe (som sedan tog mig på röven) – men typ mitt första riktiga ”jobb” var ass/fotograf/scout på sthlmsgruppen. Succékarriär ändå!

31346_404574811859_6409236_n

Scoutade models på siestafestivalen typ, 2009? not so glammy alltid. PS notera spettekakan ja photoshoppat in pga vi va i skåne. Roligt………………

När hamnade du i den banan du är i idag?

En kompis pappa sa en gång att jag borde bli copywriter. Var kanske 18 barre, hade inte en susning om vad det var. Googlade. Verkade kul. Siktade in mig. Blev det. Så!

Vilken är stunden då du liksom visste att du är på rätt väg?

Har ingen STUND!??? Men kanske när jag gjorde arbetsproverna till berghs helt själv utan vidare koll eller kunskap i programmen eller reklamig kompis att se upp till och fick sen komma på intervju. Då kände man mhm jag e king ja mm. Sen dog ju ens självförtroende i skolan :-)))))))

Vad brukar du få höra att du är bra på i ditt jobb?

Ja det är väl oftast att man är god vän med det skrivna ordet. obs bloggy innefattas ej här, här är det stort slarveri! Men om jag får säga själv så är jag otroligt SNABB!!! knatter knatter data knatter

Vilka är dina sämsta sidor på arbetet?

Dåligt tålamod och blir ännu ofta kränkt när kunder inte fattar sitt eget bästa.

Tre saker du är extra stolt över att du gjort i ditt jobb?

1 kycklingstipendiet. Sån revansch efter de första åren av naggande självförtroende å dalande tro till min förmåga!!!!

2. den här tyckte jag var blev lite skoj

3. Kanske lyrik på buss-kampanjen också för att den var ”fin” och inte så värst reklam-höhöhö som så mycket annat lätt blir!? t ex som punkt 2. hehe.

Vad går ditt jobb ut på mest?

Sitta i möten känns det som??? Mest skapa koncept och göra kampanjer som kan bestå av lite vadsomhelst. Rätt olika grejer hela tiden! Det roliga är ju att växla mellan varumärken och deras tonaliteter och problem i det lilla som kallas världen.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det du gör nu?

Hm, var lite inne på att bli inköpare när jag var runt 20! Hade en bekant som var MÖNSTERKONSTRUKTÖR och tyckte det lät såÅåÅå coolt + roligt att jobba med mode >på riktigt<. Är tyvärr för dålig på att mäta/vara noggrann för det yrket men inköpare verkade däremot vara oerhört skoj, mkt resande och mycket bestämmande. Nu förtiden är jag mkt mer intresserad av mat än mode så LÄTT restaurangrecensent. Eller vad heter det?? Förtjänar det uppenbarligen inte… Krogskribent?!

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Allt inom service. Har inget pokerface och är inte bra på att vara ”äkta trevlig” mot fölk som inte är det. Talar av erfarenhet. Hm det kanske var därför jag fick bara diska på waynes….

Vad gör du om fem år?

Samma ska pga tjänar för mkt pengar för att hitta på nåt annat just nu!!!! Men det är ju många som hoppar av i 35-årsåldern för att ”gå sin egen kreativa väg”. Har tyvärr ingen sådan. Eller jo, vore lite kul att starta ett udda hotell eller knäpp bar nån gång i framtiden *gnuggar konceptknogarna*

Vad skulle det stå på ditt visitkort om du fick drömma?

Karsten Torebjer – Psychic Medium

 

/F

One Thought on “karriärslistan.

  1. HAHAH jag hoppade också alltid över kapitel i matteboken (genom ca alla tider???)- detta ledde till att jag alltid var “klar” med kapitlet tidigt så att alla mattelärare trodde i början av varje läsår att jag hade en fallenhet för matematik :)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation