kantarell, krondill, saffran.

1211

Jag följer inte supermånga matkonton på insta, men en som är BRA heter bodega_sauvignon och denna person la upp en bild på nåt som såg stört gott ut. Så jag gissade mig lite fram till hur det kunde lagas och vips: GOTT.

 

GUL & GOSIG PASTA
För 2-3 pers:
1 paket hård och cool tagliatelle
1 paket saffran
västerbottensost (finns färdigriven i pösa)
2 hg kantareller (eller ännu mer! kan ej vara för mycket!)
1 knippe krondill
1 näve skalade bondbönor (finns på t ex picard)
äggulor (om man är lagt så) till servering

Börja med att delegera uppgiften att rensa kantareller då det är mkt mkt tråkigt. Stek dem sedan utan smör/olja på medelvärme tills de släppt allt vatten. Låt dem chilla på ett fat medan pastan gott kan få börja kokas. Tag då också 1 dl kokvatten från pastan och blanda med saffranspåsen i en kopp. Stek på kantarellerna igen men med en generande mängd smör och ett par kvistar krondill. När pastan har 2-3 min kvar kan man låta dem gängas av bondbönorna (om frysta, om färska kan de stekas istället). Slå samtidigt i hälften av saffransvätskan i stekpannan med kantareller så de får tjoffa ihop sig tillsammans. När pastan är precis innan al denne (VIKTIGT!) kan den + bondbönorna åka ner i stekpannan. Slå på sista saffransvattnet och typ en halv påse riven västerbottensost, gosa runt tills allt är gult och snyggt. Servera med några fina krondillskronor, svartpeppar samt äggula. Det enda jag saknade i rätten var någon form av syra, allt blev rätt krämigt med finstämda smaker som skulle kunna piggas ytterligare med ett par droppar champagnevinäger, dust av vitt vin eller miniskvätt citron… Men mkt somrigt och dessutom fritt från kött. Sådär, slut på versalskrivet recept!

/F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation