VÄLLUKT.

…Finns det ett fulare ord än vällukt? Ja kanske just synonymen doft då. Absolut inte läsmässigt men när man säger det högt skapas rysningar i min mun – precis som med ordet älskar. KAN inte säga det utan att bli lite lite äcklad! Nåväl åter till vällukten. Jag läste någonstans att parfymer är färgkodade. D.v.s. gillar du en parfym med grön färg/flaska är det större chans att du gillar gröna hos andra märken. När jag står å tråkar på flygplatser letar jag alltså efter lila (eller ibland rosa) parfymer då det verkar vara en gemensam nämnare. Gillar t ex “flowerbomb” som fan men har aldrig ägt den p.g.a. det känns som örti tusen andra har den och man vill ju vara sin egen lukt litegranna? Här är iaf mina FaVoRiTeS:

8013843_fpx.tif
Lanvin – eclat d’arpege
Skulle säga att detta är min “signaturdoft” p.g.a. perfekt vardagsparfym och perfekt lagom “fruity”. Obs kan inga parfymtermer men den är lätt men ändå “doftig”. Plus mkt billig???

i-008253-gypsy-water-edp-100ml-1-940

Byredo – Gypsy Water
Superväntat kanske men man gillar ju ca: allt med Byredo! Förutom priserna! Den här är så go för den doftar puder på ett lyxigt vis.

s1593151-main-zoom

Replica by Maison Martin Margiela – Flower Market

Replica-serien är också en prisvärd favorit! Tokfina flaskor med fler goda dofter som Lipstick och Funfair evening samt killdofter som också är gosgoda som At the barbershop och Jazzclub som doftar cigarr och cocktails. Denna är supersomrig och fresh tycker jag.

s1739762-main-Lhero

Marc Jacobs – Decadence

Haha den här flaskan e kaos men man kan ta bort lella handväsktoppen som tur är! Den här är minst jag men är lite nice och “tung” som är bra när man ska gå ut. Lökigt namn dock.

 

Lite annat som luktar gott e också LOTION!

almond-body-butter_l
Body butter almond
Som den toka jag är gillar jag verkligen mandel-essens – har gärna en splash sån amaretto-sirap i cappuchinos pga älskar den nötiga och lite körsbärsyntetiska smaken! Body butter är lite för drygt/tjockt men doftar väldigt mycket för att va lotion.

 

byredo-lotion-green

Byredo – Green
Den här är lite av en vattendelare då den inte doftar sådär klassiskt “gott” utan snarare lite stickigt. Kan inte beskriva det mer än att det luktar BLAD? Vilket faktiskt är mycket gött tkr jag.

 

Mina favs bland DOFTLJUS då:

aw02sain060000999-assorted

Diptyque – Figuier
Diptyque gör massa goda doftljus, denna är god och doftar trä på ett bra vis. Bra sovrumsdoft!

zoom

Byredo – Bibliothéque

Denna är ju den godaste rumslukten från Byredo. Mkt snygg inredningsmässigt också.

 

0256022007_1_100011

& Other Stories – Studion

Om man inte kan eller vill lägga 6-700 kr på ett doftljus – vilket ju är det sansade och vettiga – har & Other Stories massa alternativ som är båda snygga och goda/”vuxna”. Blir liksom tokig på de här Lagerhaus-dofterna som gör att man får ont i huvudet, de här är verkligen nivån upp.

 

41+BsjfO8+L._SY355_

Yankee Candle – Schnitzel with noodles

Detta mina vänner är ej ett skoj. Yankee Candle gör ju många såna äckliga ont i huvut-dofter typ äppelpaj eller pumpkin vanilla bla bla bla. Men denna med schnitzeldoft är faktiskt god och doftar inte “mat” utan typ, hemtrevligt? Köpte den som en skojpresent men njöt de facto av denna. Slut på tips!

/F

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation