Tillfällig härdsmälta.

britney-shaving-2

Just nu går jag runt i mitt sista par underbyxa. De går knappt att identifiera som underbyxa, mer trådrester märkta Divided från ca 2008? Men jag har liksom inte tvättat på 2 månader. Mina fingrar har rester från nagellack 3 veckor tillbaka. Vi kör hushållspapper som toapapper. Min klädhög i sovrummet är 13 meter hög. Och jag har inte ringt min släkt eller umgåtts ordentligt med kompisar på jag vet inte.

Kort och inte så gott är livet lite i träda då det varit lite mye på sistone. En jobbig jobbperiod som jag trodde var tillfällig och som skulle plana ut och lugna ner sig. Men det fortsätter och ser ut att fortsätta till minst jul. Samtidigt kan man bara använda sin sparlåga och lägga i extraväxeln ett begränsat tag. Jag är ganska stresstålig och snabb på att avhandla saker på jubbet, men ibland bryter man samman också. Igår fick jag ett aslångt, absurt elakt mail i ett jobbsammanhang. Sånt som vanligtvis kanske är lättare att vifta bort som rena dumheter. Men ibland sipprar det in.

Jag tror många ser mig som ganska tuff och hård för att jag inte har några krux med att säga vad jag tycker/säga ifrån/anser är rätt. Att ha en lite hård attityd är något jag helt enkelt anpassat mig till för att 1. hantera och 2. prestera i den här branschen. Som ung+tjej är det faktiskt förutsättningen. Och hell, första året jag jobbade var jag rätt psykiskt nedbruten av alla prövningar – i kombo med risigt självförtroende. Nu vet jag hur det funkar och vad jag kan. Samtidigt är det också klurigt när man är en superkänslomänniska som ibland inte kan låta bli att ta tokiga tanters kommentarer på en FB-annons personligt. Så på det stora hela går det egentligen rätt bra. Men när jag jobbar på resurser och kraft jag inte riktigt har, när jag sitter i dessa skavande underbyxor och samtidigt får 1 kg mail där en gubbe inte kan hantera att jag tar beslut över dennes huvud. Då sipprar det in.

Huvudet förstår, själen sämre. Idag känner jag iallafall lite bättre. Hårdheten växer sig tillbaka på huden. Men ibland får man grina också. Man är ju bara 1 st människa. En tjejmänniska. Dom är fan bäst.

 

15 Thoughts on “Tillfällig härdsmälta.

 1. <3!!

 2. Alltså så bra skrivet! Tack för att du delar med dig. Kan verkligen relatera till trådrester av underbyxor, hushållspapper som toa papper och 13 meter hög klädhög!
  “Man är ju bara 1 st människa. En tjejmänniska. Dom är fan bäst”. Grina typ när jag läste detta, (Har PMS just nu).

 3. hej! jag har läst denna gullebloggen ett lägre tag och älskar allt med den. det är här jag hittar coola saker och sedan kan imponera på mina vänner fär att jag ger de koppar med male tears osv. Var precis nere på mitt coop och köpte en låda dammsugare för att dämpa min stressångest (läs möjligtvis hetsäta) och noterade de nya fina kartongerna. Tänkte direkt på att du varit med och gjort reklamerna för dom och tänkte att satan, vissa människor är fan bäst. kom ihåg det, så här i november när man inte gör något annat än att jobba och hetsa sig genom livet och skit.

 4. Hej! Ville bara säga att jag tycker att du är så himla cool och rolig! Älskar din blogg Frida!

 5. Tjejmänniska <3

 6. Hanna M on November 16, 2016 at 8:26 pm said:

  Heey! jeg ved ikke hvilket sprog jeg skal skriva på, er færøsk. Jeg prøver dansk 🙂 Tror ikke jeg ved hvad du arbejder med? men jeg ville også sige at jeg elsker din blog! og dine snaps 😀 en masse opmuntrende krammer fra Færøerne! 😉 <3

 7. Camilla on November 16, 2016 at 8:30 pm said:

  Kämpa ? Krossa patriarkatet osv

 8. Hear hear och amen.

 9. heja heja heja! och fuck alla jävla gubbar

 10. DU är grym!! Av alla bloggar jag läser är er min största favvo, blir alltid glad när jag går in och det finns ett nytt briljant inlägg uppe!
  Det är en tuff värld och en jäkligt tuff bransch. Och ibland känns det. Även om man är hårdhudad och *tuff*.
  Ät några noblesse (rekommenderas jävligt starkt) sätt på dig dina skönaste kläder, gör endast det som är tillräckligt på jobbet, andas så frisk luft du kommer åt och kom ihåg att det är bara ett JOBB. Alltid!
  KRAM OCH TACK BÄSTA BLOGGEN LOVE IT!!!!!!!!

 11. Att man som ung+tjej ska behöva ta en massa dret för att gamla gubbar inte pallar att en ibland vet och kan bättre än dom….. “Lilla vännen” eller så blir en ignorerad vid kaffebordet. Nej fyfan, heja oss! Heja dig! Heja alla tjejer, nu sätter vi asen på plats!

 12. Som Lina skrev, meningen “Man är ju bara 1 st människa. En tjejmänniska. Dom är fan bäst.” är så fin så sann och du är 1 st väldigt duktig person som har slavat ihop till att bara vara lite jävla trött och ledsen. Var det lite och sen går det över förutom patriarkatet för den skiten går visst aldrig över och kan dra åt helvete <3 <3 <3

 13. Fanny Larsson on November 17, 2016 at 9:21 am said:

  Slå på Liv Strömvist tänker på dig vid tillfälle och känn girlpeppen. Skratt utlovas! <3

 14. relaterar så hårt tyvärr! du är bäst, kämpa på och fortsätt stötta tjejer på jobb/i karriär!! ju fler vi blir desto bättre blir det <3<3<3

 15. Ville ba säga DU är bäst och din blogg också!! Gubbar kan dra åt helvete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation