En hyllning till köttbullar.

szqopz

spaghetti-dinner-town-of-edgefield-south-carolina-wncoxi-clipart

giphy

tumblr_mlta9qxt7g1qjnqapo1_500 giphy-1

Jag är inget superfan av köttbullar. Varken de klassiskt svenska eller såna där stora italienska i tomatsås. Det är ju lite äckligt att mecka med färs, jättejobbigt att trilla dem, men viktigast av allt: det är ju inte särskilt smakrikt? Men det får man väl inte säga i det här jävla köttbullelandet!!!!

Tur då. Att jag gjorde ett par supermegaknasgoda utifrån detta recept – och helt enkelt kovände i frågan.

TYP ITALIENSKA MINI-KÖTTBULLAR?
Du behöver:
500 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 kruka salvia
1 msk sardellcreme
2,5 dl finriven parmesan
1 ägg
1 klutt dijonsenap
2 msk mannagryn (eller ströbröd)

Pressa klyftan, hacka salvian, blanda allt med allt. Forma små-små-små köttbullar. Både för att de är gulliga – men också för att de får mer knaprig stekyta! Stek sedan i en blandning av lite för mycket olivolja och smör. Lägg ovanpå aldente-spaghetti. Kanske har du stekt lite extra salvia och vitlök i olivolja som du vänt pastan i innan. FYFAAAAAAAN VAD GOTT JA ÄR GALEN I KÖTTBULLAR NU!!!!!!!!!!!!!

2 Thoughts on “En hyllning till köttbullar.

  1. Din blogg är amazing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation