Halv 8 hos….skoja

Här är ett par födoämnen som jag har joxat ihop på sistone. Blir inga superutförliga recept så se det mer som ingrediensinspo!!!!! Ber också om ursäkt för dåliga futtugrafier. Ser inte ens gott ut? DE VA DE IAF.

121

TORSKRYGG MED BLÅTT HIMLA MOS

Picard har blått fryst mos! Var både snyggt & gott!!! Till detta blev det (svindyr men färsk) torskrygg lagat i ugn. Bredvid i samma ugn bakades ett par klyftor vitkål. På toppen: ett skitgott pankoströssel med örter och ägg efter detta recept. Dock med 3 gånger så mkt smör.

pizza

PIZZA MED GETOST&KARAMELLISERAD LÖK.

Köpte en riktigt sjuk stinkbomb till getost på Winjas i veckan. Den var dessutom rullad i aska? Från…den döde geten???? jaja, stanken va sjuk och lägenheten typ obeboelig så jag blev tvungen att kasta den på en pizza tillsammans med karamelliserad lök, honung, timjan & svartpeppar. Och lite proscuttio – men det behövdes i ärlighetens namn EJ. Pinjenötter la jag på efteråt. /Krösus Sork

img_2444

HJORTRÄTT MED ”RESTAURANGKÄNSLA”.

Kört & gött hjortfilé, rödvinssås & krossad potatis uppblandat med trattisar. Insåg att det var 0 st grönsaker i den här rätten men så blir det ibland!!!!!! Följande skedde: Hjort stektes och kördes sedan på lågtemp i ugn. Kokta potäter krossades med lite smör&mjölk, gräslök och smörstekta trattkantareller. Rödvinsåsen, ja men det var väl ungefär följande process:

Mjukstek en liten nätt lök + vitlöksklyfta + timjan. Slå på en halv pava vin. Låt reducera till minst hälften. Slå ner FOND. Kalv eller vilt. OBS ej buljongtärning eller fuskfond på flaska. Då får man hitta på nåt annat. Låt reducera ytterligare. Behövs sötma kan man ha i 1 msk körbärsmarmelad eller ja nåt dylikt. Smaka, sila av, smaka. Blanka av med smör.

Ej med på bild men av en snutt hjort som blev över gjorde jag en “stört” god ”vilt” ”pytt” bestående av: Morot potatis jordärtskocka i tärningar – hjort + skinka i bitar – finstrimlad brysselkål + kantareller + 1 lök. Lite enbär och timjan för extra viltsmak, samt 1 dl grädde i för att mjuka till det hele. Pyttipanna är stört underskattat!!!!!

 

glad ätning…..
/Frida

2 Thoughts on “Halv 8 hos….skoja

  1. Alltså jag skulle behöva lite hjälp här och tänker att du har ju koll. Ska till Sthlm i helgen med min bror för att vinka adjö till Kent men frågan kvarstår: var fan ska vi gå och äta?! Han bryr sig inte så mycket utan har sagt att jag får bestämma, men jag har sån beslutsångest gällande typ allt vilket kommer sluta med att vi hamnar på Max och äter chii cheese….. Behöver inte vara superfancy, men tänker kanske en middag på nåt “spexigt” eller ~kul~ ställe (gärna indiskt!!) och en “lite finare” med typ kött?? Hjeeeeellllpppp :)))

    • FLICKPINGIS on December 13, 2016 at 8:46 am said:

      ho-ho-ho! Klart ni ska gå på något kul! Det behöver ju inte vara svindyrt… Fan, jag hatar indiskt men om man gillar det ska Shanti vara mkt bra. Lite lagom spexigt kanske är Bar Central? Tjeckiskt; Schnitzel och stora öl liksom. Ej jättespexigt men NÅT! Bananas – god hipsterpizza i majig miljö. Man kan ej boka bord (vilket e både bra & dåligt!). Samma sak med Babylon, mkt mysigt vid Björns trädgård och relativt billigt o mkt “coola folk” o glo på. Ska ni äta kött ska ni gå på AGs. Uppskattat hos killar pga köttmecka. Kan dock va klur att få bord!! Plus dyrt. men, soft. Om ni vill ha lite mer NY-känsla gillar jag Pelikan, gammal ölhall med klassisk husman. Annars är Morfar Ginko också rätt nice, rätt billigt och “coolt” typ! LYKA TIEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation