Jaha. Då var det söndag igen?

stock-photo-sad-girl-near-window-thinking-about-something-97319837488483644  adult-female-exhibits-anxiety-and-a-drinking-problem-DF4W8D woman-holding-crowbar-portrait-showing-concept-of-fear-anxiety-and-FY1172 stock-photo-young-woman-suffering-from-a-severe-depression-anxiety-color-toned-image-double-exposure-241966711 iStock_000003275086

Jag förstår inte varför söndagar är så vidriga. Man är ju ledig en hel dag?! Tänkte man på söndagen som en lördag skulle det vara en KALASDAG ju!? Aja här ett gäng saker jag gör för att Totalt Förinta söndagskänslan på söndagar:

1. Slå DIREKT på en “harmonisk playlist” – gärna klassisk musik eller *jazz* eller vadfan man blir avslappnad av. Något instrumentellt som sätter en mjuk prägel i bakgrunden. Ja detta ska nu spelas hela dagen!

2. Mjukstarta med 2-3 timmar framför vinterstudion. Världens bästa myspys-tv. Bonus: tänd ljus och ha te eller kaffe i —-> KANNA <—- på soffbordet. Så att man kan ligga helt himla stilla.

3. Promenad. En liten promenadjävul är alltid bra. Den får vara hur kort som helst; bara man får lite färskt syre och ej dåligt samvete över soffliggeriet. Gå och glo på ett snyggt träd, sparka på en sten och ta en kokt korv med bröd.

4. Chilla. Söndagar brukar ju vara fix/städdag men det tycker jag gott att man kan skita i. Detta är exakt sådant som gör att söndagar känns som SUGDAG. En ordnad tillvaro krävs dock ofta för avslappning så man kan ju förstås lägga max 15 minuter på att plocka bort lite grejer och quickfix-städa. Men bättre att dammsuga och sortera skräp på lördagar, då har man ju massa anledningar att unna sig efteråt!!

5. Köp en trisslott. Om man vill och har råd; gör detta till en återkommande söndagsaktivitet. Så skrapar man den långsamt långsamt….

6. Fika/Läsa. Mellan typ 14-17 har iaf jag som mest ågren då det är svårt att sysselsätta sig med något ÖHT. Men då har jag börjat med detta: FIKABRÖD + BOKJÄVEL! Den där lilla löjliga promenaden brukar efter körven gå till ett café eller bageri där jag köper mig en knuten bulle eller saffranskringla. Sen äter man dette brö till en go bok eller skvallerblaska – med tänt ljus och classic music.

7. Spafestival. Har man efter läsestunden ändå tid kvar kan man köra en jättelång dusch/bad, ansiktsmask, på med nytt fresh nail polish etc. Brukar vara lite skönt att “ta hand om sig” efter en stökig helg.

8. Laga nåt för lyxigt till middag. Gärna tidskrävande och också dyrt!!! Eller något oerhört onyttigt typ hämtpizza. Här kan jag ju själv gilla att bus-ta 1 glas Rouge Vin också för att plana ut lite.

9. Ringa la familja. Detta är något man (jag) har en del ågren över; att man hör av sig för lite, alltid e stressad, för kort i tonen osv. Så här kan man ju bara ta det stilla tillfället i akt och höra av sig lite frivilligt och spontant. Efteråt känner man sig ju både trygg, gla och DUKTIG.

10. Kolla på något mkt snelt innan man ska sova. Välbekanta saker utan mord eller surprises som kan riskera skapa otäcka känslor eller mardrömmar. Typ Vänner, Modern Family, Sällskapsresan, Ensam Hemma, ja ni fattar.

VÄL MÖTT.
/F

 

2 Thoughts on “Jaha. Då var det söndag igen?

  1. Det här var ju spot on! 🙂 Precis en sån söndag har det varit idag. Lite svårt att följa vissa av dina råd p.g.a. en liten ligist och en sugpropp som vill sitta fast i famnen här hemma men jag tar till mig.

  2. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation