kebabsås och tv-serier.

Måste skryta om en jävligt god “kebabsås” jag vevade ihop i veckan. Löjligt enkel att göra, löjligt god att äta? En annan hatar ju kebab men älskar såsen.

“Kebabsås”

gräddfil
majo
vitlöksklyfta
grillkrydda
cayennepeber

Det blir inga måttenheter här men jag jobbar enligt principen två delar gräddfil per en del majo. Dessa blandas ihop till en lagom rinnig konstens. Sen är det bara att riva ner vitlök efter smak/vänskap, jag kör ca en halv vitlöksklyfta per mugg med sås (muggar är btw utmärkta byttor i köket). Sen dustar man på grillkrydda efter smak, ca 1/2 tsk typ, toppar med lite cayenne så att man kan ANA en hetta men absolut inte märka den. Salt behövs knappt p.g.a. grillkrydda är väl 96%  salt… Denna otroliga röra är underbar att strössla på förstås falafel eller kebab men är nästan godare att doppa pizza eller smörgås i.

 

Nu när jag har skrutit klart om detta blir det kort reflektion kring aktuella tv-serier. Måndagar är numera min bästa dag p.g.a. både Girls och Big Little Lies släpps då (HBO). Är ett känslomässigt vrak när jag tittar på Girls, blir så himla berörd av den? Så mycket igenkänning + roliga sätt att filma + annorlunda porträtt man blir tacksam av + BRA HUMOR? Senaste säsongen har verkligen varit toppklass, och avsnitt 3, hellow?!!!??? Big Little Lies är också spännande, älskar Reese Witherspoon så mkt samt allas otroligt lyxiga hus. Annars har det ju kommit en ny säsong av Chef´s Table och snart kommer också sista säsongen av Leftovers, hur schysst var inte denna trailer SÅ SÄG?

Pöss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation