födoämnen med minus.

Snattar ett populärt blögginlägg jag! Här e mina “haters” i matboutiquen!

 

paprika
Varm paprika i såser har jag snackat skit om förut meeeen jag har även svårt för färsk. Topp tio värsta sakerna som finns är ju när man köpt en smörgås, pillat bort paprikan men känner det blöta märket på osten och en ”ton” av det hemska. Just smaken på en perfekt frisk och crisp paprika kan förstås vara lite fräsch och söt – men man rapar ju den en hel dag efteråt? It´s a no. NEXT!

kardemumma
Totalt överskattad krydda att förstöra bullar med? Smakar jul på ett dåligt sätt samt också lite ”fattigt”?! borderline klasshat här meeeen det är så jag känner såatt

bullar
På tal om bullar då; har aldrig förstått storheten med att sätta i sig otympligt stora bitar bröd som har lite söt smak? Inkluderar även sockerkaka, muffins och dylikt här. Föredrar mkt mer densitet som i paj, tårta eller småkaka.

jordgubbar
Hata e förstås ett starkt ord men kom igen, hur gott e d egentligen… OBS dette gäller endast den “äkta” smaken av jordgubb, gillar den syntetiska på godis och glass å sånt!

croissant
Är ej ett fan av fras? Eller jag kan ju äta en men det är inte gött? Smakar bara 1 smak samt är “mäktigt” på ett otillfredsställande sätt. Detta gäller även wienerbröd, tar bara ur gulan o gosar i mig den jag.

 

rosmarin
Gillar EJ denna falska tall till krydda p.g.a. jolmigt parfymig samt tar över showen. Räcker med ett halvt blad så e det kaos.

jumboräkor/tigerräkor
Har en gnisslig och läskig konsistens samt obestämd lite “söt smak” som inte påminner om hav. Läskig grej det här!

grapefrukt/blodapelsin/krusbär/rabarber/surt godis
Ja ni ser den röda tråden kanske men surt hör inte hemma i munnen! Det ska ut från den! Själva smakerna kan iofs vara goda på andra grejer typ glass.

mörk choklad
kort och gott, dra åt helvete

västerbottenspaj
Lyxigt säger du, typ helt smaklöst säger jag? Smakar bara en smak (fett?). Man behöver göra något med västerbottenspajen! spraya på typ elva kg citroner, ja massa syra, gärna nån smak, örter… Några flagor rödlök å en sträng gräddfil hjälper den inte survive min vän

tomat, äpple och andra slutna frukter/grönsaker

Är inget jättefan av färsk tomat generellt, för blöt sorts grönsak (densiteten igen). Har också lite issues med slutna frukter, eller hur ska jag förklara, tycker typ det är läskigt att stoppa in en hel physalis, vindruva eller körsbärstomat i munnen samt att bita direkt med munnen i en persika eller päron. Ja för att det är en gamble om det är moget/gott/eller vad fan som händer däri. Lösning: skär upp i skivor/bitar!  Att äta en sluten frukt är som att svara i telefon, man vet ju inte vad som ska hända? snella smsa bara (skär upp).

citrongräs
Parfym igen? Lilla drama queen – bestäm dig om du ska va citrus eller växt.

kokosvatten och aloe vera-dryck
Kanske inte kvalificeras som mat men herregud hur kan detta får säljas? Det hör uppenbarligen ej hemma i munnar.

grytor/currys
Alla typer av halvblöta maträtter med fadd och jolmig smak. Mkt vegetariska grejer tyvärr, typ en söt linsgryta med ”kryddor” är ICKE populärt hos lilla mig. Mat ska smaka rent och tydligt (om det inte är en sås eller buljong förstås).

Dumplings
Kanske är väl hård här men även detta är en jolmig obestämd smak som skänker låg dos satisfaction. Och ärligt, känner man nån skillnad på en vegetarisk, fläsk eller räkdumpling? NEJ! Det är samma jolm!

chokladglass
Hur e det möjligt att choklad och glass, två svingoda grejer inte är goda i vid en merge? Jo för det blir en dålig kompromiss. Chokladglass smakar inte choklad, det smakar inte heller det goa med glass. Det är något eget. Döp det till kyld oboykräm och jag kanske gillar det!

Mariekex
Har haft fobi för dessa kex i hela mitt liv. Det är ju Brago fast med 0% smak? Man e lurad att sitta o slicka på en bit sandpapper förklädd till kaka. Go home Marie du är full.

 

 

End of viktig upplysning. Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation