sööööööndag.

Äntligen söndag, veckans städ- och bråkdag! Har iaf gjort en liten storstädning och lutar mig just nu tillbaka i en för ovanlighetens skull ORDNAD tillvaro. Tog även fram soffan (som varit inslagen i filtar i 6 månader), hade glömt hur den såg ut! Katterna får helt enkelt klösa sönder den. yolo

Här är också en ny stol och en ny växt!! Gråa rummet är ju mitt lilla problembarn, det blir liksom inte så mysigt? Nu ska det iaf snart åka upp tavlor o hylla på väggen här som ska bilda min lella “läshörna”. Tidigare hade vi en grön sammetsfåtölj här som nu byttes mot denna mera “MASKULINA” skinngrej från blocket. Blomjäveln e från ulriksdals handelsträdgård, krukan från Granit, katten från Baltikum.

Lille ballekongen är också färdigställd for the season. Fan va dyrt det är med växter?? Kan inte exakt det hära heller med leca-kulor och om man ska plantera rätt ner i grejer utan fat eller ha innekrukor eller borra hål lådorna… Så får skylla mig själv när det dör. Men har nu kryddor, slingergrejer, hängväxter, lavendel, penseer, nejlikor och ett antal ytterligare jag ej vet namn på eller hur ja ska sköta….

Avslutar med en SuperFin bild på mitt söndagsjag! Randig tröja från ebay, sammetsmjukisar bik bok och GRL PWR-toffla från monki. Yolo på er.
/F

3 Thoughts on “sööööööndag.

 1. Klara on June 4, 2017 at 9:25 pm said:

  Så TJUSIGT du har det och så TJUSIG du är!!

  Jag makear ju min living på just VÄXTER och blommor va, att ta hand om dem och svara på alla blivande växtägares frågor, så tänkte att jag kunde ge några små tips om det skulle vara önskvärt? Du ger alltid MIG så många tips och så mycket inspiration och LOLs och gapskratt osv här på bloggis, så måste ju försöka återgälda, om än pytte, så fort jag ges chans. Så:

  Lugn, du kommer inte döda dina växter, det är inte så svårt att hålla säsongsblommor vid liv som man kan tro. Har din kruka inget hål i botten så släng ner ett lager lecakulor innan du planterar ner växten. Eller borra hål om du känner för det, men jag har aldrig pallat, utan kört bara på leca i de krukor som saknar hål. Kör även på leca om det är hål i, men är ju inte lika viktigt då, eftersom överflödigt vatten då rinner ut om växten inte skulle vilja ha allt. Och det där med innerkrukor brukar JAG skita i i alla fall. Har det bara på växter som gillar att “doppvattnas”, alltså lyftas upp och doppas i vatten då och då. Men med de växter du har hade jag skippat innerkrukor då det är viktigare att de har lite större plats, då säsongsväxter (de du nämnde att du har på ballekongen din) generellt sätt kräver en jämn vattning och hela tiden fuktig jord, de vill aldrig bli torra. Har du dem i små krukor så torkar ju jorden upp mycket fortare och du måste tänka ännu mer på vattningen, och springa runt och spilla vatten med vattenkannan, och sedan trampa i de små pölarna som du missat och blöta ner strumporna du PRECIS satt på dig. Plus att det är snyggare ju! Att slippa se plastkrukan. Och mycket billigare med leca än med plastkrukor. Men det är bra att tänka på dräneringen, speciellt om man inte är helt säker på vattningen.

  Äh, inga direkt vidare tips det där inte, men vill bara säga att jag alltid finns här för dig och dina gröna, en internetuppkoppling bort.

  • FLICKPINGIS on June 5, 2017 at 7:35 am said:

   Detta var en KING kommentar!!! tusentals tack! har tjoffat ner ett par lecakrukor i de flesta utan botten (förutom i balkonglådorna, dom får VA helt enkelt). tycker ändå det är fett läskigt att duscha växterna då pga det rinner ju inte igenom så brukar duscha mest på bladen då! samt “spraya” fikusarnas blad typ 2 ggr i veckan. tror också min största “miss” är att jag har får små krukor och liksom PRESSAR ner dom…men men what to do finns fan inga snygga krukor under 2000000 kr! kommer återkomma vid ytterligare gröna fingrar frågor!! <3

  • FLICKPINGIS on June 14, 2017 at 2:58 pm said:

   fan jag måste fråga igen, nu är du min Plant master… hur ska jag göra med den där växten på bilden? redan efter 2 veckor har 3 blad blitt bruna! är sparsam m vattningen! hon på butiken sa att man inte skulle pilla på den, röra på bladet o skit för den va “sensitive”. så man ska inte spraya den liksom? jorden är inte heller klassiskt jordig utan lite sådär gräsig. ja om du har NÅTT tips tar en tacksamt mot dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation