temafest och en quiz.

Imorgon har vi sommarfest med jobbet på det litet udda temat “Danmark”.  Det finns förstås lite olika nivåer på vad man kan klä ut sig till ju; typ ett wienerbröd, en ikonisk designmöbel eller mads mikkelsen är ju alla rätt tydliga idéer. Men allt beror ju på hur man gör det hele. En riktigt bra utklädnad ska ju vara kreativ som idé ELLER mkt kreativt utförd. I de absolut bästa fallen: Båda! Folk som köper en varm korv-kostym på buttericks är liksom varken jätteskoj som som idé eller utförande? /maskeradnazisten.

Min original idea var att fläta en väst av vakuumförpackade danska fläskfiléer (39kr/kg) – men av Etiska (och doftmässiga) skäl skippade jag detta. Idé 2 var att då helt enkelt vara en fläskfilé, ja med sådana där svinfula muskelprintade tights + tröja å så virar man in sig 1 kg gladpack. Tyvärr är det för lång shipping på alla såna muskelgrejer så det får bli något annat. (Om jag inte är en jättesnyggt utförd dansk fläskfilé blir det ju rätt tråkigt då idén inte är så superkreativ).

Men på tal om “kul teman på fezt” så hade vi en lite mindre fest tidigare iår med temat “trauma” som var mkt kul. Eller tema och tema, det var egentligen en quiz där det helt enkelt gick ut på att koppla samman ett trauma med rätt person. Ett sköj sätt att lära känna varann osv! Fölk fick maila in lite roliga historier från barndomen, dessa lästes opp och så fick man gissa vem som varit med om just detta. Obs, man ska ju förstås lägga nivån där det känns bra, så att det blir “pinsamma fadäser” snarare än verkliga katastrofer.

Gjorde även en liten “blankett” som ni kan spara ner och använda. *HVERSEGO*

/FSL

2 Thoughts on “temafest och en quiz.

  1. Klara on June 7, 2017 at 10:59 pm said:

    Klä ut dig till den roliga danska påbudsskylten “Hund i snor”, alltså skylten man alltid ser när man är i Danmark, som talar om när hundar ska vara kopplade. Minns när jag var liten och såg den skylten för första gången, den satt precis bredvid en sån där igloo man slänger flaskor i. Trodde att det simmade omkring en hund i snor där inne så sprang fram för att kika ner i hålet. Besvikelse men också lättnad var känslorna som fyllde mig när jag fick förklarat för mig att “snor” betyder “koppel” på Danska.

    http://www.westerner.se/photo/galleri1/hund_snor.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation