frukosttips!

Jo jag ska verkligen återkomma i ämnet köpenhamnsresan men det är nå satanistiskt krångel med att ladda in bilder i iphoto just nu. Upptäckte dessutom att min dator är uppe i 240 GB av 249 möjliga? Ba vafan har man ens på datorn – förutom typ 3 gb bilder å 1 gb musik i itunes man aldrig lyssnar på??? FÖRSTÅR INTE Å BLIR FÖRSTÅS, HYSTERISK AV DETTE. Och börja inte ens tala om “molnet” för då sprängs jag…… Ja det här med backup å lagring å IT är en riktig svagsida hos mig!! Mkt versalt å långa utropstecken nu men har druckit tre glas vin å är frustrerad :-))))

Nu till det jag jag skulle skriva om! Min “ensamma hemmavecka” fortsätter i matlagningsprogrammens tecken. Jag sitter ju alltid o tänker på vad jag själv skulle laga när det är utmaningar.  T ex i masterchef – som förstås inte är främmande för lilla mig :—)

Har givetvis inte varit en ordinär deltagare p.g.a. gör mig bättre behind the cam. Är ändå mkt glad över att jag har den självinsikten! Önskar jag var karismatisk o härlig men är tyvärr osäker o ironisk å rätt dålig på att va natural skön. Bilderna ovan är från ett s.k. “kundevent” för ca fem år sen då vi fick laga mat i originalköket som en kul grej. Å d va kul! Jag var riktigt överpeppad, fick dock ihop några örtcrustade lammracks med blomkålspuré men blev fett stressad över klockan å la i sista sek på en töntig rosmarinkvist för att det fattades nåt grönt… Givetvis fick jag skit från juryn p.g.a. man ska aldrig lägga på något som bara e dekor å ej ätbart. Grämde mig riktigt länge! Men åter till det jag skulle prata om. Eller nej, först ba: trots alla avknoppningar av masterchef så är jag fortfarande ett redigt fan av ORIGINALET d.v.s. masterchef uk med UNDERBARA greg & john. Inte är det några snyfthistorier eller personligt tjafs som spelar in! Klart dom favoriserar men de verkar vara så bra o fina personer. Sen är det väl tragiskt att juryn i alla jävla länder alltid ska bestå av 3 herrar som ska spela ngt spel med alla sam gärna flirta med unga tjejer…. Men nåväl kom till saken nu!!!! Jo det var en challenge i masterchef aus alldeles nyss med uppdraget frukost med ägg på 30 min. Å då tänkte jag; att om jag nu varit med…Skulle det bli oeufs en cocotte. Tre sätt style! Riktigt lyxig grej man kan svänga ihop mkt enkelt fast man kanske inte har så mkt hemma.

Frittes masterchefbidrag – oeufs en cocotte på 3 sätt
Du behöver:

bas:
ägg
smör
grädde (matlagnings går men helst vispsis)
gräslök är inget måste men höjer lyxen å snyggheten
salt samt svartpeppar från kvarn
toastbröd
version 1
purjolök
rökt skinka

version 2
tryffelolja
kanske en god å köttig svamp??
gruyere eller annat smakrik hårdost

version 3
rökt lax
spenat
pytte vitlök
Ja alltså det här är inte rocket science, man börjar dock med att smöra en sån här RAMEKIN, så cute ord… Se nedan vad jag menar. Sen fyller man den med vad man känner för, men endast ägg går också bra. Just spenaten eller svampen ska man tillagas på låg värme i stekpanna först.

Efter smörandet är det bara att tjoffa i det du vill fylla med, slå på ett ägg, toppa med ca en halv dl grädde och eventuellt lite riven ost och kanske också en smaksatt olja. OCH SALT! Bakas i 175 C i 15 minuter i vattenbad (dvs en högre plåt eller ugnsform fylld med hett vatten). Man vill att ägget ska vara rinnigt men ändå ha en viss fasthet, ja så det går att doppa. Serveras med smörstekt eller rostad toast uppskuren i snygga stavar. Ett varv svartpeppar på toppen, kanske ett par tunna tjusiga ringar gräslök. Tror verkligen jag hade gått vidare. Utan rosmarinkvist.

/FSL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation