Får man säga höstmiddag? OK.

Förlåt men naturens egna färgämnen?? Rätt beautiful ändå! Här kommer ett recept innehållandes fläskkotlett. Man är aldrig sugen på fläskkotlett, eller hur?? Men det kan vara lite gott. Utgick från detta recept men med pytte-modifikationer.

Du behöver:
Fläskkotletter av inte dansk kvalitet
Kantareller efter plånbok
Nån timjankvist
2 vitlöksklyftor
Smör
Rödkål
Rödbetor (helst mini!)
Smörgåskrasse
1 pkt fetaost

Detta går mkt snabbt! Koka rödbetorna m skal kvar. Detta tar oväntat lång tid. Det är störigt! Men när det är 30 sek kvar kan man hiva ner strimlad rödkål (så att den lätt blancheras). Lyft bort kålen samt skölj, skala och klyfta rödbetorna. Hiva tillbaka dem i samma kastrull plus kål. Salta ordentligt, peppra ännu mer och häll på lite för mycket god olivolja. Har du en gjutjärnspanna? Bra! Ta den och grilla skiten ur grisbiten. Högsta värme + olja så att ytan blir smakfullt bränd. Sänk sedan värmen, tillsätter massa smör, ett par kvistar balkongtimjan och krossad vitlök. Ös köttet med detta väldoftande skum! Överstek inte samt låt den vila ordentligt, det ska vara en liten rosa kärna. Efter detta kan man gärna brassa ner lite kantareller i samma goda, smöriga panna. Sen är det bara att tjoff upp kål&bet-grejen, mosa över fetaost, klippa krasse, toppa med fläskkotletten och kantarellerna.

/F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation