MAT EN UPPTÄCKT PÅ SISTONE

ZOODLES

I ett ögonblick av självhat bytte jag spaghetti mot hemmagjorda zucchininudlar, på internet kallat zoodles (SKRIKER). Det var rakt ingen ersättning för spaghetti can I tell you, funkade inte alls med köttfärsås… Men det var oväntat gott som sig själv! Som en side eller bas i en sallad. Man tar ba en zucchini och tjoffar i en sån där spirulizer och kör ner dessa strängar i kokande vatten i ca 20 sek. Salta + peppra + olivolja + gärna lite citronzest + varför inte ett par mandlar.

PÄRLCOUSCOUS

Jag avskyr verkligen fnöskingredienser såsom bulgur, quinoa, matvete,  nakenhavre m.m mfl… Även couscous är menlöst! Ersätter alltid dessa saker med risoni (pasta fast i skepnad av ris) eller nu då: pärlcouscous som finns i bättre butiker eller hötorgshallen. Tror fan inte det är couscous utan mer en pasta-aktig boll som ger lite tuggmotstånd samt EJ besitter nån torr bismak – mao går mkt enkel att smaksätta. Ja som risoni fast tuggigare/matigare.

CAFÈ DE PARIS BURK STYLE

Kingen av alla såser Café d Paris har kommit i burkform. CDP är som en kryddigare och mer komplex bea men som serveras alldeles för sällan?? Finns i retro pulverform och framförallt i biggans kryddsmörs sortiment. Men nu har då gammel guben mannström gjort en burkversion – som inte är jättegod men helt okej!

VEGANSK CHOKLADGRÖT

Jag käkar bara frukost på helger! Är det så fel! Men nu när det är höst är det ju rätt så gött med gröt. Detta är ett recept från nån blögg jag ej minns och som jag modifierat lite. Smakar som efterrätt fast det bara är nyttiga saker i? Borde vara olagligt? Ta en kastrull och blanda ihop en övermogen mosad banan, 1,5 dl havregryn, 2 dl oatly chokladmjölk ELLER nån havredryck/nötdryck/vaniljdryck/vanlig mjölk, 1,5 msk kakao, 2 msk crunchy jordnötssmör. Koka samman, klart. Om man vill ha lite mer sötma kan man bara stringla över lite honey! Jag äter detta mer som en slags pudding utan sylt och mjölk.

SALLAD M ÄDEL LITEN OST

Be-satt av kvibille gräddädel? Så snäll men ändå ”tuff” i smaken (skjut mig). Perf att smula ner i en sallad med tunt skivad päron, valnötter, pärlcouscous och/eller bönor (små vita eller svarta), lite machésallat. Plus massa persilja, honung, olja, vitvinsäger, svartpeppar.

 

det här om det här, hejdå!

6 Thoughts on “MAT EN UPPTÄCKT PÅ SISTONE

 1. Ingen katt on August 25, 2017 at 12:03 pm said:

  Men även liten couscous är ju en liten pastaboll 🙂 mjöl och vatten. Kanske blir tydligare när man äter stora. (Klev in som en dryg besserwisser här men blev ju ivrig…

 2. Hade en riktigt PISSIG helg senast med mycket ångest och inget gick som planerat osv men dock hoppas jag på riktig revansch nu till helgen då jag ska ha inflyttningsfest i min nya älskade lägenhet! Iofs två månader sedan jag flyttade in, men eftersom jag vill att alla ska komma och att ingen ska vara bortrest på semester så har jag skjutit fram till nu.
  Vill verkligen att alla ska ha SÅ kul och eftersom jag är med i många olika ”gäng” (lols) så är det många på festen som aldrig kommer att ha träffat varandra innan. Alla mina vänner är verkligen smarta och roliga så kommer ju inte vara några som helst problem, men vill ändå planera in något kul vi kan göra på festen för att liksom få igång folk, IFALL det skulle behövas. Du är ju den skojigaste av alla skojiga och jag skulle VERKligen uppskatta några snabba tips från dig, vad kan vi hitta på för något? Typ lek? Så längesedan jag hade hemmafest så känner mig nästan nervös? Tänker något som inte kräver för mycket. Min lägenhet är nämligen en liten etta och den kommer vara rätt så KNÖKAD så vi har liksom inte utrymme för typ “”twister”” eller liknande om du fattar. Klassiska dryckesspel med en kortlek samt typ beerpong är alltid kul och bra tycker jag men tänker att det är svårt när man är ganska många, om inte alla kan vara med. Har du något bra förslag?? Och sen har jag suttit med min jävla playlist [insert valfritt c00lare ord] i sju svåra år känns det som, och har dåligt med inspiration vilket stör mig något oerhört då jag har ett rykte om bra musiksmak att upprätthålla, ehe. Något tips på musik kanske du också har i bakefickan, mrs DJ??
  Eller är egentligen vilket litet festtips som helst jag ligger här på mina bara knän och ber om! <333333

  • FLICKPINGIS on August 31, 2017 at 10:03 am said:

   i feel u!!! hm, vet vad du menar, man vill ju nåt o dra igång om det blir lite stifFt… man kan ju ha en liten aktivitetshörna? alltid bra om d finns nån sysselsättning liksom. lättast är ju om man har nån form av simplare tematik, typ NAGELFEST! så köper man lite glitter å klistergrejer o skit så kan folk sitta o pyssla! Mini saloon liksom. annars så kan man kan tematisera kring drickat – typ GT, så köper man massa tillbehör o gör som en GT buffé där man kan blanda sin egen sorts GT m enbär eller peppar eller gurka eller whatever. eller så gör man godistema m massa retro candy i såna där gulliga prickade påsar – eller typ TEMA FRUKTKONST där folk får skära frukter å så tävlar man med snyggast verk? Asså det är roligare än det låter. Ang lekar har jag 1 svinenkel lek som är min favvo meen som kräver liiite space. den heter KASTA SAKER I HINK. Man tar en hink (eller skål) o ställer i rummet. Sen samlar man ihop typ 10-12 objekt, det kan vara toarulle, sked, visp, hatt, suddgummi etc. Dessa ska varje person försökte kasta i hinken på typ 5 meters avstånd, 1p för varje grej. Ja så gör alla det en å en. Låter trist men är faktiskt mkt kul????? Annars så är musikquiz faktiskt bra, har en playlist för detta på min spotify som bör ligga på min användare. ang vanlig musik så är d här en typ 2 år gammal playlist ja gjorde till en fest i min lilla etta https://open.spotify.com/user/gonegonegone/playlist/3oATRdSxgpHPrtRlZ8YO0r den börjar lite lugnt o blir peppigare men OBS för kanske lite o-uppdaterade låtar. ja det kommer bli bra!!! annat tips e o beställa hem 30 cheeseburgare från donken eller ha varmkorv. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation