ETT REZZEPT

Inte är jag bra på att fota mat inte. Men skit i det! Det här blev faktiskt gött och mkt höstigt och relativt healthy så nu KÖR VI!!

VARM..SALLAD? HÖST BOWL? TALLRIK M MAT?

Du behöver:

Sötpotatis (eller pumpa!)
Fetaost (eller chevré!)
Belugalinser
Pancetta, tärnat bacon eller inget sånt alls
Grönkål
Vitlök
Lök
Vitvinsvinäger
Nån ört, jag tog persilja jag!

Koka linserna enligt paketet. Ja egentligen är det 2 delar vatten till 1 del lins. Till 3 personer tog jag 2 dl linser och alltså 6 dl vatten. Det kokar man väl i ca 20 minuter, sen ska man helst låta dem svalna i samma aqua o sen sila av (men vad gör det för skillnad???).  Samtidigt eller sen skalar och tärnar man sin pumpa eller sötpotatis till 2cm-stora kuber. Dom tjoffar man in i ugnen med olivolja på 200C i ca 20-25 min tills de är mjuka men inte mushy. Peppra å salta ordentligt p.g.a. såpass sött. När detta pågår kan man ta fram en gedigen stekpanna eller ännu hellre, gryta och steker bacon om man nu vill ha d. När det börjar närma sig färdigt kan man ha i finhackad, styv grönkål som tämjas till snäll ihop med en finhackad lök och en vitlöksklyfta. Jag har hittat en mkt bra påse på coop med färdighackad grönkål plus kålrotsstavar, det gick mkt bra att använda. När detta gosats ihop lite snabbt åker linserna i. Då splashar man i typ 2 msk vitvinsvinäger som får upp allt gott på botten. Smaka av det hela och justera med ev salt o peppar, lite mer olja om man vill. Nu behöver man bara blanda ner sötpotatiskuberna, tjoffa upp på tallrik och toppa med mosat fetaost och lite persilja eller annan rolig ört. HAJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation