förhandstips

Såg att dokumentären Into the Abyss ligger som klipp på SVT play och Dox och alltså visas i veckan!

Närmare bestämt:
22:30 på svt 1 tisdag.
23:55 svt 1 onsdag.

Eller…………på internet.

 

Into the abyss är en film om dödsstraff. Året är 2001 och i en småstad i Texas begår Michael Perry och Jason Burkett tre mord när de försöker stjäla en bil. Burkett får livstids fängelse, Perry döms till döden. Werner Herzog skildrar den tragiska historien och intervjuar Perry de sista dagarna innan avrättningen. Filmen är kritisk till meningslösheten med att åter döda  – och visar fler sidor av historien där ingen är helt utan skuld eller helt och hållet ond. Vad är samhällets fel, vad är etiskt rätt… Hemsk och viktig film på samma gång, SE!

Trailer:

 

2 Thoughts on “förhandstips

  1. Då måste jag tipsa om en annan dokumentär. Som den lilla dokumentärknarkaren man är så har man sett några stycken i sina dar men ingen som kändes så välgjord och rörande som Paradise Lost. Om ett sadistiskt mord som begås på tre pojkar i södra USA, där två 16 åringar blir misstänkta och till och med dömda, bara på grund av att den ena killen klär sig i svarta kläder och lyssnar på “okristen” musik. Den andra för att han är kompis med den första. Såklart. Filmskaparna jobbar för deras rättvisa i många år, och gör under denna tid tre Paradise Lost dokumentärer, dock behövs bara den sista ses eftersom den tar med allt viktigt från de första två.

    SE!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation