mästerkocken 2013

….Tror ni jag vinner eller?

…neeeeeeeejdå inte är väl jag med och tävlar… Hade en kundaktivitet i mästerkockenköket och passade på att följa med! :)))

Vi skulle alltså laga mat lite på samma vis som i tävlingen som en kul grej, och delades in i lag och fick välja mellan hälleflundra och lammracks – sen fick man komma på resten från ett bord med blandade råvaror. Hjälp!

I slutet skulle vi få rätten bedömd av tre kockar. Fick panik när jag insåg att de två snubbarna i mitt lag aldrig lagat mos… Hade även lite hjärnsläpp i början då jag lagat racks exakt 0 ggr – men lyckades landa en OK rätt inom den utsatta tiden?! Grillade lammracks som marinerats i citron, vitlök och rosmarin, potatis & palsternacksmos, rödvinsreduktion, olivsmör och karamelliserad lök. “Lamb-orgini” döpte lagets båda snubbarna det till…….. *ingen kommentar*. Vi kom iaf på andraplats, min chef vann. >:(

Sveriges mästerkock är annars ett program som jag tycker är ok – inte mer. Älskar ju dock originalet, det brittiska masterchef som dagligen går på åttan. Sen ploppade det upp australienska och amerikanska varianter, som är mycket mer pompösa och med domare som jag tycker snarare skådespelar än agerar kockar. Det blir så förutsägbart hur de ska rösta/tycka men också hur de ska sätta deltagarna på plats hela tiden? Tröttsamt med von oben-attityd. Kan alltså varmt tipsa om det brittiska som är skitfult producerat – men som känns äkta och ganska härligt, då maten är i fokus på ett helt annat sätt.

Om man ändå vill njuta av det amerikanska pampiga formatet måste jag bara få rekommendera mitt bästa tv-program TOP CHEF. Vet att inte alla blöggläsare älskar matlagning och så men låt mig bara tipsa om det här nu så kommer jag chilla en anings ÅKEJ!?! Top chef är ett ypperligt format med en perfekt blandning av mat som blir supersugen på, roliga utmaningar och intressanta personer. Dessutom tight producerat och alltså inte 30sekunders pausering när de ska säga vem som åker ut. Tyvärr sänds det ej i Sverige men finns på nätet – men här existerar avknoppade format som heter top chef masters, top chef dessert etc etc, men det är alltså originalet Top chef USA som jag menar som just nu är inne på den tionde säsongen. Säsong 7 är nog den bästa.

Så gillar du alltså mästerkocken så kommer du älska top chef! Bli också gärna kär i PADMA och TOM som leder programmet. Älskar dem.


/FRIDA

2 Thoughts on “mästerkocken 2013

  1. åhh, top chef, bästa <3
    ligger dock efter så himla mycket, tror jag inte kommit längre än säsong åtta typ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation