VASARUATTDUSASARU??!?

 

Det var på hösten 2009, jag jobbade då på modellagenturen och var ständig låg i humöret. Alla pratade med små bokstäver, jag hörde aldrig någonting. Blev sur på alla som ringde och mumlade, fattade inte skämt, såg bara de andra skratta. Jag var innesluten i en bubbla, avlägsen från nuet. Så till slut gick jag till öronkliniken på Maria vårdcentral. Jag placerades i en i stol i ett helkaklat rum med stark slakterikänsla. En man kom in i roliga plastkläder och med en slang. Jag minns det som en vinröd trädgårdsslang men det är säkert en efterhandskonstruktion, men jag minns exakt hur det kändes när vattnet forsade med full kraft in i örat. Det kändes som om dalälven tog en tur rätt igenom mitt huvud och att det var läskigt men också lite skönt.

Jag hade alltså vaxproppar i båda öronen. Efter lite enviset slangade *ploppade* de ut. Jag var nyfiken på guldklimparna som förvägrat mig ett fullgott socialt liv, och trodde jag skulle få se två beautiful bärnstenar, stora som ekollon eller iallafall kidneybönor. Visade sig vara halva storleken på spetsen på en tändsticka. :/

Blev iallafall diagnostiserad med “små örontrumpeter” och har numera ständigt problem med lock i öronen. Ibland blir det som att locket “vänder sig ut och in” och då upplever jag min egen röst in i huvudet. Detta tillstånd är OERHÖRT vidrigt. Ibland kan det pågå i flera dagar och då vägrar jag helt enkelt att prata. Vilket kanske är bra emellanåt……..

Har nu beställt en läskig sköljmojäng från England som ska gosa runt därinne. Kolla vad liten!

ja
Här kommer ett litet tips från en f.d. topsmästare;

Gosa inte runt med tops! Även om det blir en tvångstanke när man hittar “guld” därinne… Topsar man ofta stimulerar man bara vaxtillverkningen. Det är OK att topsa ytterörat men åk inte in därinne. Jag brukar tänka på min mammas moster som halkade under en tops-sejour och fick in den rätt in i örat där den spräckte trumhinnan. Och nu kan du också tänka på det.

*nyp i öronsnibben*
/Frida

 

 

 

 

4 Thoughts on “VASARUATTDUSASARU??!?

  1. Hoho! När jag var liten spräckte jag trumhinnan med en tops också. INTE skönt! Så det bör man låta bli tycker jag.

  2. okej, thats it! Nu är det inget mer topsande för mig efter att ha läst det som hände med din moster!

  3. Jag använder inte ens tops! Brukar klä min lilla fingertopp med en bit toapapper och gnugga lite i örat. Tops känns skitläskigt ju? Veeet inteee huuur lååångt maaan får gåååå? Tänk om topsen tittar ut i ANDRA örat?

    MVH//Räddförtops

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation