Klockan är strax efter 12 och här är dagens rymdbesvikelser.

Lätt förtrollad av rymden är den viktigt att ändå se objektivt på vissa saker. Så här är två rymdbesvikelser.

Jag har länge funderat på att köpa hem ett gäng flaskor av “Rymdvodkan”. Idag fick jag dock reda på att det endast är EN flaska som faktiskt varit i rymden. Varför ska jag då dricka den? För att hylla den geniala idén med att skicka upp saker till rymden möjligtvis. Ja kanske. Men jag blev ändå besviken. Här är iaf en film på hur flaskAN tog sig upp.

Det andra nederlaget rymdnyheterna bjuder på idag är Egmont Tidskrifter och deras profilering. De ska i Mars ge ut tidningen “allt om rymden” som riktar sig mot MÄN. -“Vi är duktiga på att ge ut specialtidningar riktade mot män och har redan ett stort antal män som kan vara intresserade av denna tidning i vår databas. Tack för den Egmont, ni har just exkluderat rymdens största fan. Vad i ämnet RYMDEN är specifikt något för män? Astronomi finns idag som ett ämne i grundskolan. Eller har ni kanske skrivit den på ett “manligt” sätt? JAG FÖRSTÅR INTE!?!?!??!?!

Skärmavbild 2013-01-22 kl. 16.10.20

För de verkar ju verkligen BARA ha magasin som handlar om saker killar gillar?!?!?! Golf, skidor, kroppen, v75, friluftsliv, husvagnar, mattidningar och sporttidningar är bara sånt som män gillar att läsa om eller?

Skärmavbild 2013-01-22 kl. 16.28.45

Då går vi över till vädret..

Det är vidrigt kallt och vi kommer alla att frysa ihjäl utan en fjällräven.

/Sanna

12 Thoughts on “Klockan är strax efter 12 och här är dagens rymdbesvikelser.

 1. Hej! Eran blogg är bäääzzzzzt! 🙂

 2. Åh, men jag som hade tänkt tipsa dig om den tidningen, men nu när jag såg detta vill jag också bajsa på den. Jävla skittidning!!!!

 3. ASDFGHJKL vadå rymdtidning för män? Är det bara män som intresserade av rymden eller?? När blev rymden ett “mans-ämne???” Fast oj jag glömde bort, kvinnor är inte intresserade av annat än kläder och barn. Hur kunde jag glömma? Så tokigt.

 4. Hej Sanna,

  Jag blev glad att se att du skriver om Rymdvodkan (jag är en av personerna bakom den), men jag vill förstås inte att du skall vara besviken på den!

  En ambition med Rymdvodka är att ge en smak av framtiden – en framtid som vi menar är lika ren, kall och klar som rymden själv.
  På sikt kommer vi att placera en flaska på månen, men att idag skicka upp varje flaska hade gjort dem otroligt dyra. Då hade inte särskilt många fått ta del av upplevelsen.

  Istället skickar vi upp en mindre mängd vodka med jämna mellanrum, som vi fördelar över de nyproducerade flaskorna. All vodka är ekologisk och framtagen av sommelierer i Sverige. Kolla in en bild på senaste rymdfärden på: http://www.facebook.com/Rymdvodka

  Allt gott,
  Max

  • flickpingis on February 3, 2013 at 6:35 pm said:

   Hej Max!
   Spännande att höra hur du tänker. Jag älskar såklart konceptet att ha skickat något till rymden. Det jag uppfattade överdrivet var att hela “rymdframställningen” byggde på att endast EN flaska som jag aldrig kommer få smaka av varit uppe. Om du säger att varje flaska har en del av den vätskan som faktiskt befunnit sig i rymden är jag nöjd. Jag gillar både vodka och rymden så jag kan absolut tänka mig att kalasa loss på en! /Sanna

 5. Hej!

  Jag håller med dig – Allt om Rymden är absolut inte bara en tidning för män! Det finns många kvinnor som är intresserade, och många kvinnliga forskare. Vi kommer till exempel ha med en av de främsta, Maria Sundin från Göteborgs Universitet som expert som svarar på frågor från läsarna. Vi har en kvinnlig chefredaktör – det säger väl också en del.

  Att det blev lite tokigt i texten som du refererar till är att vi märkt när vi gjort intresseundersökningar på de läsare vi har på vissa av Egmonts tidningar, där majoriteten är män, finns stort intresse för just rymden. Men det innebär ju absolut inte att det inte finns en massa kvinnor som är intresserade!

  Rymden är till för alla, gammal som ung, kvinna som man. Maila mig din adress så kan jag skicka en tidning när den kommer ut!

  Hälsningar Karin Starkman Ahlstedt
  Chefredaktör Allt om Rymden

  • flickpingis on February 3, 2013 at 6:27 pm said:

   Hej Karin!
   Bra med kvinnor i ledningen. Tyvärr gjorde detta uttalandet inte er en tjänst då de faktiskt exkluderade ett stort antal förväntansfulla läsare. Jag tror tidningens innehåll kommer vara fantastiskt då det handlar om världens bästa ämne. Men jag sticker inte under stolen med att jag är besviken på profileringen. Tack för erbjudandet!

 6. Bra där! Kvinnlig chefred bådar gott.

 7. Hej igen!

  Nu ligger första numret i ett kuvert på väg till Sanna. Hoppas att du gillar tidningen!

  Läs också på Populär Astronomi om artikeln de la ut på kvinnodagen om att jag är första kvinnliga rymdredaktören. Gå in på popast.nu och skrolla ner lite.

  Hälsningar Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation