När är nog nog?

Satt just och googlade efter en krönika eller en ledare jag läst som tog upp mäns roll och ansvar vid våldtäkt. Tittade på mina retweets, kollade i historiken, tänkte om det var på radio…..? Visade sig vara Hanapees inlägg jag letade efter http://hanapee.com/blog/2013/01/13/sexuellt-vald-mot-kvinnor-av-man/

Jag har inget fyndigt att säga. Inget smart att tillägga i debatten. Jag är bara så jävla trött på dessa våldtäkter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trött, frustrerad, förbannad. Även mot mäns våld mot kvinnor. För när är nog nog?

Var det inte gruppvåldtäkten i Sollentuna nog? Den 9 år gamla flickan som blev antastad när hon åkte pulka i Örebro? Tjejen som på eftermiddagen plötsligt blev illa misshandlad i Aspudden? Gruppvåldtäkten i Kungsträdgården? Och alla de våldtäkter och våldshandlingar som vi aldrig får läsa om. När ska vi sätta ner foten? När ska politikerna ryta till?

Vad driver en människa att i grupp våldta en tjej på en gata i femton minusgrader? Jag kan inte för mitt liv förstå det. Men det sker ju uppenbarligen gång på gång, och för att kunna stoppa detta måste vi se mekanismerna bakom; samhället måste ta ansvar och hjälpa dessa människor i tid. Och fler måste ta ställning och protestera i den offentliga debatten. För nu är det nog! Jag vill att någon kliver fram och säger det. Fredrik R verkar uppenbarligen inte göra det. Men det RÄCKER NU!!!!!

Jag är övertygad om att vi är fler som är frustrerade och känner maktlöshet. Hell, det är ju vi som tvingas se oss över axeln, gå omvägar för att ta gator med belysning, som sitter uppe för att prata i telefon med de som är på väg hem. Men vad fan ska man göra? Skänka pengar? Gå i ett demonstrationståg som inte finns? Och VARFÖR är detta en kvinnofråga?

Det är så sorgligt att inte fler tar större avstånd mot vad dessa män gör mot våra systrar. Och jag vill inte ha ytterligare ett uppmaning eller råd hur jag ska bete mig för att “undvika våldtäkt”. Jag vill ha en reaktion, en protest, ett tydligt ställningstagande.

För det är inte nog nu. Det var nog för längesen.

 

women-iran

F1JVGP9G3O6S4V5P-rszw51413-photos-of-women-fighting-for-equal-pay-through-1-10768-1334676342-4_bigSkärmavbild 2013-01-26 kl. 11.37.11donx27t-tell-me-dress-girl-rape-Favim.com-537402
PS. Om du vill bli på ett ännu mer !!!!!!-humör, lyssna på P1-dokumentären “den fastspända flickan”. Den handlar om Nora som tvingas genomlida ett rent helvete när hon kastas mellan olika vårdinrättningar där hon blir våldtagen av förre polischefen Göran Lindberg och så illa behandlad av sin överläkare så det finns bara inte. Fyfan för dig Ola.

 

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/138656?programid=909

 

/Arg Frida

 

 

3 Thoughts on “När är nog nog?

  1. Åh jag håller med så det ryker om det. Förstår inte varför denna fråga inte lyfts fram mer då den är så otroligt jäkla viktig! Varje gång man läser i media om dessa våldtäkter tappar man hoppet om mänskligheten mer och mer. Det är år 2013 och fortfarande beter sig dessa män som jävla grottmänniskor med de helt snedvridna tankarna de verkar ha i huvudet. Jag håller med, det måste få ett slut. Något måste göras för att frågan ska bli mer synlig och framställas som VIKTIG.
    Det är tufft att vara kvinna år 2013..

  2. JAA! Det måste bli FÖRÄNDRING FÖR DET HÄR ÄR HELT JÄVLA OHÅLLBART!!

  3. Människor som ser problemet i att “kvinnor klär sig för sexigt och får skylla sig lite” är ju exakt dom människor som tror att jorden är platt. Dessutom är ju kvinnans kropp tydligen sexig lättklädd, avslappnat och mjukt klädd, uppiffad, iförandes träningskläder etc. Ba undra: VARS ska man handla (enligt dom) för att kunna gå ut utan att ge ett “skyll dig själv kvinnosate”utseende. Ska hon skylla sig om generna gav henne vackert dna också? Kanske skylla på föräldrarna.

    I sommar tycker jag vi alla går ut näck. Då kan InGen säga att vi bär utmanande kläder. InGEn!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation