*INTROTÄVLINGSTIPS*

Jag försöker alltid fuska i spel. Spelar ingen roll om det så e sax-påse-sten eller om motståndaren är åtta år, har gömt den röda monopol-sedeln i sportbhn från JC Barn så länge jag haft sportbh från JC Barn. Men något jag ICKE fuskar i är INTROTÄVLINGAR, alltså när man t ex på förfest lyssnar på låtar och sedan i lag får gissa artist + låt (eller lite enklare varianten; bara artist). Ett tips är att döpa laget till något som e enkelt att skrika, t ex TÅRTA, SKO, FIS. Tävlade en gång i laget TVÅAN och det var stört omöjligt att säga, skrek sjukt nog mitt namn hela tiden vilket inte gav ett vidare lagvänligt intryck.

För att en introtävling ska bli riktigt sweenkuel bör man anpassa låtarna efter situation och deltagare. Är det för svårt blir det inte roligt för alla – och är det för lätt blir det bara skrik – och inte så mycket tävling.

Tycker själv det är roligast med en blandning av “lätta hits som alla kan” med “svårare bra låtar från musikhistorien”. Beroende på hur blandad deltagarkretsen är kan man ju iaf försöka ta med något ur de flesta genres; boyband, visor, skatepunk, disco, mix megapol-musik, kristen rock, one-hit-wonders, brittpop, “pinsamma låtar” etc etc etc. Sen lägger man valfri ribba på svårighetsgrad. Men glöm inte lite pinsamma låtar, halva roligheten med introtävling är ju när någon reptilhjärnar fram “Se på mig” med Jan Johansen.

Så för att göra er därute till introtävlingschampinjoner har jag sammanställt en introlåtslista – som man kan välja och vraka ur beroende på fölket. Det är typ 300 låtar eftersom jag har försökt blanda svårighetsgrad, genres och hits så gott det går, så använd det som ett bibliotek att leta i när fantasin tryter. Finnes här—> introtävling

Skärmavbild 2013-01-29 kl. 14.51.09

I wish you all a good fight.

/Frida, Current champinjon

Skärmavbild 2013-01-30 kl. 19.17.37

2 Thoughts on “*INTROTÄVLINGSTIPS*

  1. Jättebra lista!!! Hade glömt att Fattaru någonsin existerade?

    Kan du inte förklara hur man bäst kör ihop spelet? Bara parar ihop folk till lag och sen är någon lekledare och kör låtarna på shuffle tills någon ropar ut sitt lagnamn eller? Finns det straff? Blev så jävla sugen på att spela nu, istället sitter jag och skriver uppsats…………………………….

    • flickpingis on January 31, 2013 at 11:22 am said:

      Jag vet! Typiskt band man glömt bort som ändå e bra än. Ja bäst är väl att dela in fölket i lag, runt 3 pers i varje… Sen sätter man sig vid dattan och säger: här kommer första låten. När lagen tror de kan skriker de sitt lagnamn och man pausar då låten, de som skrek först får sedan gissa. Har de fel får de minuspoäng, och turen går vidare till de som skrek som tvåa, annars spelar man vidare låten tills nån kan. Man kan välja om man vill kräva att fölk kan både artist och låt, men enklast är bara att köra artist det är så många låtar man “kan” men inte vet namnet på. Så kan titeln istället ge bonuspoäng TYP! Lycka till med uppsatsen, kör detta till tentaölen vettja! /F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation