Geek Girl Meetup – DAG 1

Tekniska Museet är fyllt av genier. Geek Girl Meetup pågår i helgen och visade sig vara det bästa som hänt mitt rymdintresse. JAG SKA BLI ASTRONAUT OCH ÅKA TILL JUPITER, SATURNUS OCH SOLEN!!!!!

Vaknade upp härligt dimmig hos mina föräldrar på Södermalm, som bor på perfekt avstånd från Trädgården för en förfriskad tjej klockan 3.45 en lördagmorgon. Fräsch och jävlig sprang jag till Tekniska Museet för att möta upp Anna som också var försenad. Får lunch och 1 timme på oss att förbereda frågor till första föreläsningen.

rymd.1

Min nya idol heter Cecilia Hertz. Hon är rymddesigner och har startat företaget Umbilical Design. Umbilical betyder navelsträng och är i rymdsammanhang den “lina” som förbinder en astronaut till rymdfarkosten under en rymdpromenad.

rymd.2

Sen berättade en kvinna om Kiruna Space center (Esrange) och hur vi med dem kommer kunna åka på semester till rymden… För en orimlig summa pengar.

Sen deltog vi i en debatt om kvinnors situation i IT-branschen och hur den kan förbättras. Vi kom fram till en del ScHöNa grejer tack vare ett gäng kodare och några professorer. Kände att min “jobbar i reklambranschen”-länk till IT inte var lika ball längre.

rymd.3

Sen lärde vi oss om “olika bränslen i rymden”. Ungefär så mycket jag fattade. Anna ser iaf imponerad ut.

rymd.4

Sista föreläsningen var kanske mest intressant. Det handlade om vem som borde blivit den första kvinnan i rymden och hur sjukt mansdominerad rymdbranschen varit… OCH ÄR!

Om någon jävel är intresserad går det att se live här på InTeRvÄbBs. Mellan 10 och 4 imorgon alltså. LIVE STREAMING FRÅN GEEK GIRLS.

Gör det bara, så kan ni hänga på mig och Anna en sväng till Jupiter nästa år. HEEEEEJ DÅÅÅÅÅ!

/Sanna

One Thought on “Geek Girl Meetup – DAG 1

  1. Pingback: Geek Girl Meetup Stockholm » Blog Archive » Thank you speakers of GeekGirlMeetup Enter.Space 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation