tipstipstipstips

Hej! Höst betyder inte bara snygga kläder, det betyder också NYTT! Här kommer lite tips ur mitt senaste underhållningssortiment.

 

TV-SERIER.

LOUIE

Den nya säsongen har varit mycket mindre skrattig än tidigare, då det känns mer som att de försökt bygga drama i en längre story. Först blev jag sur – men skulle säga att avsnitt 6 och 7 börjar bli roliga. Louie blir kär i en kvinna som inte kan engelska och som snart måste åka tillbaka till Ungern. Den yngsta dottern hamnar i kris. Relationen med mamman blir sämre.

louie-elevator-part-6

TOP OF THE LAKE

Lite twin-peaks-känsla/fargo över den här serien! Har bara sett ett avsnitt men känns ändå lovande. Peggy från mad men är polis i Nya Zealand. Allt utspelar sig en i småstad med en mystisk sjö. En liten flicka går ut i sjön för att ta sitt liv. Det visar sig att hon är gravid och ingen vet hur. HIELP!
Top-of-the-Lake

 

THE LEFTOVERS

Den 14 oktober försvinner plötsligt 2% av hela världens befolkning. Ingen vet hur eller vart, bara att massor av mammor, pappor, döttrar och söner är borta. Vi får nu följa livet tre år senare i en stad i USA. Där har det bildats en lokal typ av konstig sekt där människor i vita kläder förföljer människorna i staden. De talar inte men röker hela tiden. Man vet inte vad dom vill – mer än att dom är extremt obehagliga. Har sett ett avsnitt här också men känner att det är spännande & sevärt de luxe!

leftovers

För dig som ligger lite efter, här är ett par måste-serier:

twin peaks
6 feet under
the wire
Vita huset

 

FILMER.

COLD IN JULY

När jag började kolla på den här filmen tänkte jag OK den kommer handla om det här och sluta på det eller det sättet. Men icke, Cold in july är en himla spännande thriller som tar nya vändningar hela tiden. Det är sent 80-tal och Michael C Hall (Dexter, 6 feet under) tar en inbrottstjuv på bar gärning och råkar döda honom. Efter det är ingenting sig likt. Polisen vill väldigt snabbt stryka ett streck över det hela… Men så dyker den otroligt obehaglige tjuvens far upp, och börjar förfölja huvudkaraktären. Michael C Hall försöker få hjälp av polisen, som verkar dölja något så han börjar istället gräva i det hela. Och allt är fuffens. Älskar filmer där bara flyter med och inte tittar på klockan och försöker gissa händelseförloppet. FEM AV FEM!

Cold-in-July-couple

 

ENEMY

Jake Gyllenhaal bor i Toronto och jobbar som historielärare. En dag hyr han en film och råkar se en statist som är en exakt kopia av sig själv. Han blir besatt av att ta reda mer om sin dubbelgångare, som också visar sig bo i staden. En väldigt knarkig film som ändå lämnade en lite ”hanging” med en del konstiga spindlar och grejer som säkert betyder något smart som jag själv inte förstod. Men ändå sevärd! Spec eftersom man får se Jake Gyllenhaal i två roller :))))))

Enemy-2

CALVARY

Den katolske prästen James lever ett lugnt liv i en irländsk småstad. En dag i biktbåset berättar den okände personen att James ska dö på söndag. James säger jaha, och vi får följa hans fortsatta vardag och livet och människorna i staden. Barrägaren. Polisen och hans älskare. Slaktaren. Slaktarens misshandlade hustru som går på kola och ligger med bilmekanikern. Den enormt rike mannen som blivit lämnad av sin familj. Man sugs in i storyn samtidigt som man ju sitter och gissar vem som kan vara den (potentiella) mördaren. Och man förstår också att James har en del i bagaget. Väldigt fint för man sympatiserar lite med alla, ingen är ond/god. Första scenen är +++++. En fin och speciell film.

Skärmavbild 2014-08-29 kl. 11.29.16

 

MUSIK.

CARIBOU. Sånt mys!

 

 

JJ – rätt majjig nya videon ändå!

 

 

MICHAEL CERA (!)

Gosiga skådisen har släppt ett indiesprakigt, lo-fi och gölligt album.

 

 

 

 

HÖSTIGT GODA MATRÄTTER.
KANTARELLPASTA

Hehe känner mig som niotillfem men det är ju så GOTT. Och lätt. Fräs lite vitlök, bacon, timjan, svampisar och blanka av med smör, dåna i lite tuff papperdelle. Är du rik är pinjenötter trés bon.

Skärmavbild 2014-08-29 kl. 11.24.26

 

PYTT BELLMAN (på medeltiden kallat Doppsko)

Gräddstuvad pyttipanna med kruspersilja och pocherade ägg. Varmt, kletigt, saltigt, gott.

pyttbellman

 

ALLT MED JORDÄRTSKOCKOR.
Som görljuv soppa eller som vilken annan rotis som helst; rostade i ugn. Och behåll för guds skull skalet! Åt den godaste maträtten någonsin på Pubologi; då hade de först ugnsrostat dem och SEDAN friterat. Krispiga utanpå och varma och mosiga inuti. Gommen blev till guld.

jordartskocka7_485195img699

 

/Frida

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation