Rösta med mage och hjärta.

I morgon är det val. I månader har vi överrösts av utdragna tv-debatter, rubriker, retweets, pinsamma valaffischer, partilåtar vi aldrig kommer spela etc etc etc. I morgon är det över, och med det kommer dubbla känslor. Pirr och hopp inför vad som kan komma skall, men också en gnagande, läskig och djup oro inför vad som också kan komma skall.

Oron över att SD får vågmästarroll och kommer kunna påverka ÄVEN om de rödgröna tar över imorgon.

Oron över att F! inte når 4%, vilket är den enda chansen till att överstående inte sker.

Oron över att vi på måndag kommer vakna upp i ett kallare Sverige.

Oron över att vi ska behöva leva i ett samhälle där vi kompromissar om saker som handlar om människoliv.

Oron över att vi ska behöva leva i ett sådant samhälle i minst 4 år till.

Så för en gångs skull. Har du inte bestämt dig, känn efter långt in i magen. Använd magkänslan och rösta för ett Sverige där vi bryr oss om varandra. Rösta för ett Sverige där vi inte tar hänsyn till rasister. Rösta för ett Sverige där vi bryr oss om välfärden och där vi, våra vänner, våra barn, våra föräldrar, våra far-och-morföräldrar, våra nytillkomna svenskar, våra hbtq-personer och våra hemlösa ska kunna känna oss trygga. Rösta för ett Sverige där vi bryr oss om våra medmänniskor som bygger det samhälle vi lever i. Rösta för livet. Rösta med hjärtat.

Och om inte det räcker.

Rösta för att SD inte ska få vågmästarroll och göra våra kommande 4 år jävligt jobbiga. Rösta för att det kan gå käpprätt åt helvete om vi inte tar vårt ansvar. Och för guds skull, rösta och var inte en jävla idiot imorgon. Då kan vi förhoppningsvis skriva historia.

Varma och hoppfulla kyssar

/Frida & Sanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation