Siracha Kale Salad

Hallådär! Ja det har väl inte hänt så mycket på den sista tiden. Förutom att jag börjat äta typ 70% vegetariskt och suttit klistrad framför serien Leftovers. BARA. SE. DET!

En anledning till mitt praktiserande som halv-veggo är till mångt och mycket kola instagramcheien chickskicksdicks som lägger upp så sjykt fina matbilder. *Känner inspin* och äntligen en liten nytändning kring matlagning! En annan anledning är Dalai Lama-känslan man billigt och enkelt får får genom att greppa en påse quorn ist för *ros*-färgad kycklingfilé i frysdisken. En tredje är att det verkligen känns som att alltfler restauranger lägger lite krut på att göra goda veggorätter; alltså inte bara slänga ihop nån beige risotto eller sorgsen sallad. Så tack alla kämpande veggosar för att ni gjort dette möjligt. Men på tal om sallad så gjorde jag en som blev väldigt brau utifrån ett pinterestrecept. Skriver det på engelska för att KALE låter mycket snyggare än grönkålssallad, men det är typ en vegetarisk ceasar med lite spice.

 

SIRACHA KALE SALAD

typ 3 pers

Ett halvt jättepaket grönkål
6-7 droppar siracha (thailändsk enormt användbar superstark sås)
ett paket fryst quorn i små bitar
en brödbit att göra krutonger av
1 flaska hellmans ceasardressing
en näve sugarsnaps
en rejäl bit parmesan
några snygga champinjoner
lite gurka
osv
etc
lite vad man har hemma
som kan va gott
i en sallad

 

Ja men börja kanske med att steka QUORNEN då. Det smakar ju inte så mycket så krydda på med det som är gott. Jag körde lite paprikapulver och en del sesamfrön pga snyggt. Quornbitarna blir i konsistens lite som en blandning av kyckling och fetaost, vilket en ju kan uppskatta, spec dränkta i gosig dressing. För att få en sallad extra god är nyckeln att *hacka* allt ganska fint, så varje tugga blir med lite av allt möjligt på. Så hacka kålen, sugarsnapsen, gurkan och champinjonerna och tänk på jimmie åkesson *chop chop*. Det är också viktigt att ha mycket parmesan, alltså MYCKET PARMESAN!!! Och hela flaskan med dressing. Jag lovar. När salladen blir såpass *chopped* krävs en del hel dressing. Salladen ska få bada i ett dressingshav. Krutonger kan man köpa färdiga men det är mycket godare att göra själv av ett litet lösbröd typ BALDER eller vad de heter, bara tärna upp och stek i smör. Salta & peppra allt. Avsluta med några droppar siracha och blanda salladen ordentligt, som man blandade en Salad McShaker på MCD förritin. Häll sedan gärna på ett par snygga sesamfrön på det hele och ENDJOY.

234b57acbdfa8f34b93ce5619135e278

Bilden har jag absolut inte tagit. Men det hade kunnat bli såhär. Det hade det!!!!!!

/Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation