Det här med Bikram Yoga…

För någon vecka sedan lovade jag ju dyrt och heligt att detta skulle hjälpa mig ur vinterdepressionen. Kan säga att det GAV mig depression…

Lite info om Bikram så alla förstår vad jag utsatte mig för.

  • Ett pass är 90 minuter. NITTIO.
  • Det är 40 grader varmt.
  • Vatten får bara drickas när instruktören tillåter en.
  • 60 personer.
  • Ditt personliga space är ca 1 dm.
  • Plötsligt kan du stå öga mot öga med någons ändtarm.
  • Det rinner svett ÖVERALLT. Mest påtaglig var magsvetten.

Trots detta stod alltså 59 personer upp i graciösa poser och andades in och ut ur näsan medan jag låg på mattan och fokuserade på att överleva. Vilket var tråkigt. Nått annat som var tråkigt var att läraren hade ett övernaturligt namnminne och vid säkert 4 tillfällen skrek över salen “Sanna, är det säkert att du är okej?”.

Två 95 minuter hann jag alltså… Bli tillsagt pga jag bröt mot skogränsen. Gå in i killarnas omklädningsrum. Vara sämst. Få en ny kompis som hette Johanna som också var där för första gången (tyvärr orkade hon stå upp hela passet så kanske inte pratar med henne nästa gång). Och det här ska jag alltså fortsätta med nu. 3 ggr/veckan i 4 veckor.

Men vem vet. Om en månad kanske ni hittar mig på Bali, mediterandes tillsammans med min enda kompis “Trixie” som som är en vinglös fågel på Rehab. Jag och Trixie kanske startar ett Yogacenter ihop… Och jag slutar dricka och går på juice-detox. Sen kanske jag slutar prata också… och ägnar mig dagligen åt att stirra in i folks ändtarmar och tar vattenpauser först när Trixie säger till mig.

Jaja, ikväll ska vi iaf läva lajf på Kåken. Och jag ska dricka varannan vatten pga måste tänka på måndag.

Namaste! /Sanna

Summer-Yoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation