BUDA PEST!

HEJ! Har precis bokat en resa till Budapest över påsk! PEEEEPP! Ska nämligen bo 2 av 3 nätter på ett håll-käften-hotell (Corinthia) med fem STARS. I inte ens i det billigaste rummet!! Ni förstår ju, detta är ju en stor grej för en enkel flikka från Borlänge. Kolla! MmmMMmMMMmMm.

Corinthia-Hotel-Budapest-facade-2

Tänkte ta med mina lyxigaste långklänningar å skrida runt som nån mystisk, rik konstnärinna vid namn Madame LeFocoult. Eller, Corinne du Chezaiz. Eller Ms Boulevardaint. Borde checkat in under ett liknande namn inser jag nu…

Sen har jag ingen aning om vad Budapest är mer än Ungerns huvudstad, så om någon har något tips är det mer än väl välkommet. Jag tänker att det är lite som Prag där har jag varit. Det var blåsigt men jete-fint i själva stan. Äckligt mat också, fick även åka till akuten med campylobacter efter att ha ätit 3 st tjeckiska råbiffar. Borde iofs tänkt efter både 1, 2 och 3 gånger. Men men! Kallt var det också.

DSC_0421 DSC_0422 Skärmavbild 2015-02-26 kl. 11.43.18

Tur att jag var snygg.

/Frida

5 Thoughts on “BUDA PEST!

 1. asså var en weekend i budapest och åt pizza till lunch och middag varje dag :)) hehe och köp inte *vatten* till maten, min mors öl kostade 8 kr samtidigt som min (BOTTLED!!!) evian-flaska kostade 28… smh..

  gå inte på raoul wallenbergs memorial (aslitet och guiden hävdade att raoul var SWISS!!!!1) öhh

  saluhallen på fövamter är trevlans men CROWDED… Vacigatan är typ *da main street* som har H&M och sånt med typ samma priser som i swe :// men längs de tvärgatorna finns små mysiga guldkorn dock! så finns det typ en ice bar därikring också. sen har de ju typ en av europas största shopping mall som vi bara orkade gå in pga ont i fötterna. Westend eller nåt sånt heter det! New York Café är coolt också! *bling bling*

  sen finns det ju förintelsememorial med skorna läng donau! hjältarnas torg e också coolt. hann inte med termalbad men det ska tydligen vara 10/10!!!!1

  hoppas d va helpful haha

 2. Här kommer två döbra tips: Szimpla Kert “ruin bars” för drinkar/barhäng/frotterande med ungrare och andra fellow tourists, samt termalbadet i parken, det heter nåt superungerskt och är gult och stort och jättefint, okej såhär heter det enligt google: szechenyi. Örton olika företag försöker få en att köpa deras inträdesbiljetter och lyxiga spapaket (säkert värt ändå) men det finns också något slags offentligt inträde och även massage på typ sovjetisk brits med vaselin ur hink men med helt rätt kläm om en är ute efter mer autenticitet. Man kan gå typ överallt i stan och det är jättefint överallt nästan. Ha så kul!

 3. sanna on March 2, 2015 at 11:00 am said:

  http://amandamalm.com/2011/january/mina-budapesttips.html där har du lite bra tips :))

  Gillar du bra jävla kött gå på pampas alldeles i närheten av saluhallen, bästa jag ätit i hela mitt liv <3 åt där 3 av 5 kvällar senast jag var där, oops! Men är heaven som sagt.

  Ha så kult i budafest!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation