MIDDAGSSALLAD, JAJEBUS!

Har fortfarande ingen kyl… Ligger därför i soffan och funtar på om jag ska välja 2 cheeseburgare, phad thai från thaikiosken eller typ en eller go!-rätt från Ica till middag. Känner hur benskörheten sätter in av all hämtmat?? Aja. För er som har kyl kommer här ett recept jag slängde ihop för ett par veckor sen av lite olika varianter. Älskar cobb salad!!!!

 

COBB SALAD.

Obs, varning för hälsosam text!!!!
För 3 personer.

Salladsmix – Gärna med romansallad eller annan texturig sallad i.
Ädelost
1 paket fryst majs
1 paket bacon
kyckling – jag köpte en färdiggrillad kycklingklubba och peelade den jäveln.
1 rödlök
2-3 kokta ägg
1-2 avocado
en näve körsbärstomater
pekannötter (finns det ej i påse kan man stå i naturgodiset och sila i ett par minuter)

Cobb3forweb1

Förutom ovanstående ingredienser hade jag även i ett par champinjoner och ett par par sugarsnaps pga hade detta hemma. Samt ersatte ädelosten med Newmans Own Blue Cheese dressing. Detta var en katastrof då den smakade totalt blöja. På riktigt, jag älskar all världens dressing men det här dödade ALLT? Den bästa dressingen till denna sallad är RANCH men vet någon var det finns att köpa i Sverige? Annars kan man blanda lite hellmans mayo + citronjuice + cayennepeppar + s&p och få en godkänd gucka.

Allt i denna sallad ska hackas fint. Börja med salladsmixen. Dela körbärstomaterna typ 4 ggr. Rosta nötterna i stekpanna, smula ner. Skiva löken tunt, om den smakar fränt kan du lägga den en kortis i vatten och sedan krama ur ordentligt. Stek bacon krispigt, smula ner. Hacka ner äggen fint, crumbla ihop ädelosten. Fryst majs har en mycket bättre smak än burkad sådan men det är ingen katastrof. Majsen ska iallafall stekas på hög värme utan fett, när den börjar få färg kan du tillsätta lite smör, salt och peppar och kanske en dust cayenne. Tärna i avokado och hacka kyckling fint – den bör med fördel vara kall. Alla ingredienser åker i en bunke och det gör ingenting om majs och bacon har lite värme kvar. Salladen är godast kall men funkar ljummen. Dutta i dressing, skaka skiten ur det hela och ät med sked.

Det bästa med den här finhackade salladen är att ALLT i är gott, så man behöver inte sitta och pillar ur de godaste sakerna. Bilden har jag såklart inte tagit, men det blir ett finare inlägg ju!!! Där är också allt uppdelat, jag gillar det omruntgosat – och som sagt, skedvänligt.

/Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation